Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
dobrý večer, mám prosbu, jak oblékáte na ven miminka narozená v červnu? V těchto horkách? Malej má 3 týdny, ven mu dávám bavlněnou košilku a dupačky,ale příjde mi, že je mu teplo.Ale tričko s krátkým rukávem a kraťásky mi zase příjdou málo.Díky za názor.
já mám malého většího, ale tak když jsem dnes nebo tak když jdu venku viděla, že mají jenom body a na nožkách třeba ponožky tenké a plenku
Loni to u nás bylo aktuální - krátké body, tenké ponožky, přes kočár hadrovou plínu, abych ho „neopalovala“ a rozhodně se držet co to jde ve stínu. Teď je fakt hrozné hic a to miminko se samo nedokáže uchladit, takže nalehko - sebou případně na dooblečení nebo lehkou dečku, ale neřekla bych, že by to teď bylo potřeba ![]()
ahoj,ja bych klidne trico a kratasky dala,stejne jeste prehazuju plinu kvuli slunicku,vic nez zimy se bojim spaleni
takze za me bud sliknout a prikrejt,nebo dlouhej rukav a odkrejt ![]()
Dceři při těch prvních vedrech byly 4tt a dávala jsem jí slaboulinké bavlněné dupačky a nic pod ně a i tak byla dost horká, ale zase jsem nechtěla, aby jí na nohy svítilo sluníčko, kdybych třeba dala body. S sebou jsem si brala košilku, kdyby se zatáhlo, to ale teď nehrozí ![]()
V tomhle vedru nemůže být zima ani čerstvě narozenému miminku. Spíš mají problémy tu teplotu regulovat, takže zbytečně nestrojit moc. Myslím, že stačí bodynko a přes nožky plenka. ![]()
Helenka je červnová - dávala jsem jí do kočárku na ven prakticky od narození body s dlouhým rukávem, ponožky a přes nahaté nožičky látkovou plínku. První týden navíc tepláčky (nebo místo toho všeho tenký overálek) a tenoulinkou čepičku, ale to opravdu jen první týden po příchodu z porodnice.
V bavlně se mi hrozně potí, dávám vlněno-hedvábné bodyčko a čepičku+ponožky, s sebou pohotovostně dupačky. Většinou mám ale dítko v šátku (ovšem pro kočárek to taky platí).
Dneska jsme byly doma, měla jsem ji jenom v plíně, ani jsme vůbec nešly ven, kde je ještě větší horko, a i tak byla celá zpocená
. Nemám horka s malým miminkem ráda.
Příspěvek upraven 11.07.10 v 22:21
Můj malej se narodil v červenci a když jsme přišli z porodnice, začli hice… Dávala jsem jen bodýčko s krátkým rukávem a tenké ponožky, nikdy ani ty ne, nebo takové ty kratáskové bodýčka, nebo tríčko a kratasy… a plenku přes kočár aby se neopaloval … A když byly fakt velké pařáky, tak jsme chodili ven ráno a na večer…
Já loni co by zmatená prvomatka s novorozencem, jsem ho taky balila a halila, jednou jsem v tomhle vedru přijela k doktorce a ta mi dala kázání, že takhle teda ne, že ve vedrech bohatě stačí body s krátkým, tenký ponožky a maximálně zaclonit kočárek plínkou.
málé je 15 dnů a je jen v bodýčku s kr. rukávem nebo šatičkách.
My dáváme jen body s krátkým rukávem a ponožky jen ráno, když je trošku chladněji, jinak přes den už je bez ponožek…kočárek zaclonit plenou. Ale poslední dny je tedy propocený i v tom body
Takže nechávám jen v plínce ![]()
Starší je koncem června a navzdory doporučením zakrývat celý kožní povrch jsem ho vozila ve vedru jen v body, ponožky, když bylo „chladnější vedro“. Zacloněný kočárek plenou.
Díky za rady,nevěděla jsem si rady, právě že všude se hlásá aby miminko bylo zahalené. Ale když je oblečeý v dlouhém, tak má hned potničky. K lékarče jsme vyrazili v kraťasích a vypadal spokojeně
. Ale už by ty horka mohli zkončit a začít normální počasí ![]()
mam chlapecka, je mu 8 dni a mam dilema jak ho oblict v tehle vedrech..ven moc nechodime ..radsi jsme zalezly u babicky na verande a nebo doma ale preci jen kdyz vyrazime ven tak jestli staci kratkej overalek..ja zatim davam body s dlouhym rukavem a teplacky..ale prijde mi to moc..na druhou stranu kdyz pak zalezeme dovnitr tak by mu byla zima..ale stacilo by asi zkrejt dekou..
kdy si asi tak miminko zacne regulovat teplotu tela?