Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
na to asi rada neni. Nevim kolik prckovi je. Ale můj má rok a pár dní a taky umí bejt hezky protivnej. Ani na záchod si nedojdu, tak ho beru sebou a mám klid
. Musíš to vydržet a zatnout zuby. Taky se neboj na něj prostě pořádně houknout. u nás to občas zabere. Sice pak svěší ramínka a něco si začně žbrblat. A občas mi ukáže zadek a odejde po čtyrech pryč.
Bude mu 10 měsíců…Když na něj houknu řve ještě víc
motika píše:
na to asi rada neni. Nevim kolik prckovi je. Ale můj má rok a pár dní a taky umí bejt hezky protivnej. Ani na záchod si nedojdu, tak ho beru sebou a mám klid. Musíš to vydržet a zatnout zuby. Taky se neboj na něj prostě pořádně houknout. u nás to občas zabere. Sice pak svěší ramínka a něco si začně žbrblat. A občas mi ukáže zadek a odejde po čtyrech pryč.
lucineeccka píše:
Holky já už mám dneska fakt dost!!!
Můj syn je normálně hodné dítě, ale poslední dva dny mi dává zabrat, dneska je fakt extrém!!!!! Furt řve, jíst nechce, pít taky ne…a ani spát…furt je za mnou, když jdu na wc a zavřu dveře začně řvát jako blázen,jak kdybych mu tady ubližovala.Když ho chci oblíknout tak mě začně bít nebo kousat. Nejraději bych mu taky jednu ubalila..- Nenechá mě chvilku na pokoji.Ve dve jsem chtěla jít ven, ale díky tomu jak mi furt visí na noze nejsem schopná se vypravit. M8m ho fakt plný zuby!!! ´Můžete mi poradit jak nevybuchnout? Zařekla jsem se, že ho nebudu mlátit, ale teď mám chuť mu dát na zadek…
ahojky . jooo holka, máme podobně starý kluky vid?? hm, taky sem to tak před tejdnem měla, furt se mu neco nezdálo, protiva a já nevim co ještě.jelikoš sou to ještě prcci, tak daní na prdelku nemá smysl, je to brzo a prcek si z toho nic neveme, ale když zhoukneš, tak aspon u nás to na chvilku pomohlo. najednou je zase klídek, nu díky bohu, páč já měla bejt chlap
, sem na umření, mam rýmičku, tak díky bohu , že je hodnej ![]()
lucineeccka píše:
Bude mu 10 měsíců…Když na něj houknu řve ještě vícmotika píše:
na to asi rada neni. Nevim kolik prckovi je. Ale můj má rok a pár dní a taky umí bejt hezky protivnej. Ani na záchod si nedojdu, tak ho beru sebou a mám klid. Musíš to vydržet a zatnout zuby. Taky se neboj na něj prostě pořádně houknout. u nás to občas zabere. Sice pak svěší ramínka a něco si začně žbrblat. A občas mi ukáže zadek a odejde po čtyrech pryč.
nu a co třeba dát ho do postýlky na chvíli zavřit a delat , že ho neslišíš, nebo když bude řvát, nemyslim plakat, tak začni zpívat, nahlas aby si ho přehlušila, to delam taky často ![]()
tak toto poznám
malá je takto protivná keď jej idú zuby, alebo keď je chorá. Akonáhle ju mám na nohe celý deň a řve, viem, že sa niečo deje… ja som takto raz i vybuchla, bola neznesitelná a mne už rupli nervy
a v noci nás zobudila s plačom a horúčkou nad 39 st. ![]()
Viděla bych to tak, že chce upoutat pozornost. Neroste mu nějaký zub, vykakal se dneska už (i to ovlivňuje náladu mého syna - 17měs.
) )
Hlavně uklidnit sama sebe. Když jsem nervní je i on a je to uzavřený kruh. Nejlepší je vypadnout buď ven a nebo jít k někomu na návštěvu, vyčistit si hlavu. A nebo ho strč někomu jinému, ať si s ním hraje. S cizíma je Mareček vždycky děsně hodně a mě zlobí
Drž se, za pár dní bude všechno jinak.
máme puštěný rádio na plný pecky…
chtěla jsem mu jít dneska koupit nějaký oblečení, ale jsem tak naštvaná, že nemám ani chut někam jít… ![]()
jajinka veverka píše:lucineeccka píše:nu a co třeba dát ho do postýlky na chvíli zavřit a delat , že ho neslišíš, nebo když bude řvát, nemyslim plakat, tak začni zpívat, nahlas aby si ho přehlušila, to delam taky často
Bude mu 10 měsíců…Když na něj houknu řve ještě vícmotika píše:
Nikdo není doma, nemám ho kam strčit
Nemám ani chut někam jít…zkazil mi náladu fakt…:( Asi bude chyba ve mě…Vždycky když si naplánuju, že někam půjdeme tak z toho sejde, protože on udělá takovouhle scénu… ![]()
Ewule0712 píše:
Viděla bych to tak, že chce upoutat pozornost. Neroste mu nějaký zub, vykakal se dneska už (i to ovlivňuje náladu mého syna - 17měs.) )
Hlavně uklidnit sama sebe. Když jsem nervní je i on a je to uzavřený kruh. Nejlepší je vypadnout buď ven a nebo jít k někomu na návštěvu, vyčistit si hlavu. A nebo ho strč někomu jinému, ať si s ním hraje. S cizíma je Mareček vždycky děsně hodně a mě zlobíDrž se, za pár dní bude všechno jinak.
lucineeccka píše:
Nikdo není doma, nemám ho kam strčitNemám ani chut někam jít…zkazil mi náladu fakt…:( Asi bude chyba ve mě…
Ewule0712 píše:
Viděla bych to tak, že chce upoutat pozornost. Neroste mu nějaký zub, vykakal se dneska už (i to ovlivňuje náladu mého syna - 17měs.) )
Hlavně uklidnit sama sebe. Když jsem nervní je i on a je to uzavřený kruh. Nejlepší je vypadnout buď ven a nebo jít k někomu na návštěvu, vyčistit si hlavu. A nebo ho strč někomu jinému, ať si s ním hraje. S cizíma je Mareček vždycky děsně hodně a mě zlobíDrž se, za pár dní bude všechno jinak.
no taaak
kľud
my dneska tiež trčíme samé doma, tatínek je preč a kamaráti už majú svoje plány, tak sa trochu nudíme ![]()
usnul…mám ho dát do kočárku a jít ven nebo mám počkat až se probudí?
lucineeccka píše:
usnul…mám ho dát do kočárku a jít ven nebo mám počkat až se probudí?
jestli si myslíš že se ti při přenosu do kočárkuz nevzbudí nebude řev, děte ven, provětrat hlavu
lucineeccka píše:
Můžete mi poradit jak nevybuchnout? Zařekla jsem se, že ho nebudu mlátit, ale teď mám chuť mu dát na zadek…
Upřímně řečeno - bude mu deset měsíců, dělá Ti to dva dny a Ty uvažuješ o tom, že tomu ani ne desetiměsíčnímu miminu dáš na zadek…
Co budeš dělat za rok dva, až začne opravdu vzdorovat? „Když na něj houknu, řve ještě víc“ - a co má asi dělat, copak Ti rozumí, proč na něj řveš? Lekne se a rozeřve ještě víc, co jiného. Takhle to fakt nefunguje.
Chtělo by to začít u sebe - naplánuj si nějaký relax, až budeš mít někoho doma, vypadni ven, jdi si zacvičit, na kafe nebo po nákupech, prostě něco udělej sama se sebou, ať získáš trošku nadhled. A hlavně klídek - on za to nemůže… má nějaký problém a neumí Ti to říct. Věř mi, že takových dnů zažiješ ještě tisíce - asi to teď nechceš slyšet, ale bude o moc hůř…
BohunkaP píše:lucineeccka píše:
Můžete mi poradit jak nevybuchnout? Zařekla jsem se, že ho nebudu mlátit, ale teď mám chuť mu dát na zadek…Upřímně řečeno - bude mu deset měsíců, dělá Ti to dva dny a Ty uvažuješ o tom, že tomu ani ne desetiměsíčnímu miminu dáš na zadek…
Chtělo by to začít u sebe - naplánuj si nějaký relax, až budeš mít někoho doma, vypadni ven, jdi si zacvičit, na kafe nebo po nákupech, prostě něco udělej sama se sebou, ať získáš trošku nadhled. A hlavně klídek - on za to nemůže… má nějaký problém a neumí Ti to říct. Věř mi, že takových dnů zažiješ ještě tisíce - asi to teď nechceš slyšet, ale bude o moc hůř…Co budeš dělat za rok dva, až začne opravdu vzdorovat? „Když na něj houknu, řve ještě víc“ - a co má asi dělat, copak Ti rozumí, proč na něj řveš? Lekne se a rozeřve ještě víc, co jiného. Takhle to fakt nefunguje.
Bohunko, jsi jedna z mála, které si tady neskutečně vážím
. Jako, umíš vše na rovinu podat a přitom neurazit. To já tak bohužel neumím
. Luci, jako fakt, naprostý souhlas s Bohunkou. Máš ještě skoro miminko, které ti to neumí jinak říct a věř mi, až bude starší, tak budeš ráda vzpomínat, jak to bylo táák strašně super, jak byl malinký a jak si byla dětinská, když si potom přečteš tuto diskuzi. A to más jedno mimi, počkej , až jich přibude
Musíš se hlavně ty uklidnit a pak to bude lepší, uvidíš. Bud ráda, že máš zdravé dítě a vše ostatní není důležité
Těžko radit, jen já si teda nepamatuju, kdy jsem naposled byla na záchodě sama, pokud malej zrovna nespal, nekoukal na pohádku nebo nebyl extrémně zabranej do hraní si s něčím ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky já už mám dneska fakt dost!!!
Můj syn je normálně hodné dítě, ale poslední dva dny mi dává zabrat, dneska je fakt extrém! Furt řve, jíst nechce, pít taky ne…a ani spát…furt je za mnou, když jdu na wc a zavřu dveře začně řvát jako blázen, jak kdybych mu tady ubližovala. Když ho chci oblíknout, tak mě začně bít nebo kousat. Nejraději bych mu taky jednu ubalila. Nenechá mě chvilku na pokoji. Ve dvě jsem chtěla jít ven, ale díky tomu jak mi furt visí na noze nejsem schopná se vypravit. Mám ho fakt plný zuby!!!
Můžete mi poradit jak nevybuchnout? Zařekla jsem se, že ho nebudu mlátit, ale teď mám chuť mu dát na zadek…