Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, chtěla jsem moc poprosit, potřebovala bych si koupit nějakou bundu, líbí se mi ty softshellové, ale jak hledám na netu, tak značek je takové množství…
Ráda bych si nechala poradit od Vás, které je máte a nosíte, jak jste s nimi spokojené, příp. pokud to nebude reklama, tak jakou značku byste mi doporučily. Potřebovala bych nějakou, kterou budu moci nosit od jara do podzimu, příp. i vrstvit přes zimní období. Na sport ji zas až tak nepotřebuji, ale mám jen džínovou kraťoučkou bundu a jednu starou flaušovou. Potřebuji ji užít spíš tak, že sice bydlím ve městě, ale na jeho okraji a cesta do centra mi trvá pěšky s kočárkem půl hodiny a kolikrát jsem docela promokla, profoukla, dost se potím. Hodně chodíme pěšky na dlouhé procházky přírodou, výlety. Byla bych moc ráda za Vaše tipy, díky moc.
Manželovi jsem koupila Hannah a chystám si ji pořídit i pro sebe. On ji nosí i v zimě a v pohodě.
Já mám od nich normální větrovku a nedám na ni dopustit.
Anielkha píše:
Manželovi jsem koupila Hannah a chystám si ji pořídit i pro sebe. On ji nosí i v zimě a v pohodě.Já mám od nich normální větrovku a nedám na ni dopustit.
Na tu značku Hannah jsem taky koukala a mají hezké bundy, tak moc děkuji za tip.
Já mám softshellovou bundu od značky Waitomo-snad to mam dobře napsany,no zkus na www.canis.cz.jsou to internetové stranky pracovního oblečení,ale jsou tam i ty softshellové bundy-mamka mi ji objednala,jelikož jí vozí ta firma zboží na sklad a cena byla taky super = 680,–…a jsme s ní nadmíru spokojená…nosím ji celoročně… ![]()
já jsem si letos koupila jednu krásnou i designově, od Alpine Pro, pro mě je důležité aby byla i trochu dlouhá (nesnáším krátké bundy), ale přesto elegantní (sportovně eleg.
.
má dobré vlastnosti (prodyšnost i nepromokavost) a stála 2000,–. využila jsemjí i jako zimní bundu (vrchní vrtsvu), pod ní jsem použila hodně teplý polartec. dobrá je kapuca jako součást bundy (moje předešla měla kapucu zarolovanou do límce a neposkytovala dostatek ochrany v dešti..).
musím říct, že jsem max. spokojená. manžel má sofshelovou od nich už 6 let, i moje předešlá je od nich (nosím jí, jen je právě krátká a moc na tělo, takže v zimě tak na běžky..).
hannah mám neprodyšnou nepromokavou větrovku a super, jen jsou trochu drazí.. Alpine mi přijde jako super kombinace kvality a ceny..
Nataša píše:
já jsem si letos koupila jednu krásnou i designově, od Alpine Pro, pro mě je důležité aby byla i trochu dlouhá (nesnáším krátké bundy), ale přesto elegantní (sportovně eleg..
má dobré vlastnosti (prodyšnost i nepromokavost) a stála 2000,–. využila jsemjí i jako zimní bundu (vrchní vrtsvu), pod ní jsem použila hodně teplý polartec. dobrá je kapuca jako součást bundy (moje předešla měla kapucu zarolovanou do límce a neposkytovala dostatek ochrany v dešti..).musím říct, že jsem max. spokojená. manžel má sofshelovou od nich už 6 let, i moje předešlá je od nich (nosím jí, jen je právě krátká a moc na tělo, takže v zimě tak na běžky..).
hannah mám neprodyšnou nepromokavou větrovku a super, jen jsou trochu drazí.. Alpine mi přijde jako super kombinace kvality a ceny..
Jop, Hannah je drazsi, ja to vsechno vetsinou kupuju v outletu… lonsky model mi nevadi.
Akorat ne vzdycky sezenu vsechno. ![]()
Tak holky, nakonec jsem ukecala manžela a koupil mi softshellovou bundu od Alpine pro, měli ji teďka ve slevě ze 2000,–Kč na 1299,–Kč. Je teda bez kapuce, ale mám ještě vestu od Alpine pro nepromokavou s kapucí, tak to hodím přes softshellku, nebo mám různé pokrývky hlavy, které vozím pořád s sebou. Je moc hezká, mám z ní radost jako malý dítě, je taková sportovně elegantní, přesně to, co jsem chtěla. Dá se vzít k teplákům, džínám i k černým kalhotám.
Jen ještě, holky, jak se tyto softshellové bundy perou nebo čistí? Určitě budete vědět a já jsem líná hledat v těch papírech ![]()
Kamarádka koupila moc pěknou dětskou softshellovou bundu Elka, myslím na www.cestomat.cz, možná je mají i pro dospělé. Zkus to.
Anielkha píše:
Manželovi jsem koupila Hannah a chystám si ji pořídit i pro sebe. On ji nosí i v zimě a v pohodě.
Já mám od nich normální větrovku a nedám na ni dopustit.
Můžu jen doporučit. Hannah je dobrej a hlavně cenově dostupný. Dneska jsem si koupila v Canisu jak softshell bundu tak i vestu (Waitomo) a byla jsem mile překvapená, že má vodní sloupec 10 000mm což u Hannahu by stálo docela dost peněz, a ještě jsem měla takové štěstí, že zrovna pršelo takže jsem si to mohla vyzkoušet, jestli fakt propustí či ne. A koukala jsem jak blázen, softshell bunda vůbec nepromokla a hlavně kapičky se vůbec nevpíjely do bundy, ale zůstaly na bundě. Takže jsem fakt spokojená se značkou Waitomo. Ale do Hannahu taky občas zajdu samozřejmě ![]()
Ahoj,
tak jestli můžu poradit, zajdi se mrknout do pracovních potřeb. A to ze tří důvodů .Výběr je poměrně velký, kvalita je stejně dobrá, jako u značkových bund, ale cena o dost příjemnější
A myslím, že když trochem zapátráš, najdeš i nějakou s větráním v podpaží. Chodím v ní ještě i teď a pod ní mám triko a tenčí svetr a je to v pohodě.
Já si koupil Waitomo a spokojenost největší
je teda spíš na zimu, protože je zateplená. má v rukávech jakoby rukavice, takže pod rukáv vůbec nefouká a ruce jsou napůl schované. Pod paží ventilace a spousta kapes. Když jezdím do práce nakole a venku je 5°C, tak si pod bundu vezmu jen triko s krátkým rukávem a je v ní krásně tepličko. Stála teda 1600kč ale těch peněz nelituji.
Koupila jsem si softshellovou bundu z Bonprixu (místo 1000 mě přišla ve slevě na cca 620). http://www.bonprix.cz/…unda-919665/?…
Dnes jsem ji zkoušela na procházce s kočárkem. Za poledne, 13 stupňů, sluníčko. Pod ni jsem si vzala jen tričko s krátkým rukávem z viskozy a tenké bavlněné kalhoty. Většinu doby jsem se dost potila. Když jsem se zastavila nebo byla chvíli ve stínu, tak jak jsem byla propocená, tak jsem mrzla. Po 2 hodinové procházce (s tepovkou v průměru 100) jsem se stavila na 10 minut v obchodě a hned si ji musela sundat, jak se mi dělalo z horka špatně. To nedělám ani se zimní bundou!!!
Je to normální? Obvykle nemůžu nosit oblečení z umělých materiálů - bývá mi v nich horko a strašně se potím. Myslela jsem, že když má být prodyšná, tak se v ní tak potit nebudu.
![]()
@Dalunka no tak není softshell jako softshell… najdi si informace o voděodolnosti a paropropustnosti a podle toho se dá zjistit kvalita… no, ale vzhledem k tomu, že v popisu zboží z odkazu nic takového neuvádí, tak bych o kvalitě moc neuvažovala…
@Dalunka ahoj, obávám se, že to bude kvalitou bundy
já jsem si koupila softku od firmy Husky (1900 Kč)a jsem spokojená. Z bonprixu bych se bála objednat i šaty natož účelovou bundu. ![]()
Softku mám os Nord Blanc a je super. Tyto levné odpovídají ceně. Už kvůli rozdílu vodního a prodysneho sloupce, který je důležitý.