Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@smajlicek90 píše:
Tak jsem nebyla daleko od pravdyaž na to, že jakmile něco chce a já se snažim aby věděl, že se musí poprosit tak je nepříčetnej, že nedostal to co chcce začne řvát a vztekat se a nedá se snim hnout
měli jsme to stejně… když nic nechtěl, tak prosím udělat uměl, ale jakmile něco chtěl, tak by se vzteky zbláznil, než aby poprosil… snažila jsem se to po něm pořád chtít, ukazovala jsem mu… stejně jsem mu nakonec dala, to co chtěl, i když nepoprosil. A pak to najednou přišlo samo. Jednou jsem řekla, ať udělá prosím a on to udělal, dostal, co chtěl, a od té doby to funguje perfektně ![]()
takže trpělivost a pořád to do něj hustit a on to jednou pochopí ![]()
u nás to přišlo někdy v 15 nebo 16 měsících. Už nevím přesně ![]()
Tak uvidíme třeba mi trpělivost přinese růže
na pohádky nevydrží koukat takže ten méďa pú by u nás neměl vůbec žádnej efekt leda, že by prosím říkali v reklamách ![]()
Nejlepší je mít vzor na očích
Takže pokud to vidí hodněkrát denně u rodičů, pak to snadno začne napodobovat. Takže bych se klidně dohodla s taťkou, že to nějakou dobu budeme při slově prosím i ukazovat rukama a totéž, když budu chtít něco po prckovi, tak taky musím prosit a ono se prtě chytne.
U nás se naučil prosit ručičkama díky šťávě. Když poprosil dostal hodně naředěnotu šťávičku, když ne tak měl čistou vodu. Trvalo asi týden než to pochopil.
Tak dneska jednou poprosil o rohlík ale asi ani prdolka nevěděl co udělal, ale já se asi doma uprosím ![]()
Mam dve dcery a prvni za vse podekuje a ovse si poprosi. Druha dcera nepoprosi ani za zlate prase
chci-li to po ni vytrvale tak se bud zabejci a nebo se vzteka. Do vztekaciho stavu ji nenecham dojit a pokud neco pozaduje jemne hlucnym zpusobem tak ji to reknu celou vetou, zduraznim prosim a pozadovanou vec ji dam
dekuji uz zacala rikat, ne tedy vsem
ale hadam ze prosim brzy prijde
takze moje rada je vzor na tobe a manzelovi, u kazdeho pozadavku ditete to zopakovat celou vetou a pozadovanou vec dat a nenechat to dojit do faze vztekaci ![]()
Ahoj ja mam syna kterému je 28 měsíců a pořád prosí rukama a i říká dík když to dostane, ale už několik měsíců se snažíme učit aby řekl prosím, poraďte mi prosim jak jste naučili pusinky říkat prosím