Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, po dlouhé době si zde jdu zase pro radu…Přestěhovali jsme se do nového bytu, bydlíme tady měsíc. Dcerka už si docela zvykla. Ale pořád má trochu strach, když zůstane v pokoji sama - třeba i při hraní. Dcera má 14 měsíců. Do teď to bylo u nás tak, že jsem ji jak po obede tak vecer uspávala u nás v ložnici ve velké posteli a poté přendávala do její postýlky. Postýlku má u nás v ložnici hned vedle postele.
Teď bych už chtěla udělat radikální změnu. Začínám být totiž jejím otrokem. Chtěla bych dát postýlku do jejího pokojíčku a naučit jí usínat samotnou. Nevím za prvé vůbec jak na to. A za druhé nevím, jestli mám nejdříve naučit usínat a postýlku nechat tam kde je a nebo už rovnou šoupnout postýlku na své místo. Budu ráda za každou radu.
Je škoda, že jsi ji učila takhle komplikovaně usínat ![]()
Jinak já bych to teda určitě nekombinovala, pokud radikální, tak radikální, odstěhovat postýlku, začít poledním spaním, uložit a rady v knize viz výše.
Nebude to hned, ale malá je velká, do týdne to pochopí, uvidíš.
Jinak by byla na místě někde malá lampička, atˇ není úplně ve tmě, oblíbené hračky s sebou do posýlky, atˇnení tak sama a pootevřené dveře.
My to nezvládli vůbec. Syn 4 roky a stále uspávám, je to na palici. Ještě, že malou položím do postýlky a usíná sama, jinak bych se zbláznila ![]()
Napodobne:-Ddceru 5let uspavam a leze k nam a syna 2roky polozim, pusa, mleko a jdu.