Jak naučit dítko kadit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak naučit dítko kadit
Ahoj holky, uz jsem opravdu bezradná. Má dcera 5,5 měsíce od zavedení prikrmu se nevykadi sama, musím jí pomoc rourkou. Prikrm jsme začali dávat od konečného 4 měsíce jinak kojena. Dříve kadila krásně, ale od zavedení prikrmu nekadi, tlačí, ale nic nevyplácí dokud ji to nevyvolam rourkou, většinou cekam 3-4 dny jestli nahodou to nevykadi, ale 3. Nebo 4. Den kdyz bolestivě tlačí třeba 10 hodin a pláče, tak ji prostě pomůžu rourkou. Zkoušela jsem svestkovou šťávu i presnidavku, do prikrmu přidat lžičku olivového oleje a nic. Jinak má vždy první bobek opravdu jako kámen a pak už konzistence hustejsi hořčice. Takže se ptám jestli máte nějakou radu jak ditko donutit to vytlačit samo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Urcite vice vlakniny a hlavne HODNE hydratovat. My davali i svestkovy dzus nebo tu stavu z kompotu. Ta tvrda stolice je z toho, ze je ta zbytkova strava dehydrovana, takze pit, pit, pit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werusha U kojeného dítěte bych nezačínala s příkrmy ve 4 měsících a raději počkala, až ještě dozraje trávení.
Co dáváš z příkrmy? Eliminovala bych mrkev, banán a rýži, to všechno staví. Jakékoliv kaše mohou betonovat.
Na vykakání bych zkusila odvar z ovesných vloček (řidit tím příkrm), dávat dítěti hodně pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werusha my to tak měli taky s tím rozdílem že nemohl kakat od 2 měsíců a ustálilo se to až když se sám začal trochu víc hýbat. Vím že se říká, že si dítka na rourku mohou zvyknout… z mé zkušenosti se to nepotvrdilo, používali jsme jí každý večer, jinak by se malej utrápil a cca od půl roka kadí jak o život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste muzes zkusit bily jogurt (kvalitni). cisty ji mozna nebude chutnat, tak smichat s nejakym ovocem.
jestli ma problem jak popisujes, tak to nebude o tom, ze by se „neumela“ vykadit, ale spis problem se zazivanim, proste ma zacpu. davej dal ten olivovy olej, hodne ovocnych stavicek (neslazene, naredene). snad se tu zlepsi, jak si streva zvyknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werusha přesně tak, ovesný odvar, dávat pít naředěný ovocný šťávy švestku, jablko, atd.
příkrmy více ředit a přidat trošku másla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávat mrkev, rýži, kaši, banán.
Olivovy olej/máslo se nedává kvůli kakani, ale vstrebatelnosti vitamínů.
Zařadit meruňky, švestky, jablka
- Citovat
- Upravit
Dáváme i dvakrát týdně bílí jogurt, je pravda, že moc pít nechce, pořád nabízím, dvakrát si cucne a tím končí, když ji dám pití na lzicce tak ho plive, docela dost ji redim prikrm vodou a je dost kojena. Kupuju prikrmy v nemecku a ted co koukam, tak skoro vsechny jsou s mrkvi, nemuze to byt z te mrkve? Jinak s prikrmem jsme začali takhle brzy jednak kvůli tomu, že měla ve 4 mesicich 7 kg a mléko ji nestačilo a také kvůli tomu, že jsem se původně chtěla vrátit do práce po 6 mesicich, ale z toho sešlo, protože jsem si neuměla představit dát ji někomu jinému na celý den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste je dcera dost pohybliva, od 3 mesicu se otaci na brisko i na zada, od 4mesicu se plazi a ted uz se houpe na kolinkach a leze do zadu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím ještě ten odvar z obecných vloček a když to nezabere, tak to budeme řešit s dr. Jinak holky ten odvar jako vyvarim vločky a zcedim?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werusha Tak to se stává po zavedení příkrmu, nám pomohl sirup Lactulose, a čípky, tu rourku bych moc nedávala, mně se moc neosvědčila, ale mluvit ti do toho nechci, a pak to časem odeznělo, když malá měla problém tak jsem ji zvedla nožičky k bříšku, a lehce na něj tlačila a pomáhala ji to dostat ven špunt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuju návštěvu dětské proktologie v motole, může mít zúžený konečník…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzeny konecnik? Zeptam se.. Mam 2,5 mes. holcicku a biojujeme s prdama a kakanim.. Prdiky zvladame Biogaiou a infacolem to kakani - do zavadeni biogai kazde prebaleni - i u prdnuti, po biogaie treba 1× za 2 dny… Kolikrat ale po 2dnech place, tak musim pouzit rourku. Je mi divny, ze kdyz se vykaka sama ma to vodnatejsi, po rource- vytlaci hromady „konzistence bahinka“… Sama nee.. A kolikrat i po rource porad jako by tlaci a nic..
je to normalni? Dr. tvrdi ze ano.. Jeste mame pupec.kylu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mischell23 my jsem to měli taky tak, malá dokud byla kojená, kadila ok, po zavedení jídla už se nevykadila… už sjme po operaci, ale bylo tam toho víc…
u té menší mi to přijde normální… jinak doporučuju easylax, je to přírodní projímadlo, taková ampule, strčíš do zadku, vymáčkneš a hotovo, dítko se vykadí.. jako miminko mi nekadilo ani jedno dítko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa trošku mě děsíš
to jste byli na operaci kvůli nekadění, něco se strevama? Jdeme ve středu na půlroční prohlídku, tak se projistotu poradím s dr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit