Jak naučit prosit

819
15.8.12 13:54

jak naučit prosit

Chtěla bych nějakou radu jak naučit 15 ti měsíčního chlapečka poprosit, v roce uměl udělat ručičkama prosím prosím, ale během pár dní to zapoměl a teď na všechno ukazuje prstem a piští přitom, nechci po něm aby na všechno řek prosím to vůbec ne, ale spíš nevim jak ho odnaučit, že když něco chce tak že nemusí pištět, ale stačí si o to říct, jídlo, pití a tak. Piští dva měsíce v kuse a doma už nás třeští hlava :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
15.8.12 14:02

Otázka: jak se to dělá?
Ukazuji prosim prosim
Navíc mi hodně pomohlo znakování - co neumí malá říct, umí ukázat znaky, nebo ručičkou a říká „toto“ a prosí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27266
15.8.12 14:03

Jednoduše jsem ho nejdříve naučila ukazovat ručičkama prosím prosím a vždycky když něco chtěl, tak jsem se ho zeptala co se dělá a on poprosil a následně jsem ho to naučila říkat. Chce to trénovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
15.8.12 14:06

Tak jsem nebyla daleko od pravdy :) až na to, že jakmile něco chce a já se snažim aby věděl, že se musí poprosit tak je nepříčetnej, že nedostal to co chcce začne řvát a vztekat se a nedá se snim hnout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
15.8.12 14:07

Opakovaně jsem vždy když něco chtěl tak řekla že musí poprosit a pak to dostane. Nejprve to dělal rukama při vyzvání, že musí poprosit, pak už to dělal sám, teď už i slovně prosí i děkuje automaticky téměř vždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
15.8.12 14:15
@smajlicek90 píše:
Tak jsem nebyla daleko od pravdy :) až na to, že jakmile něco chce a já se snažim aby věděl, že se musí poprosit tak je nepříčetnej, že nedostal to co chcce začne řvát a vztekat se a nedá se snim hnout :(

Tak mu to normálně začni podávat a v té chvilce od sebrání věci tvojí rukou po podání dítěti řekni, že když něco chce, že se dělá prosím, prosím. Ale ukaž mu tvojí dobrou vůli, že mu to podáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
15.8.12 14:18
@smajlicek90 píše:
Tak jsem nebyla daleko od pravdy :) až na to, že jakmile něco chce a já se snažim aby věděl, že se musí poprosit tak je nepříčetnej, že nedostal to co chcce začne řvát a vztekat se a nedá se snim hnout :(

když se vzteká, nedám. :nevim: taky mi nejde o prošení, ale nechci aby ječela. to pak opakuje i starší a brzy by mi houklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.8.12 14:58

Ono existuje i pár pohádek na téma „kouzelné slovíčko prosím“. Zkusil bych je pohledat na netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.8.12 14:59

Dokonce mám pocit, že o tom byl i jeden díl Medvídka Pú.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
15.8.12 15:00
@Jura007 píše:
Ono existuje i pár pohádek na téma „kouzelné slovíčko prosím“. Zkusil bych je pohledat na netu…

v 15ti měsících :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.8.12 15:02
@Lama Lama píše:
v 15ti měsících :think:

No tak předpokládal jsem, že i v dnešní době pořád ještě nepřestaly maminky číst dětem pohádky před spaním… I u 15 měsíčního by to snad nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
15.8.12 15:05

Hm, teď jsem si uvědomila, že sama naší cácoře „prosím“ moc neříkám, když chci, aby mi něco podala :) Safra, to je učíte už od 15 měsíců, jo? Že bych taky začala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
15.8.12 15:05
@Jura007 píše:
No tak předpokládal jsem, že i v dnešní době pořád ještě nepřestaly maminky číst dětem pohádky před spaním… I u 15 měsíčního by to snad nebyl problém.

Ale tak jo, na škodu to asi nebude. Ale že by se díky tomu naučilo takle malé dítě prosit. :nevim: Čekala bych to u dvou-tříleťáka, který bude mít za vzor postavičku z pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.8.12 15:09

Nevím, řekl bych ale, že v 15 měsících je pro dítko maminka asi ta nejdůležitější bytost na světě. A slovo maminky je skoro jako zákon… Komu jinému by mělo důvěřovat, že. (Ona koneckonců výchova je vlastně taková jemná manipulace dítěte, že ano… :think: ) Takže maminka má v tomto (teda předpokládám…) obrovskou výhodu, když chce u dítka něčeho dosáhnout. Nebývá na škodu tuto výhodu občas připomenout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
15.8.12 15:10

Knihomyš, holka už to pochopila v 11 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí