Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Modrý koník - Stránka pro maminky a budoucí maminky
Miminko spatne spi
mimimisaDnes v 08:35
Ahoj, dcera 8 mesicu spatne spi. Denni spanek je bida od zacatku. Nejdriv cca 2,5 hodinky dopo a odpo 1× 20 minut, ted pres den 2‐3× za den 20-30 minut, spi jen v kocarku, v postylce neusne. Nocni spanek nebyval zly, po usnuti pri kojeni prenesena do postylky budila se nejdtiv cca 3-4× za noc na kojeni. Kolem 4 mesice asi regrese 3 tydny se budila cca 8× za noc. Zase se vratilo na 3×. Od 6. Mesice s prvnim zubem asi v postylce se budi, prestala cucat rucicky, potrebuje se uklidnit prsem. Dudlik nechtela nikdy. Spi se mnou v posteli, nikdy neusne tvrde, preneseni jsem vzdala, to neresim, ale mala se porad mele, je neklidna, budi se minimalne kazdou hodinu, nekdy po 20 minutach, vzdyvky u toho zaknoura, hleda prso k ukonejseni. Mazlim, nenechavam brecet apod. Vim, ze na tom jsou maminky jeste hure a rady typu at si zvyknu uz jsem si vyslechla. Dcera jinak vypada spokojene, ale ja uz melu z posledniho. Ma pro me nekdo dobrou radu? Premyslim, ze zkusim vyuzit sluzeb nejakeho spankoveho poradce vyspanamama.cz nema nekdo zkusenosti? Nebo online kurzy na prosimspinkej.cz je to k necemu? Dekuji kazdemu, kdo docetl az sem.
@Mimimisa to je jako nepovolená reklama na ty spánkové kursy, nebo co to má znamenat?
Ja bych si pro jistotu vyzadala zadanku na neurologii. On Ti bude kazdy tvrdit, jak je to normalni atd., ale bez EEG apod. nikdo nic nevi. Jinak miminka mivaji obcas zablokovane svaly, nasla jsem tady na Emimi tip na osteopatii, a to teda zafungovalo na moje neodlozitelne dite. Museli jsme jit nekolikrat, ale pokazde jsme zaznamenali zlepseni.
Olouvam se ta hlavicku z modreho konika, psala jsem dotaz i tam a pak to zkopirovala a nevsimla si toho. Asi uz mi to tady nejde upravit 😒 asi to vypada blbe, ale ja jsem fakt hotova 🙈
@stinga jen vykrik unavene matky. Tedy naopak. Jsem taky neduveriva. Chtela jsem jen vedet, jestli to nekomu realne pomohlo, nez za to dam ty penize. Uvedomuju si, jak moc unavena jsem a zoufale lidi delaj zoufale veci ![]()
@Anonymní píše: Více
Chodime kazdy mesic preventivne na fyzio kontrolu a kraniosakralni terapii.. fyzioterapeut blokady vyloucil 🤷🏼♀️
Víš co mě pomohlo, naučit se kojit na boku v leže. Strčím prso a spim dál.
@Mimimisa píše: Více
nevyzkoušela jsem, ale jsem přesvědčená, že ti za nehorázné peníze dají povšechné rady, které dávno víš,
no měl by se víc zapojit tatínek, ať si trochu odpočineš, to mimino není jen tvoje
Mela jsem poradenství od lepsi spanek babetiek. Nelituju jediny koruny. Zkus na to mrknout. Jo a meli jsme to samy, katastrofa. Jinak nam poradenství zachránilo zdravý rozum ![]()
@Brbra píše: Více
Byla byste ochotna se o zkusenost podelit konkretneji? Co Vam treba poradili apod.