Jak oblékat v teple 5 týdenního

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1490
3.4.14 23:41

Mně by jen zajímalo, jak oblékneš punčochy takovému mrněti (nemyslím to zle), já jsem v takovém věku sázela pouze na dupačky (popř. polodupačky), neboť mi to přišlo nereálné to navlíknout :mrgreen:.
Ale vážně, do fusaku by myslím stačily ty dupačky/tepláčky bez punčoch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
3.4.14 23:45

@Mama11 Taky jsem si říkala jak bych mu navlékala punčochy :think: dupačky jsou hlavně taky podle mě mnohem pohodlnější pro takové novorozeně, ale co někdo mu rovnou nasouká rifle :roll: Přijde mi, že se musí vařit a ještě ho tlačí guma od punčoch :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.4.14 07:48

Ahoj!

Podle mě musí být v tomhle prcek přehřátej. Myslím, že kdybys mu pak změřila teplotu, byla by vyšší.

Dala bych body s dlouhým rukávem, dupačky (tepláky), ponožky, slabší mikinu a bavlněnou deku přes nohy. Na hlavičku tenkou bavlněnou čepičku.
V hlubokém kočárku je navíc větší teplo a nefouká na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.4.14 07:49

Punčocháče se na mimino navlékají normálně, asi jako polodupačky :)

Jinak nevím, kam lidé dali soudnost, to nemají žádnou intuici? 8o By mě nenapadlo se ptát, jak obléct dítě :lol:

Naše malá má v tomhle počasí body s dlouhým a dupačky, pod kterými jsou ponožky. A na hlavě Gagarina. Takhle jde buď do Erga, nebo kočáru, v kočáru má ještě kolem sebe tenkou deku, ale spíš je vybalená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.4.14 07:56

Zkus si porovnat, kolik stupňů máte doma a jak ho oblékáš, s tím, kolik je venku.
Navíc venku ještě hřeje sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.4.14 09:51

Já s tím mám taky hrozné potíže, má tříměsíčního a bydlíme na kopci, kde hodně fouká a spí mi jen venku v kočárku…spíš se řídím podle pocitové teploty než podle teploměru, ale pořád má ještě vlněný merino fusak v kočárku. :-) a do něj ho dávám v bodýčku a v polodupačkách, když hrozí, že venku vytuhne do podvečera, tak ještě tenký kabátek…a fusak rozepínám/zapínám dle potřeby…sama spím raději málo oblečená ve spacáku než nabalená bez ničeho :-)
Zpocený ještě nebyl…ale oblékání prvního mimina je fakt věda, děti by měly mít na čele teplotní čidlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.4.14 10:02

@Mama11 starši dcera s enarodila v listopadu a punčošky měla normalně pod dupačkama jak se šlo ven měla jsem vždy ty pruřné punčočky a oblékaly se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.4.14 10:58

Mně třeba přijde, že spát v létě ve stanu v legínách, triku a přikrytá tenkou dekou, tak bych moc spokojená nebyla a to je klidně 15 stupňů jako dnes tady u nás…ve spánku je to vnímání teploty podle mě trochu jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.4.14 11:05
@natyber píše:
@Mama11 Taky jsem si říkala jak bych mu navlékala punčochy :think: dupačky jsou hlavně taky podle mě mnohem pohodlnější pro takové novorozeně, ale co někdo mu rovnou nasouká rifle :roll: Přijde mi, že se musí vařit a ještě ho tlačí guma od punčoch :nevim:

Ja mam treba mnohem radeji ven puncosky. Oblekaji se normalne. Maly je nosi i doma, lip se mu v tom plazi, na, ven se mi na to zase mnohem lepe obleka - v zime kombineza, v teplejsim pocayi kalhotky. Jinak rifle pro deti stejne nejsou rifle. My mame rifle, co jsou spis teplaky, jen nahore jako rifle vypadaji. Nikde ho to netlaci. Ted mame i „riflove“ laclace, ale je to bavlnene.
Ja zase nechapu vyznavacky overalu. Máy v tom tak maximalne spi, jinak neznam dementnejsi kus obleceni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.4.14 11:07

@kaca68 Tak snad na dítěti poznáš, jestli je mu zima, nebo ne. Jednomu dítěti bude normálně, jinému ve stejném oblečení vedro a třetímu zase zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.4.14 11:10

@marrlinka Mně přijdou overaly také o ničem, nemám je ráda :)
A největší gól jsou overaly z Tesca - navlékají se celé přes hlavu, mají jen patentky v rozkroku 8o Overaly z C&A zase nutí zlámat dítěti nohy, protože naopak na jedné noze není jediná patentka a na druhé je jedna (zvlášť s látkovou plenou je to lahůdka). A běžný overal je zase na půl hodiny kvůli zapínání.

Prostě pýžo, přes den bych v tom dítě nechtěla mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.4.14 11:22
@Fjodorka píše:
@marrlinka Mně přijdou overaly také o ničem, nemám je ráda :)
A největší gól jsou overaly z Tesca - navlékají se celé přes hlavu, mají jen patentky v rozkroku 8o Overaly z C&A zase nutí zlámat dítěti nohy, protože naopak na jedné noze není jediná patentka a na druhé je jedna (zvlášť s látkovou plenou je to lahůdka). A běžný overal je zase na půl hodiny kvůli zapínání.Prostě pýžo, přes den bych v tom dítě nechtěla mít…

joo, moje rec…tescacky jsem jeden dostala a kvetla jsem z nej, v ca overalu jsem mu opra du malem zlomila nohy :D navic byl dpst blici dite (ted zase slintaci), takze stale prevlekame. Smrt overalum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.4.14 11:52

@Fjodorka poznám, ale až když je pozdě a je v kočáru, kde se má oddávat vzácnému dennímu spánku…pak ho musím slíkat, dooblíkat, přikrývat apod. a on nezaspí v klidu…nevím, zatím si nikdy nestěžoval a to byl obléčen různě a po vytažení měl různou teplotu :-) jedinkrát jsem ho přehřála v autě, když jsem mu blbka oblékla overálek s nějakou umělinou :?
Prostě to vždycky řeším, kouknu na teploměr, vylezu ven a stejně si pak nejsem jistá :-)
Pak ho obleču na cestu do města, velmi lehce, protože jede autem a pak je ve fusaku a on řve vzteky připoután v autosedačce a přijede tchýně a začne málem plakat, že to dítě umrzne, že pláče zimou a že je venku hrozná zima, snad pod nulou (bylo 16st)… a pak má člověk získat nějakou jistotu :-)

Overálky jsem měla ráda první týdny po porodu, ale teď už je taky považuju za pyžamo…
kromě toho přes látkovku nejdou zapnout, v noci má syn jednorázovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
4.4.14 14:02

Ahoj, trochu se vetřu s dotazem..
malému jsou 3,5měs. teď jsme byli venku, měl body s krátkým, tepláky, ponožky a mikinu, čepičku jsem vzala pro případ, že by foukalo, ale nepoužili jsme. v kočárku už nic víc..

pak malý začal ale brečet a byl červený, tak jsem mu sundala mikinu. měl teda jenom krátký rukáv a tepláky a byl klid.

koukám ale, že všechny maminky kolem ještě používají fusak i na větší děti.. je krátký rukáv ještě málo?

pozn. venku je asi 22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
4.4.14 14:05

@my_nickname ahojky, malej ma rok a sama nevim jak ho nekdy obleknout. :) Ruce ma ledove a zada spocene… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková