Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky.V čem dáváte doma sinkat vaše miminka? Mám doma 3 týdenní cácorku a doma asi 28°C. Vůbec nevím co jí dát na sebe aby jí nebylo moc teplo.Poraďte prosím
Když se narodila naše Samča, tak byl sice konec srpna, ale verda byly stajná. Spala celé dny jen v bodýčku a to ještě v tom tílkovém. Přikrývali jsme ji jen teplou plenou a jen ji chodili kontrolovat jestli není někde studená a nikdy nebyla.
Já dávám kabátek (tričko s dl.rukávem,košilku) a dupačky,nebo jen overálek.To na noc,přes den je jen v bodýčku,šaty atd.
Kup overaly z Tesca, je to trojbaleni a mala v nich spi dodnes..ted uz tedy ma tu posledni velikost ![]()
overálků mám doma dost,ale malá je v nich úplně mokrá. já se tu potím a to sem je v lehkých šatech
kup ty lehké overalky-krátký rukáv a krátké nohavičky,malá taky spí jen v tom.
Na noc dávám overálek, spí nepřikrytý a při otevřeném okně. Na odpolední spaní dávám jen tílko nebo spinká jen v plence.
Loni jsem malého jako miminko dávala spinkat do kočárku jen v bodíčku s krátkým rukávkem a slabých ponožkách.
Malý spí taky v tom overalku s krátkými rukávy a nohavičkami. A přes den bodýčko s krátkým rukávem.
Tak nas ted spi jen v plence, nesnesl na sobe ani to bodyckove tilko. Vnitrni teplomer mi ukazuje 29 stupnu. I te plence se branil
Prikryty neni nicim. A v noci ted spava v tom tilku + prikryty plinkou, kterou stejnak odkope..
Takhle malé miminko bych asi dávala do overálku z Tesca, s tima mám taky výbornou zkušenost. Jindru (půl roku( dávám do bodýčka s krátkým rukávem a do fusáčku, který ale nechávám rozpenutý.
Ale u nás je přeci jenom o fous chladněji („vychlazená“ místnost, okna do lesa, spíme všichni u okna dokořán, atd.)
Večer je jen v body s krátkým rukávem a až jdu spát, obleču jí tenké polodupačky nebo tepláčky. Nepřikrývám teď ničím. Máme otevřené okno a v ložnici cca 25-26C.