Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A proč se tedy lékaři nedoporučuje ba přímo zakazuje, aby se děti jen zvedaly za ruky-paže snad do 1 či 2 let, teď nevím přesně. Nemají prý dovivinuty (ať „nemelu“ blbiny, snad klouby či jamky či co a jejich váha je na to velká-myslím zátěž na ty ruce). Je rozdíl zvednou jednou, ale tohle?
Teda fuj..mám z toho úplně husinu,ani jsem to nedokoukala skončila jsem někde ve třetině. když pomyslim co by se tomu mimču mohlo stát. Já třeba ječim už jenom když má náš táta tendenci holky trochu nadhazovat nebo točit za ruce a to jsou jim už skoro 4. fakt děs!
Teda to je hukot. O létání s miminky už jsem slyšela, ale po zhlédnutí videa fakt nechápu, jak to teda s těma ručičkama je. Taky nám všude říkali nezvedat za ručičky. Kamarádky holčička si takto v roce hrála s tatínkem a rameno si fakt vykloubila, u nás na chíře to nepoznali, tak takto pobrekávala několik hodin než s ní rodiče sjeli na jinou chíru, kde jí ručičku vrátili zpátky ![]()
No tak kdybych právě nekojila prťouse, tak už jsem na záchodě a zvracim. Omlouvám se, ale fakt mi z toho bylo blbě. Skoro sem se rozbrečela a „křičela“ na comp, ať už ho pustí chudinku. ![]()
Ještě bych pochopila chvilku, ale takovou dobu?!
Moji moji kluci budou lítat tak max. v letadle.
![]()
Nicméně mně opravdu překvapil vysmátý obličejíček toho mimča na konci videa. ![]()
Ahoj holky,
tohle cvičení se jmenuje létání s miminky. Byla jsem na semináři, kde nás to učili. Když nám to cvičitelka začala ukazovat na svém dítěti (cca 7mi měsíčním), tak jsme všechny zareagovaly úplně stejně - zděšený nádech a néééé ![]()
Ale pak jsme začali trénovat a Matyáš to naprosto zbožňoval. Nedělali jsme teda všechny cviky, asi 4 nebo 5, ale Máťa si to neskutečně užíval a strašně se u toho řehtal.
S miminky se dá začít létat už po šestinedělí, ale to se musí hodně opatrně a asi jenom 1 nebo 2 cviky. A postupně přidávat. Je tam i jeden cvik na uvolnění bříška, pomáhá to proti prdíkům.
Vím, že to vypadá hrůzostrašně a taky ne všechny děti to asi přijmou, ale přírodní národy s dětma lítaj odjakživa a nemyslím, že by byli nějak tělesně zdeformovaný ![]()
Jo a s Máťou jsme lítali vlastně až do tý doby, dokud jsem ho unesla - měla jsem už pak ruce vytahanější než on ![]()
Tereza
tak jsem to dokoukala celé, zajímalo mě, co s ním ještě bude provádět…trvalo to téměř čtyři minuty a celou dobu s ním houpal, točil, házel, asi dvacet vteřin před koncem jej postavil, pochopitelně, že se dítko motalo, a on s ním dělal ještě „přemety“ v ruce, samozřejmě za ruce, já už bych měla vyhozené ramenní klouby.
Ano, dětičky jsou gumoví, se říká, ale tohle mi a v takové délce především, přišlo opravdu moc. Je fakt, že ani na jeden okamžik jsem neměla pocit, že by taťka zaváhal, držel ho bravurně, i v těch přehozech ho chytal s viditelnou jistotou, ale to létání za jednu ruku, to je drsný, obávám se, že bude mít vykloktané klouby až bude větší. Všeho moc škodí, toť můj závěr, ale pravda je, že na konci, při zamávání do kamery se klučík smál......
Me se to teda desne libilo
![]()
Nas tatinek s detma od mala delal neco podobnyho - samozrejme ne v takovem rozsahu, ale dycky se jim libilo viset za ruce(nekdy i za nohy) a rychle a dlouho se motat
a doted vyzaduji obcas „letadlo.“
Tohle se rozhodne musi trenovat od malicka a musi se to umet… i to mimco, musi mit silu, aby to udrzelo zadama, hlavou, brichem. No jdu to prozkoumat, treba to zkusime s tim tretim ![]()
Jo a pokud tatinek umi mrne dobre drzet tak nehrozi, ze by upadlo.
Holky, prectete si i tu diskuzi…
Jinak k tem lekarum…vzdyt oni zakazujou kde co. Neni to tak davno, co hlavne nase generace a generace nasich rodicu znala jenom lezeni na rovny postylce a v kocarku a striktni krmeni po trech hodinach. Ani ted jeste zdaleka vsichni doktori nedoporuci satkovani!
Tohle neni pro kazdyho, ale tvrdit, ze si vykloubi ruce…kdyby k tomu dochazelo, urcite by se to nedelalo
On je totiz docela rozdil, kdyz si dite vykloubi rameno pri blbnuti (mymu manzelovi stacilo zabrat poradne ve vode) a kdyz se dela neco, co se zna a umi…takze to ani nezkousejte! ![]()
Mmch. stezoval si mne trener juda, ze s detma je to cim dal horsi, ze se jim na telocviku zakazuje kde co, ani kotrmelce se delat poradne nemuzou, kdyby neco… a ze deti dreveni, tloustnou, svedou toho cim dal min. To si neberte osobne, to je obecnej problem.
A presne, tzv. prirodni narody se s tim rozhodne nemazou a jsou daleko zdravejsi nez my, aspon co se tyce pohybovyho aparatu
Kdyby to byl problem, davno by s tim prestali…nebo vyhynuli ![]()
Mě nejprve napadlo, že to jsou cirkusáci:-) Asi, kdybych to znala za staršího syna, tak bych se o létání zajímala:-) Mladší je dost hypotonickej, tak u toho bych se bála.
Spíš mi u toho videa vadilo, jak blízko jsou k televizi a kdyby tatínek trošku couvnul, tak do ní s mimčem asi pěkně napálí.
Mě se to docela líbí a jsem si jistá, že našemu malému by se to líbilo taky… …ale! Chtěla bych vidět toho frajera z videa, jak tuhle sestavičku dává s naším 12-ti kilovým Matesem (8m)!!!! ![]()
Já, ani můj (podle mě) dost zdatný muž, bychom to fakt nezvládli
takže pro nás to není…
Nepřihlášená Vulpes
Teda… Létání s miminkama jsem neznala, ale první, co mě napadlo bylo, že být tím mrňousem, tak se totálně zbluju - mně je zle i na labutích
![]()
Můj názor je ten, že je to týrání dětí. Poslala jsem to ke shlédnutí administrátorovi toho webu odkliknutím Upozornit na závadný obsah. Když pro nic jiného, tak kvůli nedodržení základních bezpečnostních pravidel (velikost a vybavení prostoru, ochranné pomůcky).
Ať si točí manželkou, když mu to dovolí, magor debilní!
tak tomu říkám něžná náruč rodičů
To by měli ukazovat v „Sama doma“…
Můj názor… hnus, nad hnusy, ale proti gustu…
BaraF - a jaké ochranné pomůcky máš jako na mysli? Helmu, chrániče na kolena a lokty, krunýř na páteř…
Vybavení prostoru - jako třeba vypolstrovaná podlaha, stěny, strop… Při hře s dítětem - i když trochu zběsilé - to je snad trochu moc, ne? ![]()
Podle mě když někoho týráš, tak se mu to nelíbí - což se tady neděje. O závadnosti takového cvičení na klouby apod. diskutovat nebudu, to nechám na odbornících ![]()
Když někdo houpe kočárem tak, až dítě nadskakuje, protože se jinak nezklidní a má to rádo - to je taky týrání?
Tak jako tyrani bych to nevidela, ale pokud jde o nejaky libi-nelibi, tak kdybych cpala decko od narozeni jenom sladkym, bonbony, lizatkama, zmrzlinama, urcite by se mu to taky libilo, protoze by mu to strasne chutnalo, a taky by to bylo tyrani ditete.
Ja to nedokoukala, je mi z toho zle, hlavne z toho krouceni za jednu ruku, divim se, ze mu chudackovi vydzrela. Znam az prilis moc pripadu, kdy se detem pri delani „letadla“ vykloubila rucicka. Takze doktori asi vedi, proc pred tim varuji, kdyz maji takovychto pripadu tolik.