Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dnes mi přišel tento odkaz meilem
http://www.zkouknito.cz/…-nez-myslite?…
co vy na to říkáte? ![]()
mě teda jímala fakt hruza,tak by mě zajímalo jestli jsem přecitlivělá nebo je snad takové cvičení „normální“ ?
Nějak jsem neměla nervy to dokoukat, okamžitě mě napadnul syndrom třeseného dítěte… ![]()
tohle video znám uz dávno, pripadá mi, že to mimčo si to užívá. líbí se mi to. za magory bych rodiče určitě neoznačila. říká se tomu, myslím „létání s dětmi“
létání z dětmi
.mě to spíš přišlo že bud tomu mimču vykloubí ruce a nebo upustí na zem.také jsem to ani celé nedokoukala,stále jsem čekala kdy to miminko upadne
.
pokud jsem někoho urazila názvem magoři tak se omlouvám ale video se tak jmenuje!!takže muj výmysl to nebyl
video se tak nejmenuje, jen ho jakysi netolerantní magor tak pozdeji nazval
rekla bych , ze kdyby prave on videl stejne stare dite na videu s parkem v ruce vůbec by se neobtěžoval video stahovat… proste o čem nic neví, to kritizuje. mi pripadá, že tatínek drží batole hodně bezpečně a jsou skvěle sehraní ![]()
Ani já to nemužu vidět
. Je mi těch drobečku lito, ikdyž jsou s rodičema sehraní. No ale jinak klobouk dolů. Já bych to se svým dítětem nikdy nepodnikla ![]()
Je to litani s detmi, lita se uz od novorozencu..ale pozor, musi se to umet.
Vypada to hruzostrasne, ale pokud se o to budete zajimat, urcite nejaky odkazy sezenete. Delaji to i nektere soukrome PA.
PS: Ruce si fakt nevykloubi
Odbornych nazoru na to bude fura, jako na vsechno…
Teda!!! To je drsňárna!!! Já jsem to dokoukala, ale celá jsem se přitom zpotila a dělalo se mi zle od žaludku. Já nevím, jestli je tohle normální. Ale určitě se najde nějaká odborná studie, která to doporučí. A nejlíp začít ještě na porodním sále, ať si prcek zvyká! Ale asi teď fakt mluvím do něčeho, čemu nerozumím. Udělat to ten chlap mému dítěti, tak ho pověsím za koule do průvanu a nechám ho tam pěkně dlouho houpat!!!! Pardon, jestli jsem tímto urazila nějakého zastánce „dětského létání“. To jsem určitě nechtěla. Jen ještě celá roztřesená píšu vlastní laický názor. Teda spíš popisuju pocity, které ve mně tohle video vyvolalo.
Nedivim se ty reakci, kdyz jsem to kdysi videla poprvy, citila jsem to stejne. Ale je to jako se vsim neznamym
Kamaradka litala s klukem skoro od narozeni, krasne se srovnal, zpevnil, oproti mymu hadrackovi to byl sakra rozdil…nikdy nemusela polohovat, zadny staceni na jednu stranu atd. atd… Ja litala s holkou parkrat, ale citila jsem, ze to neni ono…a taky ze jo, prokazala se hypotonie…a byl slus.
A tusim, ze to ani nejde delat se starsim ditetem, ktery na to neni zvykly…asi jako s potapenim.
Delaji se i kurzy a prednasky, aspon pred dvema lety jsem na neco podobnyho narazila.
Já teda tet to létání študovala
a píše se
Létání s miminky musí vždy trvat jjen krátkou dobu a neměla by se zatěžovat jen jedna končetina .Létat by se mělo jen krátkou dobu a vždy po krátkém intervalu dítě přiložit na prsa aby opět mělo pocit bezpečí.
teda já nevim ,nějak si to nedokážu představit co je krátká doba,ale tohe mi teda fakt přijde dost krutý
.nikomu neberu aby z dítětem nelítal,ale já si dovedu představit jak se tomu miminku asi musí točit hlavička(mě je špatně i když se točim jen dokola) a přijde mi to prostě dost dlouhá doba na nějaký lítání
Já jen jednou malého zatočila lehce dokola a motal se ještě 2minuty,to bych ho chtěla vidět po tomto akrobatickém kousku ![]()
jak říkám at si každej létá jak chce ale kdyby tohle manžel dělal s matyáškem tak mu udělám to samé co píše lulje
ale ten neměl žaludek to ani dokoukat do konce.Já to jedu zatim jen po částech,tak za 20 minut se odvážim až mrknout až do konce ![]()
Dalmatinko, tohle co pises, plati pro zacatecniky, pro maly mimina. To na videu je uz hodne pokrocily. To uz moc dobre vedelo, ze zadny nebezpeci nehrozi. Kupodivu, kdyz jsem to zkousela s malou, mela par tydnu, tak vypadala, ze se ji to spis dost libi, nez aby byla vystrasena… A kratka doba je parkrat zhoupnout, drzet ze zacatku za nohy… Pro kazdyho to proste neni no, ale zas proc to nejak radikalne odsuzovat ![]()
asho já to teda neodsuzuji jak jsem psala,jen bych to svému dítěti nedělala,to je rozdíl.
Hm a proc myslis, ze reaguju jen na tebe
Mmch. mne teda jako dost radikalni prijde povesit chlapa za koule do pruvanu…
A psala jsi, ze je to dost kruty, a ze se musi tocit hlavicka…atd. to je jedno. Mne to prijde spis jako namet k zamysleni, hlavne proto, ze jsem mela podobnej vyvoj
Ono o spouste veci se rikalo, jak jsou desne skodlivy a pak se zaclo prichazet postupne na to, ze to tak neni… treba noseni v satku. Moje babicka jeste pomalu omdliva…ta mela strach chovat delsi dobu mimino na ruce, aby mu nezkrivila zadicka. Njn…
Ahoj
Teda jsem zírala
Já bych se bála,že mu vykloubím ruce.A to rychlé točení se dokola? To není na moje nervy. Dokoukala jsem se,ale měla jsem husí kůži. Chtěla jsem vědět,jak se mimčo tváří,když už je po všem.
A je fakt,že vypadalo víc než spokojeně. Však i cirkusáci se „lámou“ odmala. ![]()
Pa pa J.
Teda to je cvrkot ![]()
Sem tam zhoupnuti,pretoceni..ok,tohle je na me trochu moc.Nejvic me desi to drzeni za jednu ruku-a ze se ruka nemuze vykloubit??Muj kamarad si hral na opici a jen tak si vysel za ruku na strome(a delal opici
)ruka se vykloubila a byl to spis tygr jak rval,boli to HODNE a nahazovani jeste vic…
Tatka si ho prehazuje z ruky do ruky-ze nemuze spadnout??no je to asi 50 na 50(%) ![]()
Kdyby jsme delali s detmi vsechno co se jim libi,nedopadlo by to urcite dobre.. ![]()
Rada si prectu cokoliv co je noveho v oblasti pece o dite,nosim v ergonomickem nositku,snazim se krmit prcka zdravou krmi,chodime plavat,polivame hrneckem…v tomhle nevidim zadnej prinos,jenom predvadeni se rodicu a ohrozovani ditete.