Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
už jsem celkem zoufalá. Dcera 2 roky je od mimina celkem nespava, byla v postýlce, u nas v posteli, s nama v pokoji, ve svém pokoji..cca v 1,5 roce jsme donesli velikou postel na zkoušku, klasická dospelacka, takže měla kolem zábrany (vysoké monkey mum) a celkem spala. Budila se parkrat do noci, stacilo za ni zajit, chvilku ji držet za ruku a usnula. S námi už spí jen, když ji je spatne (z mých zdravotních důvodu je bezpečnější pro ni, aby spala sama). Ty zábrany ji bránily v pohybu, nedostala se z postele a to ji vadilo, byla vztekla, a tak jsme při nákupech v Ikea koupili i dětskou postel, ze které nechtěla slezt a moc se ji líbila.
Přes den se v ni vali, hraje si, přikryva se, je nadšena, ale jak je čas spaní, tak je to vlastně hruza. Přes den kvůli tomu preskakuje polední spánek (přitom ve školce nebo u babičky normálně spí, není to, ze už ho nepotřebuje) a pak ji premlouvam, at vydrží alespoň do půl 7 večer. To mi usne v naruci, moje zada dostávají zabrat, ale stejně při prvním probuzení už je hotovo a já si ji musím vzít k sobě. Dcera usne, ale já se bojim usnout, abych ji nechtěně neublížila.
Vrátit tamtu nemuzeme, není naše. Kupovat velikou se mi moc nechce, nedava mi smysl kupovat dvě různé velké postele pro jedno batole. To ji tam rovnou muzu dat i postylku, at ma vetsi vyber ![]()
Mate nějaký tip, jak preucit z jedne postele do druhe? Co zabralo Vam?
Děkuji vsem
Příspěvek upraven 09.10.23 v 20:03
@Anezka1990 hahaa nase dvouleta a nama bude spat v loznici podle me jeste v puberte ![]()
@DandátkoP píše:
@Anezka1990 hahaa nase dvouleta a nama bude spat v loznici podle me jeste v puberte
@Anezka1990 joo nam to nevadi, ja mam pricvaklou postylku k nasi, takze spime dobre, k nam vetsinou prelejza az nad ranem na hodinku treba. My mame malou zavislacku no. A zkousela si treba nalepit nejaky svitici hvezdicky na zed, aby mela na co koukat? Pak pomaha svetlo maly, aby nebyla uplna tma. ![]()
Vic neporadim, jen co mam naposlouchany od kamaradek.