4 měsíce - v noci nespí

1803
29.12.12 08:17

4 měsíce - v noci nespí

Ahojte. ráda bych se zeptala, zda jste můj problém taky zažily, zažíváte, či jak jste ho řešily, řešíte. malému budou 4 měsíce a poslední týden v noci pořádně nespí. budí se co hodinu, hodinu a půl. nechám ho v postýlce kňourat ale pak se rozeřve, takže ho beru. většinou ho uklidní prso, ale ne že by ho jen dudlal, on opravdu saje. připadá mi, že mu asi mléko nestačí nebo nevím. plně kojím a dr. říkala, že na konci 4.měs. můžu na noc dávt kašičku, ale to je až za měsíc a já už teď nemůžu. přes den je to ok. ale ta noc je šílená. myslíte, že to je tím, že mu mléko nestačí nebo to je normal v tomto věku. předtím se mi budil o půl noci, usnul v 7 večer, pak další kojení kolem 2-3, další kolem 5-6. takže relativně pohoda. ale ted to je po koupání v 18.30 usíná u kojení, budí se kol. 19.30, 22.00, 24.00, 2.00 a pak po hodině…je to na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
29.12.12 08:21

@evulkanov Vydrž! Měly jsme to taky a přejde to… intervaly se natáhnou…
Když už jsem nemohla, dala jsem večer nutrilon a malá spala 6 hodin a pak se do rána budila po 2 hodinách… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
29.12.12 08:23
@balenka píše:
@evulkanov Vydrž! Měly jsme to taky a přejde to… intervaly se natáhnou…
Když už jsem nemohla, dala jsem večer nutrilon a malá spala 6 hodin a pak se do rána budila po 2 hodinách… :hug:

jdeme k dr.na 4 mesicni kontrolu a očkování za 14 dní. říkám si, že zkusím vydržet do té doby a poptam se dr.co a jak. ale nevim jestli to zvladnu, je to docela narocne ty noci:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
29.12.12 08:24
@evulkanov píše:
jdeme k dr.na 4 mesicni kontrolu a očkování za 14 dní. říkám si, že zkusím vydržet do té doby a poptam se dr.co a jak. ale nevim jestli to zvladnu, je to docela narocne ty noci:-D

myslím tím, že jako jestli dát nutrilon nebo ne. ted si rikam kazdou noc, že mu uz na dalsí dam, ale jeste jsem se nerozhoupala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
29.12.12 08:27

@evulkanov já vím, chodila jsem jako mumie… :mrgreen:
Toho nutrilonu se neboj, dál plně kojím, ale ty večerní flašky aplikuju do teď, abych mohla spát a následně fungovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
29.12.12 08:29

Taky mi trvalo, než jsem se rozhoupala, ale naše MUDr. řekla, že to malé prospěje, když se dobře vyspí a vlastně miho taky doporučila…
A pak jsemtaky na to první noční kojení měla pěkně nalitá prsa… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
29.12.12 08:40

@evulkanov to je šílené, mě malej spí teda celou noc, tvůj malej musí mít hlad, já bych to teda nevydžela a na noc mu dala UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
29.12.12 08:45
@balenka píše:
@evulkanov já vím, chodila jsem jako mumie… :mrgreen:
Toho nutrilonu se neboj, dál plně kojím, ale ty večerní flašky aplikuju do teď, abych mohla spát a následně fungovat ;)

a ty davas normal z flasky? nebo pres lzicku.. at mi pak neodmita prso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.12 09:14

Mám to taky tak. Já teda nekojím, malýmu kašičku dávám už skoro 3týdny z flašky míchám s UM (dr to ví, začli jsme kvůli průjmům) a to mu budou 4měsíce až 11.1. Krásně mi spinkal, budil se 1× za noc tenhle týden se ale budí snad co hodinu, je to na palici. :zed: Asi ti to moc nepomůže, ale předpokládám, že je to úplňkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.12 09:27

Tak my jsme na nutrilonu a poslední týden to máme taky tak… Nespí, jen by jedl, knoura…
Ovšem já už na to přišla když mi v noci chytil prst a strčil si ho do pusy… Nejspíše se nám tlačí první zoubek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
29.12.12 09:27
@mrnousekjaninka píše:
Mám to taky tak. Já teda nekojím, malýmu kašičku dávám už skoro 3týdny z flašky míchám s UM (dr to ví, začli jsme kvůli průjmům) a to mu budou 4měsíce až 11.1. Krásně mi spinkal, budil se 1× za noc tenhle týden se ale budí snad co hodinu, je to na palici. :zed: Asi ti to moc nepomůže, ale předpokládám, že je to úplňkem…

ty jo a vis ze jsem si to taky rikala:-D ze je to uplnkem:-D pockam jeste par dni a pak uvidim, zda dam UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.12 09:32

@evulkanov doufám, že ten měsíc blbej zmizí a malej začne zas spát. A jestli ne, tak nevím co s ním. Asi se odstěhuju :D jj počkej, ale spíš než UM bych dala kašičku. KDyž koupíš nemléčnou tak jí smícháš s odstříkaným mlíkem. Stejně si bude muset začít zvykat na stravu, tak i když to vypije z lahvičky, je to podle mě lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
29.12.12 09:44

Píšeš, že nemá ještě 4 měsíce, takže by to mohl být růstový spurt a proto se pořád kojí - bývá plus minus ve 3 a 6 týdnech, ve 3 a 6 měsících. Nebo neusíná ti v noci u prsa, že se pořádně nenapije a pak má opět brzy hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
29.12.12 09:56
@Tojo píše:
Píšeš, že nemá ještě 4 měsíce, takže by to mohl být růstový spurt a proto se pořád kojí - bývá plus minus ve 3 a 6 týdnech, ve 3 a 6 měsících. Nebo neusíná ti v noci u prsa, že se pořádně nenapije a pak má opět brzy hlad?

4 mesice bude mit 5.1.. no po vecernim koupani mi u kojeni usne, tak s nim lezim v posteli - kojim vleze. a pak se budi tak za 45 min.,tak ho chovam (bo mi neusne sam v postylce, vyrvavaci metodu neuplatnuju) a pokladam do postylky - to se i nekolikrat opakuje… no a pokud se blizi 20.00 hodin a maly furt knoura a nespi, tak mu davam opet kojeni. a to taky vetsinou usne a to ho presunu do postylky a vetsinou tedy spi ty 3-4 hodky do dalsiho kojeni.ale ted posledni tyden jen tak 1-2 hod.:-( tak nevim… mozna spurt, mozna malo mlicka na noc, mozna uplnek… k dr. jdeme 14.1., nevim, jestli pockat, az co mi na to rekne dr. a jestli maly prospívá - doma váhu nemám, tak nevím, kolik přibral od poslední kontroly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.12.12 10:34

@evulkanov Syn má skoro čtyři měsíce a taky se začal v noci častěji budit - ale jen některé noci, někdy spí až do rána jako dřív. Hlad myslím nemá, takže to přikládám jednak zubům (hodně slintá) a jednak prostě tomu, že je starší a mění se mu zvyky. Třeba tento týden spal tři noci krásně a tři noci se budil skoro co hodinu, nevím proč. Co nám teď během posledních pár dní pomohlo je hodně zatemnit ložnici.

Pokud Tvůj syn prospívá, já osobně bych mu umělé mléko nedávala - pro jeho zdraví je nejlepší, když je plně kojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí