Jak naučit dítko kadit

139
5.9.15 09:50

jak naučit dítko kadit

Ahoj holky, uz jsem opravdu bezradná. Má dcera 5,5 měsíce od zavedení prikrmu se nevykadi sama, musím jí pomoc rourkou. Prikrm jsme začali dávat od konečného 4 měsíce jinak kojena. Dříve kadila krásně, ale od zavedení prikrmu nekadi, tlačí, ale nic nevyplácí dokud ji to nevyvolam rourkou, většinou cekam 3-4 dny jestli nahodou to nevykadi, ale 3. Nebo 4. Den kdyz bolestivě tlačí třeba 10 hodin a pláče, tak ji prostě pomůžu rourkou. Zkoušela jsem svestkovou šťávu i presnidavku, do prikrmu přidat lžičku olivového oleje a nic. Jinak má vždy první bobek opravdu jako kámen a pak už konzistence hustejsi hořčice. Takže se ptám jestli máte nějakou radu jak ditko donutit to vytlačit samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1281
5.9.15 09:58

Urcite vice vlakniny a hlavne HODNE hydratovat. My davali i svestkovy dzus nebo tu stavu z kompotu. Ta tvrda stolice je z toho, ze je ta zbytkova strava dehydrovana, takze pit, pit, pit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.15 09:59

@werusha U kojeného dítěte bych nezačínala s příkrmy ve 4 měsících a raději počkala, až ještě dozraje trávení.
Co dáváš z příkrmy? Eliminovala bych mrkev, banán a rýži, to všechno staví. Jakékoliv kaše mohou betonovat.
Na vykakání bych zkusila odvar z ovesných vloček (řidit tím příkrm), dávat dítěti hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
5.9.15 10:01

@werusha my to tak měli taky s tím rozdílem že nemohl kakat od 2 měsíců a ustálilo se to až když se sám začal trochu víc hýbat. Vím že se říká, že si dítka na rourku mohou zvyknout… z mé zkušenosti se to nepotvrdilo, používali jsme jí každý večer, jinak by se malej utrápil a cca od půl roka kadí jak o život :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 10:02

Jeste muzes zkusit bily jogurt (kvalitni). cisty ji mozna nebude chutnat, tak smichat s nejakym ovocem.

jestli ma problem jak popisujes, tak to nebude o tom, ze by se „neumela“ vykadit, ale spis problem se zazivanim, proste ma zacpu. davej dal ten olivovy olej, hodne ovocnych stavicek (neslazene, naredene). snad se tu zlepsi, jak si streva zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.9.15 10:04

@werusha přesně tak, ovesný odvar, dávat pít naředěný ovocný šťávy švestku, jablko, atd.
příkrmy více ředit a přidat trošku másla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.9.15 10:07

Nedávat mrkev, rýži, kaši, banán.

Olivovy olej/máslo se nedává kvůli kakani, ale vstrebatelnosti vitamínů.

Zařadit meruňky, švestky, jablka

• Citovat
  • Upravit
139
5.9.15 10:10

Dáváme i dvakrát týdně bílí jogurt, je pravda, že moc pít nechce, pořád nabízím, dvakrát si cucne a tím končí, když ji dám pití na lzicce tak ho plive, docela dost ji redim prikrm vodou a je dost kojena. Kupuju prikrmy v nemecku a ted co koukam, tak skoro vsechny jsou s mrkvi, nemuze to byt z te mrkve? Jinak s prikrmem jsme začali takhle brzy jednak kvůli tomu, že měla ve 4 mesicich 7 kg a mléko ji nestačilo a také kvůli tomu, že jsem se původně chtěla vrátit do práce po 6 mesicich, ale z toho sešlo, protože jsem si neuměla představit dát ji někomu jinému na celý den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.9.15 10:13

A jeste je dcera dost pohybliva, od 3 mesicu se otaci na brisko i na zada, od 4mesicu se plazi a ted uz se houpe na kolinkach a leze do zadu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.9.15 10:19

Zkusím ještě ten odvar z obecných vloček a když to nezabere, tak to budeme řešit s dr. Jinak holky ten odvar jako vyvarim vločky a zcedim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
5.9.15 11:47

@werusha Tak to se stává po zavedení příkrmu, nám pomohl sirup Lactulose, a čípky, tu rourku bych moc nedávala, mně se moc neosvědčila, ale mluvit ti do toho nechci, a pak to časem odeznělo, když malá měla problém tak jsem ji zvedla nožičky k bříšku, a lehce na něj tlačila a pomáhala ji to dostat ven špunt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.9.15 12:40

Doporučuju návštěvu dětské proktologie v motole, může mít zúžený konečník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.9.15 21:04

Zuzeny konecnik? Zeptam se.. Mam 2,5 mes. holcicku a biojujeme s prdama a kakanim.. Prdiky zvladame Biogaiou a infacolem to kakani - do zavadeni biogai kazde prebaleni - i u prdnuti, po biogaie treba 1× za 2 dny… Kolikrat ale po 2dnech place, tak musim pouzit rourku. Je mi divny, ze kdyz se vykaka sama ma to vodnatejsi, po rource- vytlaci hromady „konzistence bahinka“… Sama nee.. A kolikrat i po rource porad jako by tlaci a nic.. :-( je to normalni? Dr. tvrdi ze ano.. Jeste mame pupec.kylu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.9.15 21:14

@Mischell23 my jsem to měli taky tak, malá dokud byla kojená, kadila ok, po zavedení jídla už se nevykadila… už sjme po operaci, ale bylo tam toho víc…
u té menší mi to přijde normální… jinak doporučuju easylax, je to přírodní projímadlo, taková ampule, strčíš do zadku, vymáčkneš a hotovo, dítko se vykadí.. jako miminko mi nekadilo ani jedno dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
6.9.15 09:10

@Krrysa trošku mě děsíš 8o to jste byli na operaci kvůli nekadění, něco se strevama? Jdeme ve středu na půlroční prohlídku, tak se projistotu poradím s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze