Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Maminy, je tu niektora z Vás z Prahy, ktorá by mi pomohla a ukázala jako nosit dieta v Manduce? mám 2-mesačného chlapca a neviem ho tam dat, mám problém s nožičkami. Bola dost drahá, tak nerada by som ju nechala nevyužitú len tak doma.
Ahoj, muzu Ti to treba nafotit s panenkou (dcera ma uz 15 mesicu, tak tam ty nohy uz ma jinak)
kazdopadne do navodu jsi koukala? je to tam pekne nakreslene.
Nozicky do M, pouzit ty vsite „kalhotky“ a jde to v podstate samo.
Eva
@jaritko doporučuji kouknout na youtube na video: https://www.youtube.com/watch?… je jich tam další hromada, obrázky jsou dobrý, ale video názornější!
A nosíte v manduce i větší děti? Malá má 19 měsíců, teď má období, kdy nechce moc chodit pěšky a s kočárem se taky moc nekamarádí. Manduka mi leží doma ve skříni, asi v roce jsem ji přestala používat, už jsem uvažovala, že bych ji zase vytáhla. Do kdy jste ji používali a jakým způsobem se větší děti v ní nosí? Někde jsem četla, že se dá i na zádech, ale to nevím, jak bych tam dceru napasovala.
Ahoj,
nosím v manduce dvouletou dceru a pohoda. Jinak u větších dětí je lepší na zádech, pohodlné pro všechny:)
@Magrata píše:
Ahoj,nosím v manduce dvouletou dceru a pohoda. Jinak u větších dětí je lepší na zádech, pohodlné pro všechny:)
Tak to ji začnu asi taky znovu používat, ráno vodím syna do školy, máme to asi 400 metrů a s malou to jdem půl hodiny, do kočáru nechce a pěšky to je taky něco, udělá 3 kroky dopředu, pak si dřepne a už s ní nehnu.
@Zdenuli píše:
A nosíte v manduce i větší děti? Malá má 19 měsíců, teď má období, kdy nechce moc chodit pěšky a s kočárem se taky moc nekamarádí. Manduka mi leží doma ve skříni, asi v roce jsem ji přestala používat, už jsem uvažovala, že bych ji zase vytáhla. Do kdy jste ji používali a jakým způsobem se větší děti v ní nosí? Někde jsem četla, že se dá i na zádech, ale to nevím, jak bych tam dceru napasovala.
Občas dvouleťáka, když není zbytí, ale je fakt, že pro ně už to není, látka není úplně od kolena ke koleni, na to jsou prý lepší jiná nosítka. Na záda si ho dávám tak, že připnu manducu kolem pasu a svěsím ji dolů, vezmu do náručí syna a záda mu přikryju tou manducou a posunu ho v předklonu po boku až na záda - stačilo jednou a už věděl, co má pak dělat, aby se na ně dostal.
@jaritko koukni na youtube na videa, nic na tom není
já jsem si vždycky manducu zapnula kolem pasu, v sedě jsem si ji rozložila na kolena, položila malou, zapnula jí do té novorozencké vložky a pak už jen zvednout, pásy na ramena, zapnout na zádech a hotovo ![]()
@Zdenuli nosila jsem malou asi do 2 let, pak už nechtěla a určitě na zádech, vepředu už se s tak velkým dítětem pomalu nedá chodit ![]()
@Zdenuli Nosím 17měsíčního, cca 12 kg, úplně bez problémů. Na zádech už od půl roku. Už tu někdo psal, jak si tam dítě nasadit, ale na youtube najdeš i video. Není to těžké.
@jaritko youtube je všemocný
, najdeš to tam. Pokud je dítě menší, použij novorozeneckou vložku, starší dítě bez vložky na břichu, pak bude chtít čučet a budeš nosit na zádech
. Dcera má 21 m, nosím na zádech a nosí se ráda.
Neviem ako ich mám tam dať aby boli správne, neviem ci mu ich mám roztiahnut, príde mi to že ho to bolí, lebo mi plakal
Malý mi v tom plače preto neviem ci ho mám správne aby som mu neublizila