Jak naučit dítě si říct na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janik.111 píše:
Holky prosím poraďtemám dceru které budou za měsíc 2 roky a vůbec si nechce říkat, že potřebuje čůrat, nebo kakat. Máte nějakej osvědčený recept? Třeba nějakou hrou? Chodíme tedy ven bez plínek, ale musim říct, že pořád peru
i když jí dávám celkem často. Řekne mi, že nechce a když jí ukážu, že tam je kytička, nebo tak něco tak se vyčůrá, ale musim říct, že to je boj. Předem Moc Děkuji za veškerou radu
![]()
![]()
Jana
proč na ni tak tlačíš? Dej ji čas, evidentně ještě není zralá. Až bude, tak si řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janik.111 píše:
Moc Děkuji budu tedy doufat, že jí to docvakne co nejdříve, protože už mě to fakt nebaví tahat sebou tolika náhradního oblečení![]()
![]()
a proč jí nedáš plínu? Tohle fakt nikdy nepochopim.. proč ji nutíš do něčeho, na co ještě nemá? Mám o měsíc mladšího kluka, se tam si řekne - ale fakt jen doma.. a to je pomalu na oslavu - to to v 16 m uměl, byl týden bez plen úplně.. pak se zasekl a od té doby bojkot.. a nechápu, proč bych měla sebe i jeho trápit bez plen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi je 26 měsíců a také jsme měli s nočníkem hrozne problémy. Zkoušela jsem to od 18 měsíců a porad jsem jen prevlikala a přebalovala. Minuly týden jsem mu koupila nový nočník (chicco s tim Vysokým okrajem) a co se nestalo - začal curat do nočníku. Během 5 dni, co se to naučil mel pouze jednu nehodu a to, když se vycural na chodbě a klouzal se v tom
. Ale neřekne si, když se mu chce, musím ho vysazovat, když si myslím, že by se mu mohlo chtít. Ale i tak je to pro me obrovský pokrok, také jsem si už myslela, že se to nikdy nenaučí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajule022 píše:
Synovi je 26 měsíců a také jsme měli s nočníkem hrozne problémy. Zkoušela jsem to od 18 měsíců a porad jsem jen prevlikala a přebalovala. Minuly týden jsem mu koupila nový nočník (chicco s tim Vysokým okrajem) a co se nestalo - začal curat do nočníku. Během 5 dni, co se to naučil mel pouze jednu nehodu a to, když se vycural na chodbě a klouzal se v tom. Ale neřekne si, když se mu chce, musím ho vysazovat, když si myslím, že by se mu mohlo chtít. Ale i tak je to pro me obrovský pokrok, také jsem si už myslela, že se to nikdy nenaučí
pokud ho musis ty vysazovat, neni odplenkovany. Za tech pet dni nemel jednu nehodu on, ale spis ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katamat Bezva, říkat svému dítěti, že je hanba.
Asi stejné, jako řvát na své školkové dítě před ostatními dětmi a rodiči, že je ostuda a všichni se mu budou smát, protože se nechtělo zapojit do vánoční besídky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katamat Mám dvě dcery, už jsem i babička. Doporučuju ti se na tyhlety nočníkový tanečky vybodnout (metodu tvé babičky radši vůbec nekomentuju) a užívat si se svým dítětem krásné batolecí obodbí, hry, učení jak dělají zvířátka, poznávání světa. Já jsem starší dceru učila cca od roka podobným způsobem jako ty a spolehlivě sama od sebe se naučila ve 22 mesících. Mladší dceru jsem někdy v roce a půl s nočníkem zlehka seznámila, ale žádné drezúry jsem neprovozovala a naučila se sama od sebe taky v těch 22 měsících.
Chci tím říct, že otravuješ naprosto zbytečně život sobě a svému prtěti, ještě ho tituluješ, že je hanba…což tedy bych já osobně řekla spíš o tobě, že jsi hanba, že dítě, které se sotva vylouplo a všechno se teprve učí, takhle tituluješ. Kašli nato, bude ti líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katamat ty metody babiček
doufám, že tohle už dneska nikdo nedělá ![]()
radši ať má dítě plíny kdoví dokdy než ho seřezat a ještě mu pustit ledovou vodu. Pak takoví dospělí navštěvují psychology, nebo mají jiné psychické problémy, které neřeší, ale o tom se už ty babičky kolikrát nedozví a ještě se chlubí jak jim to fungovalo…
dcera se naučila na 20 - 22 měsících, už nevím přesně, sebrali jsme na týden plínky a bylo hotovo. Měla pak ještě chvíli občasné nehody, ale bylo to tím, že to bylo v zimě a na ven jsem ji radši plínky ještě občas dala, aby se v mraze nepročůrala a ona pak z toho byla zmatená. Lepší je buď a nebo nic z mých zkušeností. a bylo to bez práce a několikaměsíčního výcviku.
„ty hanbo“ dětem neříkej, tohle jsou metody starší generace, měli pocit, že když dítě poníží nebo zahanbí, tak ty děti něco naučí nebo vychovají, ale tohle moc nefunguje. Vím to z vlastní zkušenosti, slýchávala jsem to jako dítě taky dost často a jediný výsledek je malé sebevědomí a sebeúcta dítěte, které se považuje za to, za co ho označují rodiče.
Pokud budeš děti negativně označovat, tak jim k lepšímu sebevědomí a získání dovedností moc nepomůžeš, spíš to na citlivější děti funguje naopak a za to to brzké odplenkování nestojí ![]()
Pozitivní ¨motivace je vždy lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dle tvého popisu mi naopak přijde, že to až moc řešíš (ne že ne). Tchyně ať si políbí…
Ty děti k tomu opravdu musí dozrát. Tím, že ti půl hodinu sedí na nočníku, nic nedokážeš. To může sedět i na zemi. Mu z nočníku uděláš „židličku“.
Ach jo. Chudáci děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katamat Zkus si o tom něco přečíst. V životě dítěte má všechno svůj čas, vývoj žádnou drezůrou neoblafneš. Ohledně vyměšování jsou tyhle fáze:
1. Dítě vyměšuje samovolně, aniž by si to uvědomovalo.
2. Díte si uvědomí, tedy zaznamená, že vyměšuje ve chvíli, kdy vyměšovací proces probíhá nebo je těsně po něm.
3. Dítě dokáže potřebu rozpoznat pár vteřin předtím, než začne vyměšovat.
4. Dítě dokáže přicházející potřebu rozpoznat v dostatečném předstihu a stihne dojít na nočník nebo na záchod.
Půlhodinové sezení na nočníku s hračkama je k ničemu. Posaď ho na ničník na chviličku hned po probuzení a chvíli po jídle, pár minutek, víc ne. Když se podaří, pochval, když se nepodaří, dej plínu a hlavně mu neříkej, že je hanba a zakaž to i tchyni. Však nemusíš s nikým závodit ani se poměřovat, kdo má dítě dřív bez plen. Až k tomu malej dozraje, začne chodit hodně rychle sám od sebe, budete to mít oba bez nervů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katamat píše:
Tak teď to vypadá, že jsem ta nejhorší matka na světěach jo..tak děkuji za názory..
Proč si to bereš takhle? Snažíme se ti tady ze svých zkušeností poradit, abys ubrala na razanci, že zbytečně otravuješ život sobě i svému dítěti. Nebo jsi čekala, že ti tady někdo řekne, jak jsi šikovná, že čtrnáctiměsíčnímu dítěti říkáš, že je hanba, když se počůrá? Uber plyn a užívej si s ním, uč ho zvířátka, stav s ním kostky… Na nočník i na tchyni se vykašli. A to ti říkám, jak starší generace, asi budu věkově jako tvoje tchyně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katamat ahoj
když jsem čekala prvního synka, byla jsem přesvědčená o tom že ve 2 letech bude chodit na nočník - NECHODIL a tak jsem to tu taky řešila
plno holek mi psalo, to co tobě, že do toho má malej vyzrát
myslela jsem si o tom své. Dnes je malému 4a půl a holky tady mají pravdu. Nočník jsme jaksi úplně přeskočili, začal mi před 3 narozeninami chodit na sedátko na WC - takže hurá ve třech letech krásně chodil sám čůrat přes den na WC, koupili jsme dětské schůdky a bylo. Horší to bylo přes noc
zkoušela jsem vše možné - bez výsledku. Doktorka nám řekla, že kluci mají do 5 let čas, že pak by se to řešilo. V červnu letos mu byly 4 a cca týden před 4 narozeninami se mu podařilo udržet to celou noc a nebo se vzbudit a jít na WC. Když nastoupil ve 3 do první školky, musela jsem ho vyzvedávat po obědě protože jakmile usnul pročůral celou postel
tď už chodí do druhé školky a v pohodě - nehoda se zatím nestala - OPRAVDU DO TOHO DÍTĚ DOZRAJE SAMO
teď máme 11 měsíčního, tak nás to čeká nanovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit