Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, malá 3měsíce, spinká v zavinovačce, jednou jsem jí zkusila dát spinkat bez ní a za chvíli pláč, byla otočená úplně mimo…jak to děláte, ay to dítko neputovalo po postýlce?
Naše malá spinkala v zavinovačce na boku (má reflux) do té doby co z ní nevyrostla, když byla bez zavinky strašně sebou mlela. Pak si zvykla a teď spinká na zádíčkách s hlavičkou nastranu a max se mi posune k boku postýlky…jinak necestuje.
No tak zavinuj dál, když ti v ní hezky spí, tak není důvod měnit.
Logický se mi zdá nechat ji spát v tý zavinovačce, pokud jí to vyhovuje ![]()
Proč jí treda nenecháš spát v zavinovačce? pokud se ti tam už nevejde tak bych dala deku
Nechat spát v zavinovačce. Náš nejmenší v ní spal do 6. měsíců i když se do ní nevešel ale víc se mu v ní líbilo.
@hramicek píše:
Nechat spát v zavinovačce. Náš nejmenší v ní spal do 6. měsíců i když se do ní nevešel ale víc se mu v ní líbilo.
já měla tu rychlozavinku a pak jsem Barče nedávala ten prostřední cíp…koukali ji nohy ven, ale tělíčko měla zavinuté…
Řeším, co dávat malému - zítra je mu 5 měsíců a je čára, má teď tak 66-7 cm a ze všech zavinovaček už mi vyrostl. Máme ho také ve válečcích a nevím, čím nahradit zavinovačku. Dekou? Nebo přikrýt peřinkou? Druhá věc je, že ho před spaním houpáním uspáváme, což je lepší v zavinovačce
. Ale i 95cm zavinovačky už začínají být malé.
@Naima píše: Řeším, co dávat malému - zítra je mu 5 měsíců a je čára, má teď tak 66-7 cm a ze všech zavinovaček už mi vyrostl. Máme ho také ve válečcích a nevím, čím nahradit zavinovačku. Dekou? Nebo přikrýt peřinkou? Druhá věc je, že ho před spaním houpáním uspáváme, což je lepší v zavinovačce. Ale i 95cm zavinovačky už začínají být malé.
Našemu jsou 3 měsíce, ale takový ty rchlozavinovačky už mu taky nejsou. Objednala jsem mu Emitex letní fusak, ten s těma nožkama.
Tak nám malý ze dne na den odmítal zavinovčku už od 6 týdne. Pak jsem chvíli používala SwadleMe, ale z té se dostal, ze zavinovačky taky. Tak jsme zavinovali do osušky (takové té tlustší pleny nebo deky).
Teď s úderem 3. měsíce vůbec nepotřebuje zavinout spí s ručičkama na prsou, drží si pejska a spinká… Tak nevím. Začal taky dávat ručičku k puse a prdět na ní. A teď má v postýlce za hlavou kojící polštář, tak se buď drží pejska, nebo se zavine k tomu poštáři a spinká…
Ale @Naima co zkusit tu deku? Nám se na chvíli osvědčila.
Já myslela, jak budu zavinovat aspoň do půl roku, ale bobek to holt vymyslel jinak ![]()
Malá nechtěla spát v zavinovačce vůbec a cestuje po postýlce z rohu do roku, od doby co spí jen na břichu, tak začla lítat po postýlce ještě víc, nijak to neřeším, jen má kolem dokola ten mantinel, aby se jí nezasukovaly nohy a ruce do šprušlí a jinak to neřeším, ať si cestuje, ale tak moje dítě to nebudilo.
@wesny píše:
Holky, malá 3měsíce, spinká v zavinovačce, jednou jsem jí zkusila dát spinkat bez ní a za chvíli pláč, byla otočená úplně mimo…jak to děláte, ay to dítko neputovalo po postýlce?
Maly spal v zavinovacce dokud mu byla, pak jsem koupila klasicky spaci pytel (s rukavy i jenom „na raminka“)… a byl v tom spokojeny do doby nez se zacal stavet. Pak jsem presla na overaly vylozene spaci a deku… ![]()
Malej zatim je v rychlozavince a pak pujde do spaciho pytle a v tom uz taky spal a pohoda
Spací pytel doma máme, ale má zip na boku a když malého polohuji do válečků, tak si myslím, že by mu ten zip mohl vadit nebo udělat otlak ![]()
Mi malá odmítla ve 4 měs. i ten spací pytel, peřinu, deku, zavinovačku nikdy nechtěla, tak spí jen tak teď má 15měs. a kdybych si dovolila ji nechat v něčem spát nebo přikrýt, jak spí celou noc, tak by nespala, že by ji to budilo, takže jsem přikrývání úplně vzdala, má oblečenou o vrstvu víc, že v pokoji má jen do 18° no ale přikrývky u nás neexistují ![]()