Rodiče magoři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
5.4.09 20:00

majky

Teď jsem shlédla video, do této doby jsem o létání s miminkama neslyšela, neviděla jej. Myslím si tedy, že je pochopitelné, že mi mé první pocity nedovolili shlédnout video celé. Celou dobu jsem měla strach o to malé miminko. Pak jsem si přečetla názory a něco se o tomto cvičení dozvěděla. Je to opravdu zajímavé, věřím, že se to může miminku líbit, když se s ním létá odmalička a že se mu třeba i zpevní tělo, ale asi bych do toho s mým dítětem nešla. To je jen můj názor. Podle mě na to musí mít rodiče povahu, aby se o to své mimčo nebáli při takovém cvičení. Každopádně pokud je dokázáno, že se tímto cvičením miminkám nijak neubližuje, pak obdivuji ty rodiče, kteří toto létání se svým dítětem cvičí - všichni musí být hodně odvážní a sebevědomí, aby si věřili, že to zvládnou bez pádu dítěte na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.4.09 20:16
harpyje píše:
k těm lékařům . spíš mne stále častěji napadá - vždyt oni musejí lépe než my, mámy od dětí, vědět, že názory na mnoho medicíských záležitostí se různí - proč má tedy ke mně lékařka divadelní výstup, když jí řeknu , že jsme první příkrm dala o trochu dříve, než v šesti měsících, příapdně proč na mne kouká velmi nevrle, když nechci poslechnout její radu, a nehci na zkoušku zkusit dát dítěti konkrétní značku umělého mléka ( tady její názor psotě nebyl lékařsky podložen) to mne pak lékaři vlastně nutí, abyc hjim nedůvěřovala.

Jo, tak s tím souhlasím, je fakt, že pokud se ten doktor trošku zajímá o svůj obor a neustrne jenom na tom, že předepisuje kapky na kašel, musí vědět, že jiní kolegové to vidí jinak… Pak není problém říct - někdo tvrdí to, někdo tamto, já doporučuju tohle proto a proto. Akorát někdy mám pocit, že je spíš problém v tom, že lékaři často neberou pacienta jako partnera a spoustu věcí mu sami od sebe neřeknou, protože to podle nich asi nemusí vědět nebo by to nepochopil - nebo těžko říct proč - aspoň z mého gyndra ten pocit mám v poslední době často… :roll:

A určitě máš pravdu i v tom, že odsuzovat někoho, kdo dělá něco jinak než já je blbost - každému přece vyhovuje něco jiného, ostatně „správné“ jsou třeba oba postupy, podle toho, komu člověk spíš věří a jde pak o to si to v hlavě srovnat a nějak rozumně se rozhodnout.

Nám teď říkala na předporodním kurzu sestřička - můžete si napsat do porodního plánu, co chcete, my se budeme maximálně snažit vám vyhovět, ale měly byste vědět PROČ to chcete. A o to asi jde… Každý může dělat s dítětem jiné věci (nosit, nenosit, posazovat, neposazovat…), ale měl by vědět PROČ je dělá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
5.4.09 20:34

Milá Harpyje!:-)
Naprosto chápu, že když patříš k těm, co rvou své děti za ruce a nohy jen proto, že je to zrovna módní, tak že ti žádný jiný názor není po chuti. :-) Na rozdíl od tebe se ale nespokojím jen s jedním názorem který se mi zrovna hodí a snažím se o všem, co mě zajímá co nejvíc zjistit. Zůčastnila jsem se i přednášky a ukázky. A tady jsem zjistila, že rizika převažují nad (velmi) pochybnými klady. Dokonce to ani nedoporučují dětští psychologové, protože u bojácnějších miminek to může způsobit psychické problémy.
Jen tak mimochodem tu ani jedna zastánkyně nenapsala ani jediný klad, jen doporučila hledat na internetu. Tak pokud žádné klady nezná, tak z jakého důvodu je pro?:-))
Samozřejmě, že každý pediatr ( co pediatr, týká se to všech doktorů), není vždy obeznámen s nejnovějšími výsledky studií a dlouhodobých výzkumů, takže nemusí mít pravdu a právě proto je dobré se o všem snažit zjistit co nejvíc.
BTW. můj pediatr ani ortoped nedoporučuje preventivní široké balení, asi mám lepší.:-))))))
Ale dost dohadování, každý má právo na svůj názor, dělej si se svým dítětem co chceš, my ostatní se toho taky budeme držet.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.4.09 20:44
ZuzaM píše:Ale dost dohadování, každý má právo na svůj názor, dělej si se svým dítětem co chceš, my ostatní se toho taky budeme držet.:-)

přesně tak.

pleteš se ve dvou věcech:
1. já tvuj náhzor na létání s dětmi neodsuzuji ani neposuzuji - je mi jedno ze s nimi nelétáš, ani mne to nijak psychicky nerozhazuje. tolik k tvé větě, že mi jiný než pozitivní názorna létání s dětmi není po chuti.

2. píšeš ,že ty naprosto chápeš, že já patřím k těm , kteří rvou své děti za ruce a nohy -( jak přátelsky a nekonfliktně ,a bez odsouzení jsi popsala létání s dětmi! )- dobře, ty to „chápeš“, ale špatně - nikde jsem nepsala, že s dětmi létám, protože s nimi nelétám. Jen hájím názor jiných a vadí mi, když je rúzní lidé napadjí a označují je přinejmenším za magory. (kamča - dalmatinka se mi mimochodem líbila, na první straně- uvědomila si, že označit někoho za magora pro jeho názor a jeho přístup k dětem, není to nejlepší.
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
8.4.09 21:11

Holky přiznám se že celou vaši diskuzi jsem nečetla ani nezkoukla celé to video ale to co jsem viděla tak mě napadlo nejsou to třeba artisti :lol: jak mimčo tak i tatínek mají dobrou průpravu a mimčo vypadá že mu to vůbec nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
12.4.09 21:13

nečetal jsem celou diskuzi…jen kousek na začátku

nejdříve mi to přišo jako „fotomontáž“,,, pořád jsem nevěřila, že je to doopravdy,,, pak jste tady psaly o „létání dětmi“… věřím, že to může být zábavné a snad i prospěšné, ale nevím…
myslím, že je spousta jiných možností, jak děťátko rozýbat a strávit s ním příjemné chvilky… můjpocit z toho všeho je, že se chce někdo zviditelnit nějakou novinkou alebohužel do toho zatahuje malé děti, které se k tomu moc nvyjádří…

mimčo teda vypadalospokojeně, ale třeba to bylo jen proto, žemohlo být statínkem… třeba by bylo stejně šťastné,i kdyby si lezlo na podlaze a tatínek ho na kolenou snažil dostihnout… :wink:

každý má za své děti zodpovědnost, ale já bych se do tohoto nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
14.4.09 13:03
harpyje píše:
ZuzaM píše:Jen hájím názor jiných
har.

Milá Harpyje, trochu logiky neuškodí.:-) Hájíš li tak ráda názory druhých, musíš při nejmenším respektovat (když už ne hájit:-))) i můj názor. Tak proč ho napadáš??:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.5.12 10:59
@Simpanova píše:
Ahoj holky,

tohle cvičení se jmenuje létání s miminky. Byla jsem na semináři, kde nás to učili. Když nám to cvičitelka začala ukazovat na svém dítěti (cca 7mi měsíčním), tak jsme všechny zareagovaly úplně stejně - zděšený nádech a néééé :-)
Ale pak jsme začali trénovat a Matyáš to naprosto zbožňoval. Nedělali jsme teda všechny cviky, asi 4 nebo 5, ale Máťa si to neskutečně užíval a strašně se u toho řehtal.
S miminky se dá začít létat už po šestinedělí, ale to se musí hodně opatrně a asi jenom 1 nebo 2 cviky. A postupně přidávat. Je tam i jeden cvik na uvolnění bříška, pomáhá to proti prdíkům.

Vím, že to vypadá hrůzostrašně a taky ne všechny děti to asi přijmou, ale přírodní národy s dětma lítaj odjakživa a nemyslím, že by byli nějak tělesně zdeformovaný :-D

Jo a s Máťou jsme lítali vlastně až do tý doby, dokud jsem ho unesla - měla jsem už pak ruce vytahanější než on :lol:

Tereza

Zajímalo by mě jaké přírodní národy tohle běžně dělají. Mně je pudově proti srsti dělat něco podobného s jakýmkoliv mládětem. Naprosto se mi to příčí a tak pochybuji že by nějaký přírodní národ tohle dělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.5.12 11:04
@asha píše:
Holky, prectete si i tu diskuzi… ;) Jinak k tem lekarum…vzdyt oni zakazujou kde co. Neni to tak davno, co hlavne nase generace a generace nasich rodicu znala jenom lezeni na rovny postylce a v kocarku a striktni krmeni po trech hodinach. Ani ted jeste zdaleka vsichni doktori nedoporuci satkovani!
Tohle neni pro kazdyho, ale tvrdit, ze si vykloubi ruce…kdyby k tomu dochazelo, urcite by se to nedelalo ;) On je totiz docela rozdil, kdyz si dite vykloubi rameno pri blbnuti (mymu manzelovi stacilo zabrat poradne ve vode) a kdyz se dela neco, co se zna a umi…takze to ani nezkousejte! ;)

Mmch. stezoval si mne trener juda, ze s detma je to cim dal horsi, ze se jim na telocviku zakazuje kde co, ani kotrmelce se delat poradne nemuzou, kdyby neco… a ze deti dreveni, tloustnou, svedou toho cim dal min. To si neberte osobne, to je obecnej problem.

A presne, tzv. prirodni narody se s tim rozhodne nemazou a jsou daleko zdravejsi nez my, aspon co se tyce pohybovyho aparatu :) Kdyby to byl problem, davno by s tim prestali…nebo vyhynuli ;)

Přírodní národy nemají židle, takže buď sedí na zemi což je o hubu kvůli hadům a jiné havěti nebo prostě stojí. Zem je nepohodlná takže převážně stojí a hlavně neustále chodí nebo pobíhají - rozhodně na tom nejsou pohybově lépe protože s nimi jejich rodiče jako s miminky cvičili :roll: Taková černoška si hodí mimčo na záda v šátku a jde x kilometrů pro vodu s dalšíma ženskýma. Když mimino řve, nakojí ho, opláchne ho a zase hodí na záda a jde dělat co je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.8.12 23:59

Ahoj holky, jímala mě hrůza při některých otočkách! Já nevím, ale kdysi jsem v televizi od fyzioterapeutky slyšela názor, že děti se nemají do věku 4 let tahat nahoru jen za ruce ale mají se držet v podpaží. Tak nechápu, jak může být na druhou stranu schvalováno tohle?? Já bych to svému dítěti neudělala, brr :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí