Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme doma neposedu. ![]()
Malému je 10 měsíců a miluje vodu a koupání. Bohužel zatím nepochopil, že ve vaničce se sedí. Stoupá si a natahuje se po baterii, po šampónech, po dlaždičkách nebo prostě jenom zkoumá vaničku zezdola. Naštěstí koupe muž, který ho nějak udrží. Děsím se ale toho, že ho budu muset vykoupat sama.
Nemáte nějaký nápad, jak ho udržet vsedě? Nefunguje: kachničky, knížky (ani vybarvovací vodou), kalíšky, cákání.
Nebo to podle vaší zkušenosti přejde samo? Už takhle poskakuje přes měsíc a bojím se, že až se naučí sám stát, tak to bude ještě horší…
Anebo nám nezbývá nic jiného, než schovat vaničku a dát ho do velké vany?
rozhodně do velké vany:) Je tam větší sranda:) Ale nepočítej, že tam bude sedět…baterie apod jsou pořád velmi lákavé a pohled na mámu, která trne hrůzou, kam si to šlehne, ještě víc:) Aneta mi párkrát spadla a praštila se - pod dohledem - a nepoučila se. Ale udržet jí nejde. Jakmile moc řádí, umyju a ven z vany
Jinak oblíbená zábava je kopání, cákání a vození po vaně:)
A už ti sám sedí? Jinak šup do velké vany. Měla jsi to udělat dříve. Je tam víc místa, víc vody, víc legrace ![]()
Určitě doporučuju přesun do velké vany. Koupili jsme voskovky na malování na vanu (na MMB) a to mu dost dlouho vydrželo. Když už ho to omrzelo, přidali jsme velikánskou nepoužívanou vařečku (tu má dodnes
) a velkou plastovou mísu z kuchyně (o kelímky neměl zájem) a v nouzi nejvyšší jsme se koupali společně nebo jsme ve velké vaně pustili sprchu.
My taky koupeme ve velke vane,mala si taky stridave stoupa a seda,ale uz vi ze mimo podlozku to klouze a je opatrna.Ale jinak podlozka-super vynalez,nam teda vana hrozne klouze!
Ale baterie,to je samozrejme nejlepsi hracka… ![]()
Mam teda dobry ze kdyz ji reknu ze neco je NE tak poslechne,ukazuje pak kazdy den na sampony a rika „TATA NENE“(taty,nesahat
)
Ahoj, přesně tohle dělala dcera. Jakmile jsme ji dali do vaničky, okamžitě stála a hrála si s baterií.
Hezky ležela jenom když byla fakt unavená, ale to je zas o ničem, když jenom leží a ani si nechce hrát. Takže to řešení není. Souhlasím s holkama šupni ho do velké vany, ať si trochu zařádí ![]()
AHoj,dej maloška do velké vany.
Jinak u nás sezení nehrozí,velmi zřídka si milostivě sedne,sprchujeme ho vestoje.
Co zkusit takove to kulate sedatko do vany? z toho se jentak nevyvlece… ![]()
http://www.pacipaci.cz/…85-large.jpg
Aspon nas rocni ne
Tohle je cca za 400 ale Prodavaji i levnejsi…
To jste mě teda nepotěšily. Půjdu koupit tu podložku do vany. Myslíte, že je jedno jakou koupím nebo je v tom nějaký rozdíl?
Sedátko nee… To by se uvztekal. Nechci, aby měl koupání za trest. A abych ho umyla, tak bych ho stejně musela vyndat, ne?
nám sice vana klouže, ale podložku nemám:) Ale jinak myslim,že stačí nějaká obyč s přísavkou
Podložku taky nemáme a hlavně si dáváme pozor na koupací pří:,–(y s olejem
. Osobně jsem si jednou pěkně natloukla pozadí , když jsem se koupala s pěnou do koupele s vysokým obsahem oleje.
já bych přesunula do velké vany. My jsme tam už 2 měsíce. Mám ale stále lehátko (klasické látkové), nejdřív ho umyju na zádech na podložce a pak se vyblbne na břiše. Podložku nemáme, protože ve vaně nesedí a dřel si o ní kolena ![]()
PODLOZKA-My mame obyc z Ikea,pekne drzi i kdyz mala ji i odepina,libi se ji ty prisavky…
a odreneho nema nic ![]()
to Milli
píšeš o voskovkách do vany, znám je, ale sehnali jsme je jen v Německu a tady nejsou k sehnání. Kde by se dali sehnat v ČR?
nevím co je MMB
cancerka - MMB je mimibazar ( www.mimibazar.cz ) , začínali jsme s prstovýma barvama - http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a ty voskovky vypadají takhle - http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Obojí se nám moc osvědčilo a vana je bez poskrvrnky ![]()