Jak naučit spát roční batole?

35
22.6.25 16:22

Jak naučit spát roční batole

Ahoj holky, speciálně maminky nespavců,

Jdu si pro radu. Mám dvě děti 3 a 1 rok, oba dva nespavci. První se naučila spát ve 2,5 letech, druhému byl teď rok a z představy, že mu to bude trvat podobně dlouho, mě jímá hrůza, protože spát přerušovaně 3-4 hoďky denně několik let v kuse je fakt příšerný (a to si ho bere 1-2× týdně tatínek) a hlavně to není vůbec zdravý.
Za naší tříletou praxi jsme zkusili snad úplně všechno kromě vyřvání. Režim máme, úplnou tmu, spal sám v postýlce, se mnou v posteli, zkusili jsme ho i odlifrovat vedle do pokoje, nic nezabralo. Homeopatika marná snaha.
Malej je na UM a spíme spolu v posteli. Budí se 2× na mlíko, což je v pohodě, a k tomu ještě 2637×, aby mě zničil. Vstává rád před šestou, asi aby mě dorazil 😎
Vy, co jste zažily dlouhodobou nespavost (nepočítám klasickejch pár měsíců), je něco, třeba i nějaká (v nadsázce) legální ‘droga’, co pak zabralo? Zkoušely jste třeba cbd kapky u takhle malých prcků? Předem děkuju za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16296
22.6.25 18:05
@Zu88 píše: Více

Řešíš spaní v noci, nebo i ve dne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
22.6.25 18:15

@Dahlia0409 primárně noční spaní, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
22.6.25 18:31

A jak spí přes den? Ono to spolu hod e souvisí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
22.6.25 18:45

Dopo hoďku a odpoledne půl hodiny, hrozně dlouho neuměl napojit fáze, tak si dával 20 minutovky. Ale jeho ségra měla excelentní denní spaní, dopo i odpo, pak po prvním roce jeden dvouhodinovej po o spánek a stejně v noci spala blbě jak on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
22.6.25 18:48

Nezabralo nic a lepšit se to začalo po 4. roce. V 5.3o hodin vstáváme stále, noc v kuse nespal nikdy. Super je noc kdy je 5× vzhůru na 8 hodin na spánku … Nespavec od mimina … Žeru čokoládu.
Od narození má problém s přechody mezi fázemi spánku, čili co 2o minut vzhůru - do 3 let. Od 2 let nespí po obědě ( průměr 8-9 hodin spánku v noci), noc v kuse nebyla nikdy.
Radu bohužel nemám.
Zkoušeli jsme S bez efektu.

• Citovat
  • Upravit
35
22.6.25 18:58

@Snopy123 to jste mě nepotěšila, ale aspoň dobrý vědět, že i 4 roky se daj přežít. Já se prostě ale nechci smířit s tím, že zatímco posíláme lidi pomalu na Mars, tak jsme jako lidstvo nenalezli řešení na nespavý mimina 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.25 20:00

@Zu88 tak první dcera v noci taky vstávala dlouho a teď druhá vstává už 22mesicu od 3× až po 30min intervaly na kojení, je to náročné, ale zvládáme, výletujeme, cestujeme a odpočinu si, když usne přes den…

• Citovat
  • Upravit
1418
22.6.25 21:32

U mě také bohužel pomohl až věk. Taky to šlo celé významně nahoru po druhém roce. Nezabralo nic. A to jsem jednu dobu zkoušela fakt snad vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí