Jak naučit usínat kojené dítě?

10468
2.1.13 20:42

Jak naučit usínat kojené dítě?

Vím, že už to tu bylo snad 1000× ale i tak jdu pro radu. Náš skoro 9 měsíčního klučinu, který neumí sám usnout v postýlce, usne jedině u prsa. Přendat do postýlky ho můžu až když spí jinak spustí šílený řev. A už toho máme s manželem dost (protože se budí několikrát za noc) a tak jsme se rozhodli, že ho zkusíme o víkendu naučit usínat bez mojí pomoci.
Ale nevím jak postupovat v noci, je stále kojený, příkrmům moc nedá a tak nevím jestli vydrží až do rána bez jídla. Jak to tedy udělat? Nedat mu nebo mu dát třeba jen kolem 3 ráno, ale nenechat ho u prsa usnout? Moc děkuji za rady

Příspěvek upraven 03.01.13 v 15:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5370
2.1.13 20:46

Hmmmtak tohle si měla asi učit hned od narozeni, ted už to má jako zlozvyk a pujde to dost těžko…já od narození dávala dceru do postýlky po kojení, aby nespala někdy samo, že usnula, ale snažila sem se ju nenechat usnout u prsa…a celou dobu v pohodě a když se mě začala budit moc na kojení v noci, tak sem jí to odstříkala do flašky a bylo po buzení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
2.1.13 20:58

@Bibi30 Já jsem měla doma taky závisláčka, dcera mě měla místo dudlíku. U nás pomohlo to, že začal uspávat manžel - malá mě necítila a pochopila, že od tatínka mlíčko nedostane :) Většinou ji ale musel chovat nebo uhoupat na balóně. Taky jsme měli postýlku u naší postele a sundali jsme postranici, takže spala ve svém, ale přitom měla pocit, že spí s námi. Nenechat usnout u prsa nebo nedat během noci jsem taky zkoušela, ale neosvědčilo se to, malá vždycky chytla hysterák a uspávání bylo ve finále ještě horší. Nejsem zastánce vyřvávací metody, takže jsem to vzdala a přenechala manželovi. I tak se to na začátku neobešlo bez protestů, ale za pár dní si zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.1.13 20:59

Já nejdřív nedávala v noci a večer normálně dál uspávala u prsa. V noci jsem huškala, chovala, šeptala (ale nerozsvěcela a celkově jsem se snažila, aby se moc nerozbudil), nabízela vodu, spíš pro svůj dobrý pocit, aby netrpěl žízní. Když zvládnul opětovně usnout v noci, tak jsem posunula večerku, bylo tuším tehdy koupání, kaše, dokojení a uložení do poměrně vychladlého pokojíčku (tam jsem ho přestěhovala, když se přestal budit v noci co hodinu, protože pochopil, že prso už zkrátka nebude). Položila a šla. Měl tam oblíbenou hrací opičku, kterou jsem natáhla, pak se ji naučil natahovat sám, během pár dnů se mi teda odstavil úplně, takže místo dokojení dostal do postele flašku s mlíkem a tou se ududlal ke spánku. Celý to šlo velice hladce.

Rozhodně nejsem pro nějaké drasťárny s vyřváváním, to že ty toho máš najednou dost, když jsi na to x měsíců dítě zvykala, je nepodstatné, musíš holt vydolovat ještě kus trpělivosti a vlídnosti, aby ten přechod nebyl násilný a dítě se naučilo spát. Pak už se vyspíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.1.13 21:01

Zkus zapojit chlapa..třeba budeš překvapená a půjde to hladce..já měla také závisláčka, myslím tím staršího syna a tak jsem v jeho 9ti měsících odstavila s tím, že se chci vyspat.spal s ním 2 noci táta a třetí noc už se vzbudil jen jednou na UM :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
2.1.13 21:06

Taky to mám tak. Dcera má 7 měsíců, stále je kojená plus příkrm v poledne, dopoledne svačinka a večer kaše. Po každém jídle ještě kojená. Večer mi většinou usne u kojení. Přendám do postýlky a spí dál. Pokud se vzbudí, tak jen dudlík. Pak se budí k ránu, to ji znovu nakojím. POkud večer u kojení neusne, tak jde do postýlky, kde pak usíná po určité době sama.Ale taky budou později problémy, hlavně v noci, kdy je zvyklá usnou znovu u prsa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.1.13 21:22
@Olčík píše:
Hmmmtak tohle si měla asi učit hned od narozeni, ted už to má jako zlozvyk a pujde to dost těžko…já od narození dávala dceru do postýlky po kojení, aby nespala někdy samo, že usnula, ale snažila sem se ju nenechat usnout u prsa…a celou dobu v pohodě a když se mě začala budit moc na kojení v noci, tak sem jí to odstříkala do flašky a bylo po buzení…

tohle neni pravda… Obe deti mi do jiste doby usinaly u prsa (mladsi pres den jeste i ted) a oba zvladli usinani sami v postylce (pri cteni pohadky teda) bez problemu, az k tomu dospeli, starsi v roce a pul, mladsi v cca roce a ctvrt :nevim: vsichni strasili jaka to bude katastrofa, ale nebyla to pravda a to jsou oba kluci povahove uplne jini a mladsi je teda mlicnej zavislak jak neco. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.1.13 21:24

No a ze zacatku uspavani se zapojil manzel (u mladsiho stacily dva vecery), jakmile prckove neusnuli u kojen prospali v podstate celou noc :nevim: takze nocni buzeni neresim a kdyz se prcek nad ranem vzbudi, beru si ho k sobe do loznice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
2.1.13 21:25

Tak ty si třeba tak dlouho kojit chtěla já bych tak dlouho nekojila a jinak je super, že ti to kluci tak suprově zvládly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
2.1.13 21:37

@Bibi30 Mě doted nespí celou noc, někdy ve stejné období jsem se naštvala, protože věčně spal na prsu v naší posteli. A já se odstěhovala z ložnice a přítel dával flašku. To prodloužilo jeho dobu spánku na to, kdy opravdu dostal hlad. Pak nás to stejně nebavilo, že ho musíme uchovávat, tak jsme mu dali flašku a pak dali do postýlky nechali 15 minut řvát a pak vzali a chvíli než začal být mrzutý si snim hráli a pak znovu. Ze začátku uspávací proces trval i 2 hodiny. Ted dostane flašku a jde spát. Tim se prodloužil interval, že spí ve vlastní posteli a postupně se to zdelšuje, muj by, ale bez flašky celou noc nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
2.1.13 21:55

No nevim… :nevim: Ja mam 15-ti mesicniho, jehoz uspavani bez MM je zatim vice mene nerealizovatelne, chce mliko i pres den (kolem 10.h, kolem 13h - to pak spi, a kolem 17h), rano a vecer + 1× v noci. Zkousim ho v noci uchlacholit, ale bohuzel zase vetsinou neusne jinak, nez v me posteli. Takze bud nakojit a odlozit do postylky, nebo uchlacholit bez kojeni a mackat se vedle nej na krajicku postele. A chlapa do uspavani zapojit nemuzu, nebot jsem na to sama. Takze si rikam, ze az bude mentalne zralej na to, aby se mu to dalo vysvetlit a aby usinal treba u pohadky, tak to snad pujde. Asi jsem mekkejs :oops:, ale nejak se mi nechce to lamat pres koleno… Uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
2.1.13 22:00

U nás stále funguje uspávání u prsa (dceři je necelých 16 měsíců), protože jsem už utnula jak noční kojení (budila se ze zvyku), tak i to denní. Před spaním jí prostě nechám „podudlat“, přičemž se ještě trochu napije. Cca v deseti měsících jsme malou přestěhovali do jejího vlastního pokojíčku, protože se několik měsíců budila snad každou hodinu s brekotem, a to už se moc nedalo. Zvykla si rychle, spaní se jí zlepšilo, takže jsem k ní vstávala tak max 2× za noc. Budí se sice i teď, ale to už jí jen obejmu, pohladím, lehne si a spí dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
2.1.13 22:01

Irsa tak hlavně, aby ještě nechtěl uspávat u prsa ve 3letech. nemyslím to nijak zle, ale je fakt, že znám i pár osob je mezi mýma kámoškama a jsou s toho neštastní ted…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
2.1.13 22:05
@Irisa píše:
No nevim… :nevim: Ja mam 15-ti mesicniho, jehoz uspavani bez MM je zatim vice mene nerealizovatelne, chce mliko i pres den (kolem 10.h, kolem 13h - to pak spi, a kolem 17h), rano a vecer + 1× v noci. Zkousim ho v noci uchlacholit, ale bohuzel zase vetsinou neusne jinak, nez v me posteli. Takze bud nakojit a odlozit do postylky, nebo uchlacholit bez kojeni a mackat se vedle nej na krajicku postele. A chlapa do uspavani zapojit nemuzu, nebot jsem na to sama. Takze si rikam, ze az bude mentalne zralej na to, aby se mu to dalo vysvetlit a aby usinal treba u pohadky, tak to snad pujde. Asi jsem mekkejs :oops:, ale nejak se mi nechce to lamat pres koleno… Uvidime…

Chce to opravdu pevnou vůli. Naše malá je taky děsný závislák a trvalo mi, než jsem se odhodlala k tomu, že v noci to zkusíme jinak (jen tím chlácholením). Pár dní to trvalo, ale vydržela jsem to a to spaní je teď fakt o něčem jiném. Přes den prostě taky nedám, i když mě dcera skoro svléká, a to kdekoliv :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.1.13 22:09

Já bych jen nakojila v obyváku, když bych viděla, že už nepije, ale začíná usínat, prso bych vzala, dítě předala manželovi, ten by jej dal do postýlky a hladil či zpíval, až by usnulo.

Moje děti nikdy nebyly naučené na uspávání u prsa, v noci jsem starší kojila do 10měs (přes den dýl!!!), staršího do roku.
Ale v noci upravdu pily, žádné ucucávání místo dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí