Jak naučit mimi usínat v postýlce?

41
21.11.11 10:10

Jak naučit mimi usínat v postýlce?

Dobrý den maminky, vím, že toto téma je již stokrát prodiskutované, ale zajímaly by mě Vaše zkušenosti, a proto Vás prosím o radu..
Dcerka má skoro 10 měsíců, a protože je to mé první mimi, tak jsem samozřejmě udělala tu chybu, že jsem si ji naučila usínat za chůze v náručí :-( posledních pár uvyžuji nad tím, že by jsem ji moc ráda konečně chtěla naučit usínat samotnou v postýlce, bohužel se mi to nedaří. Naštěstí není ten typ, který by okamžitě spustil křik po tom, co ji položím do postýlky, ale zkrátka neusne. Spíš si mumlá,hraje si s medvídkem, a tak po hodince teprve začne poplakávat. Nejdé le jsem ji tam nechala 2 hodky, pak jsem se samozřejmě zlomila a uspala v náručí :-( . Doktorka mi poradila asi to co víme všechny, mít trpělivost, nebrat ji z postýlky a prostě počkat, až pochopí, že má jít spinkat. Jde mi hlavně o to, že má narušený svůj režim, je zvyklá chodit dopoledne, co 1,5 hodiny na hodinku spinkat. Až od 15.00 bez spinkání až do těch 19.00, kdy jde spát až do rána. Takže nevím jak to skloubit, aby se aspon trochu vyspala. Jediné co mě napadlo je, že ji prostě na tu dobu co má spát dám do postýlky a po té hodině ji zase vytáhnu na její obvyklou 1.5 hod. kdy je zvyklá být vzhůrů…a tak pořád dokola.
Jak jste to udělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15080
21.11.11 10:21

Malej někdy usne hned,ale jindy se tam štětí vyhazuje prdelkou ,strká nožičky ven apod.A tak ho přikryju peřinkou,dám si obličej na jeho,a říkám.Koukej medvídek spí a ta včelička jak je ospalá a jiné co mne zrovna napadne no dělám do toho ššš.Trvá to chvilku,ale zabere a chrní jak medvěd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
21.11.11 10:23

Zrovna to řešíme u nás, já mám 9,5měsíců dcerku a to samý jako ty, ona to teda vystupňovala k tomu, že nám spala jenom v posteli :-( což už měsíc a půl bojujeme a nedaří se nám to, ale rozdíl je u nás v tom že malá děsný křiknloun takže to je hrozný pro uši :-( dostala se mi do rukou knížka je ve slovenštině, ale už včera jsme na to najeli a malá celou noc spala u sebe v postýlce a usíná tam sama, je to podobný Estvilovi ale mnohem rozumější, jestli chceš písni SZ a pošli email a já ti tu knížku pošlu mám jí ve wordu, je to o tom si jí přečíst a fakt to zabírá, kamarádky holčina se to krásně naučila, tak já doufám, že u tý naší to taky zabere, jinak si jdu hodit mašli :-)

• Citovat
  • Upravit
5230
21.11.11 10:25

Já malýho měla taky naučenýho na uspávání, ale to hlavně kvůli prdům, pak to šlo celkem hladce odvyknout, ale byl podstatně mladší :think: (asi 3m)
Já ho vždycky houpala, a jak začal usínat, tak jsem ho položila do postýlky a ještě hladila a zpívala, jde o to nepoložit už spící dítě, ale v polospánku, nemá už pak většinou sílu se bránit.
A postupně jsem ho pokládala dřív, zkracovala chování a ted už usíná sám, lupnu do postele, pohladím, odcházim, někdy se musim ještě párkrát vrátit, tak zase položim (většinou si stoupne :roll: ), pohladim, odcházim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.11.11 10:46

Já jsem trochu posunula večerku, před jídlem jsem mu už dala noční plínu a overálek na spaní, sprásknul kaši, dopil se mlíkem, to už se mu klížili oči a odnesla jsem do postýlky. Limit pláče byl 10min. Pokud začal brečet a do 10min nepřestal, vytáhla jsem, nechala ho s náma čtvrthodinku v obýváku a pak jsem ho tam zase šoupla, pohladila a šla. Ale většinou byl tak unavený, že třeba fňukal 5min a pak usnul.

Přes den, si to prodlužoval sám, spal jednou dopoledne, jednou odpoledne, pořád se ta unavenost dopoledne posouvala a posouvala, až začal být unavený až kolem 11, tak jsem mu dala po 11 už rovnou oběd a pak dala spát a to začal spát 1×denně v kuse 4h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
22.11.11 10:05
Temaho píše:
Já malýho měla taky naučenýho na uspávání, ale to hlavně kvůli prdům, pak to šlo celkem hladce odvyknout, ale byl podstatně mladší :think: (asi 3m)
Já ho vždycky houpala, a jak začal usínat, tak jsem ho položila do postýlky a ještě hladila a zpívala, jde o to nepoložit už spící dítě, ale v polospánku, nemá už pak většinou sílu se bránit.
A postupně jsem ho pokládala dřív, zkracovala chování a ted už usíná sám, lupnu do postele, pohladím, odcházim, někdy se musim ještě párkrát vrátit, tak zase položim (většinou si stoupne :roll: ), pohladim, odcházim.

u nás je problém v tom, že jakmile si jenom s malou v náručí sednu a už usíná, okamžitě pozná, že nechodím a vzbudí se takže kdyby jsem ji položila v polospánku do postýlky tak se okamžitě vzbudí, to vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
22.11.11 12:59
Fyasko píše:
Temaho píše:
u nás je problém v tom, že jakmile si jenom s malou v náručí sednu a už usíná, okamžitě pozná, že nechodím a vzbudí se takže kdyby jsem ji položila v polospánku do postýlky tak se okamžitě vzbudí, to vím

Jo, tak to máme přesně stejný… Jakmile si s ní sednu tak se hned probudí a začne se vztekat !! do postýlky jí musím dávat až když tvrdě spí jinak se hned probere a můžu začít s uspáváním znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
22.11.11 14:50
Fyasko píše:
Temaho píše:
u nás je problém v tom, že jakmile si jenom s malou v náručí sednu a už usíná, okamžitě pozná, že nechodím a vzbudí se takže kdyby jsem ji položila v polospánku do postýlky tak se okamžitě vzbudí, to vím

No, jo už je moc velká, tak je vychytralá :lol:
Obávám se teda, že bude zapotřebí nějaký drastičtější metody, prostě šoupnout do postýlky, chodit utěšovat, když bude řvát hodně, tak třeba i vyndat a uklidnit a zase položit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.12.11 21:30

Ahojky, my máme taky problém se samousínáním. Ještě než nám začly růst zoubky, tak malá nejčastěji usla v obýváku při kojení a tak jsem ji jen přenesla a spinkala, takže super. Vzbudila se kolem 3-4h, někdy i pozaději a to už pak spala s náma až do rána. Ale pak kolem 4. měs. se vše pokazilo a byla strašně nervozní a uplakaná, až jsem ji začla uspávat v náručí. Teď má 6 měs, resp. zítra je slavíme :) a už máme 2 vyklubané zoubky a vypadá už klidně, tak se snažím naučit malou usínat samotnou, ale nějak mi to nejde :( . Po koupání dám kašičku, dokojím a dávám do postýlky, pustím kolotoč, dám dudlana, usínací dečku(máme asi týden a zatím ji nijak moc neužívá), pohladím a odcházím, ale za chvíli pláč. Snažíme se nějakou dobu vydržet, vracíme se k ní a utišujeme a zase odcházíme, ale většinou se to neobejde bez pochování v náručí, to usne během chvilky a pak ukládám do postýlky a spinká. A budí se kolem 1-2h a doteď spávala do rána s náma. Ale od včerejška jsem si řekla dost, že ji tam budu vracet. No úplně to nevylo podle představ-jak se vzbudila, vzala jsem si ji do postele, nakojila a bohužel jsem se probrala až za 2h a to jsem ji odnesla do postýlky a za hoďku byla vzhůru a pak už jsem si ji nechala zas u sebe, takže nic moc :D .Dnes už to snad bude lepší. Ale s tím samousínáním si nevím rady :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí