Jak naučit půlroční pít čaj?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak naucit pulrocni pit caj?
Preju dobry vecer hoky
, mam takovy dotaz. Dceri je temer pul roku, od cca tretiho tydne jsem ji dokrmovala nutrilonem, kojila jsem ji cca do tretiho mesice, pak zacala preferovat bebu misto nutrilonu a od 4 mesice zacala bastit na noc kasi, k obedu zeleninu, pak ovoce, chystame se na maso. Vse bez problemu. Ted ale po obede prestava chtit mlicko, jak ja rikala "na docvaknuti a nic po obede nepije. Nas den vypada asi takto: 7:00 UM cca 200 9:30 Um cca 120 plus banan 11:30 zelenina v pare, varim na dva dny, 14:30 jogurt, jablko UM cca 200 17:30 UM pokazde jinak 20:00 kase z cca 100 vody a UM asi 120 pokazde jinak, pak chrni…jenze mezi tim do ni jinou tekitinuproste nedostanu, caj naprosto odmita, zkousela jsem ruzne druhy, pytlikovy, granulovany, slazeny i cistou vodu…chce jen mliko a zacinam mit trochu strach jestli toho vypije dost? Kdyz ji dam caj v dobe kdy ma obvykle UM tak se na me hrozive podiva jakoze co to na ni zkousim
a pak ji dam UM a vyzahne to cely…dekuju za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nabízet, nabízet, nabízet… některým dětem to trvá, na pití musí dozrát. Já se snažila podávat pití od 4 měsíců, co jsme začali přikrmovat. Nechtěl nikdy. Vyzkoušela jsem X druhů pití, X druhů hrníčků a flašek. Nakonec se naučil pít v 9 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze nevzdavat myslis? Je to hruza pripada m, ze se to nemuze nikdy naucit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kucerat klid, naučí se, kolik znáš dospělých, co neumí pít čaj? ![]()
jestli máš strach z nedostatku tekutin, nešlo by třeba dělat řidší příkrmy, že by do sebe vodu dostal při jídle?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už bylo řečeno, pořád nabízet, u nás to byl taky boj. Pěkně pít malá začala až v 10ti měsících, do té doby jsem vyzkoušela x lahví, saviček, hrníčků, dokonce jsem se jeden čas uchýlila i ke stříkačce. Nakonec vzala na milost hrníček Nuby z DM a pila z něj cokoliv…nevzdávej to, jednou pít začne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To me taky napadlo jestli necuje podvod uz te flsky, jestli by nebylo lepsi koupit napr. Hrnicek a z toho ji davat pit jen caj, aby vedela na cem je, jestli by to pomohlo
hmm DM… Jaky je to typ? my jsme na delsi dobu presidleni ve Francii a tady u nas ve meste DM nevedou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kucerat Neboj, pít se naučí. Jen to někdy trvá.
Příspěvek upraven 01.12.15 v 14:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč jí dáváš UM k banánu, k jogurtu?
Zavádění příkrmů má postupně mléčné dávky nahrazovat, ne doplňovat…
Jinak nabízet tekutiny, nevím, co mají všichni s tím čajem, začínat by se mělo na vodě, čaj spíš jako doplněk. Případně můžeš naředit vodou džus, aby jí to chutnalo, ale nedávat čistý, jinak pak bude problém, že vodu pít vůbec nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kucerat je podobný jako běžné hrníčky, jen nemá tu horní část a pítko z pevného plastu ale ze silikonu, jako u klasických lahviček
zadej na googlu „hrníček Nuby“, vyjedou ti obrázky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zacala jsem vodou, pak zkusila caj, myslela jsem, ze ho bude chtit spis… UM ji davam k tomu bananu a jogurtu na docvaknut, teprve tenhle tyden zacala ty prikrmy bastit v takovem mnozstvi, ze ji to zasyti, predtim to bylo max par lzicek, takze se potrebovala " dojist" ale ted uz par d i k obedu basti tak velkou porci, ze iz vic nechce a dneska snedla pulku jogurtu a velky kus jablka, takze UM taky vynechala, cili predpokladam, ze behem par dni vyne hame UM i po bananu dopoledne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem se snažila nabízet co chvilku, pak jsem to řešila řidším mlíčkem, žádné speciální hrnečky s hubičkami a tak, zvítězil obyčejný hrnek, jen to prostě chtělo čas. Za chvíli začne léto, teplo, určitě se v horku mnohem lépe zadaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 Aaa uz to mam, vytiskni a vezmu to sebou do kramu a optam se na to, treba to vedou i frantici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Btw co se tyce jidelnicku, muzu ji zkusit dat uz kvetak? nebo je na nej malinka, myslim vzhledem k nadymani, spenat i brokolici snasi celkem dobre…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám s pitím prcka stejný problém, momentálně vypije vodu nebo čaj jen ze lžičky…sice je to na palici, ale aspoň něco dá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit