Usínání v roce

150
29.12.12 19:54

Usínání v roce

Ahoj maminky, mám doma skoro 13-ti měsíčního syna a posledních 14 dní nastal hrozný problém s usínáním :(. Do té doby chodil spát nejpozději v 7 hodin kdy jsem ho položila do postýlky a on bez breku jen s vlastním povídáním ulehl… Teď chodí spát v půl 8 min. půl hodiny mu čtu pohádky poté odejdu a on usíná až když se uřve (pro mě je to vyčerpávající a strašně mi trápí, že jsem taková krkavčí matka) :(. Jaké jsou vaše zkušenosti a rady co s ním mám dělat a jak ho to naučit? A další věc je noční buzení za noc vstávám tak 5× kdy stačí, abych na něj sáhla nebo jen promluvila a on spí dál…Jste pro metodu nechat ho pár nocí a on si zvykne, že bude spát až do rána? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
29.12.12 20:00

A kolikrát ti spí přes den? Já to ode dneška redukuju na jedno spaní po obědě, protože to s ní není pak večer možné :cert: Sice mě čeká pár krušných dní, než si zvykne, ale doufám, že dlouhodobě to pomůže, protože už nemůžu já :zed:

Ale dneska spinká od sedmi :mrgreen:

Co se týče té noci, tak malá mě má nadosah, přelézá si za mnou z postýlky a to jí pomáhá, že se přitulí (ale je fakt, že ji ještě v noci kojím, to je etapa č. 2, na kterou musím načerpat síly :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.12.12 20:03

@Angua
Cca od sedmého měsíce spí už jen jednou po obědě takže si myslím, že v tom problém není a i utahanej je nejsem maminka co sedí jen doma na zadku, ale s malým to nepřeháním… Vůbec nechápu co se s ním poslední dobou děje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292

Zrovna jsem chtěla založit podobnou diskuzi, mám holčičku 16m a spávala dotěd s námi, od včera je ve své postylce, usnula po breku asi za 15 min držela jsem ji za ruku, ale v noci se taky tak 3 vzbudí a chce jen ruku, taky by mě zajímalo jestly ji mám nechat, zase se bojím že se rozpláče a nebude pak chtít vůbec usnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7114

Moje 14.mesicni dcera usinala uzasne od narozeni v 7 hned po koupani jsem ji polozila s mlickem do postylky. Pokecala si s panenkou a usnula. Posledni 2-3tt v postylce nechce usnoit rev sileny. Jenze kdyz rve nemuze usnout statsi syn. Tak ji mame ve vajicku starsim chiccu mi mu rikame uspavaci vejce. Syn snad od roku do dvou usnul jedine v ni diky tomu ze jsme ho uhoupali. Zakladame si na to sme. Zase ale skoro celou noc spi. Vzbudi se jednou vypije v polospanku mliko a spi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
29.12.12 20:10

Zakladatelko nám tohle dělá vždycky když jí leze zub, nenechávám vyřvat, i když jsem kolikárt s nervama v kýblu, ale je mi jí líto hrozně. A jak se zub prořízne je zas klid a usne jen co se položí do postýlky :hug:
Nejsem nějaký zastánce vyřvání, a když už mě s tím jooo štve, aspoň tam chodím po chvilkách aby se nebála že je sama a pohladím, dám dudák apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.12.12 20:10

To já jsem zásadně proti si ho vzít do postýlky vim, že by to bylo pro mě to nejjednodušší, ale raději si k postýlce vstanu…
@iijonka
Malej taky do poslední doby usínal perfektně, teď se vyloženě uřvává když jsem v jeho blízkosti a čtu mu tak je to dobrý, ale jakmile odejdu tak řev a když bych tam byla dokud neusne tak možná ani spát nejdeme :)… Už jsem zkoušela i kašičky a mléka, pro lepší usínání, ale chtěla bych poznat miminko na které to funguje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.12.12 20:15

@loka Nám když rostou zoubky tak nám vždy pomohla mastička, ale teď ne tak si myslím, že zoubky to nejsou už jsem zkoušela i jestli nemá hlad nebo ho nebolí bříško, ale nenašla jsem žádný problém a když se jdu na něj podívat tak začne řev ještě větší i mě to strašně drásá, ale já zas nejsem proto, abych si ho třeba vzala do ruky a uhoupávala dokud neusne na to se zvyká hezky, ale pak hůře odnaučuje a dudlíka nemáme taky toho kolikrát lituju :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.12.12 20:16

Stoličky? Separační úzkost? Malá by bez mé přítomnosti neusnula, ani už to nezkouším.. Je hysterka, okamžitě se rozeřve, rozškytá a snad by se tam i poblila :roll: No teď se jí vyklubaly dvě stoličky, tak od včerejška už je to zase trochu „normálnější“.. Vstává už jen 5× za noc, né 15× :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.12.12 20:17

@gabriela82 Klobouk dolu před tebou :potlesk:, asi máš hodně dobré nervy a času na zbit :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.12.12 20:17

No a spí teda v mojí posteli - když je ve své, budí se s pláčem, když je u mě jen se vzbudí a začne na mě „mluvit“ nebo do mě drkat ať vstávám taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.12.12 20:19

@Dukisekk no počkej, ono když si lehnu s ní, tak je do pár minutek tuhá.. Pro mě je to pořád rychlejší a pohodlnější než jí učit usínat samotnou.. A v noci se kojí, snažím se to omezovat, ale jak se klubaly ty zuby, tak nic přes den nejedla, tak nějak nebyl čas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.12.12 20:21
@gabriela82 píše:
No a spí teda v mojí posteli - když je ve své, budí se s pláčem, když je u mě jen se vzbudí a začne na mě „mluvit“ nebo do mě drkat ať vstávám taky :mrgreen:

To máme uplně stejný, ale já už ji musim naučit spát v postýlce..potřebuji ji přes noc aby ji někdo hlídal..a takhle by to nešlo..ale už mi chybí to její tulení a štouchání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.12.12 20:25

To malej se mnou za celou dobu ještě nespal ani jednou :mrgreen: přítel ten už několikrát taky přemlouval, ale já se nedám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.12.12 20:27
@Dukisekk píše:
To malej se mnou za celou dobu ještě nespal ani jednou :mrgreen: přítel ten už několikrát taky přemlouval, ale já se nedám :mrgreen:

To víš že jo nedej se, já už druhý bych do postele taky nevzala, ale u malý mě k tomu donutily okolnosti ne že by to byl můj rozmar nebo moje lenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí