Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mně by jen zajímalo, jak oblékneš punčochy takovému mrněti (nemyslím to zle), já jsem v takovém věku sázela pouze na dupačky (popř. polodupačky), neboť mi to přišlo nereálné to navlíknout
.
Ale vážně, do fusaku by myslím stačily ty dupačky/tepláčky bez punčoch.
@Mama11 Taky jsem si říkala jak bych mu navlékala punčochy
dupačky jsou hlavně taky podle mě mnohem pohodlnější pro takové novorozeně, ale co někdo mu rovnou nasouká rifle
Přijde mi, že se musí vařit a ještě ho tlačí guma od punčoch ![]()
Ahoj!
Podle mě musí být v tomhle prcek přehřátej. Myslím, že kdybys mu pak změřila teplotu, byla by vyšší.
Dala bych body s dlouhým rukávem, dupačky (tepláky), ponožky, slabší mikinu a bavlněnou deku přes nohy. Na hlavičku tenkou bavlněnou čepičku.
V hlubokém kočárku je navíc větší teplo a nefouká na něj.
Punčocháče se na mimino navlékají normálně, asi jako polodupačky ![]()
Jinak nevím, kam lidé dali soudnost, to nemají žádnou intuici?
By mě nenapadlo se ptát, jak obléct dítě ![]()
Naše malá má v tomhle počasí body s dlouhým a dupačky, pod kterými jsou ponožky. A na hlavě Gagarina. Takhle jde buď do Erga, nebo kočáru, v kočáru má ještě kolem sebe tenkou deku, ale spíš je vybalená.
Zkus si porovnat, kolik stupňů máte doma a jak ho oblékáš, s tím, kolik je venku.
Navíc venku ještě hřeje sluníčko.
Já s tím mám taky hrozné potíže, má tříměsíčního a bydlíme na kopci, kde hodně fouká a spí mi jen venku v kočárku…spíš se řídím podle pocitové teploty než podle teploměru, ale pořád má ještě vlněný merino fusak v kočárku.
a do něj ho dávám v bodýčku a v polodupačkách, když hrozí, že venku vytuhne do podvečera, tak ještě tenký kabátek…a fusak rozepínám/zapínám dle potřeby…sama spím raději málo oblečená ve spacáku než nabalená bez ničeho ![]()
Zpocený ještě nebyl…ale oblékání prvního mimina je fakt věda, děti by měly mít na čele teplotní čidlo ![]()
@Mama11 starši dcera s enarodila v listopadu a punčošky měla normalně pod dupačkama jak se šlo ven měla jsem vždy ty pruřné punčočky a oblékaly se hezky.
Mně třeba přijde, že spát v létě ve stanu v legínách, triku a přikrytá tenkou dekou, tak bych moc spokojená nebyla a to je klidně 15 stupňů jako dnes tady u nás…ve spánku je to vnímání teploty podle mě trochu jiné…
@natyber píše:
@Mama11 Taky jsem si říkala jak bych mu navlékala punčochydupačky jsou hlavně taky podle mě mnohem pohodlnější pro takové novorozeně, ale co někdo mu rovnou nasouká rifle
Přijde mi, že se musí vařit a ještě ho tlačí guma od punčoch
Ja mam treba mnohem radeji ven puncosky. Oblekaji se normalne. Maly je nosi i doma, lip se mu v tom plazi, na, ven se mi na to zase mnohem lepe obleka - v zime kombineza, v teplejsim pocayi kalhotky. Jinak rifle pro deti stejne nejsou rifle. My mame rifle, co jsou spis teplaky, jen nahore jako rifle vypadaji. Nikde ho to netlaci. Ted mame i „riflove“ laclace, ale je to bavlnene.
Ja zase nechapu vyznavacky overalu. Máy v tom tak maximalne spi, jinak neznam dementnejsi kus obleceni ![]()
@kaca68 Tak snad na dítěti poznáš, jestli je mu zima, nebo ne. Jednomu dítěti bude normálně, jinému ve stejném oblečení vedro a třetímu zase zima.
@marrlinka Mně přijdou overaly také o ničem, nemám je ráda ![]()
A největší gól jsou overaly z Tesca - navlékají se celé přes hlavu, mají jen patentky v rozkroku
Overaly z C&A zase nutí zlámat dítěti nohy, protože naopak na jedné noze není jediná patentka a na druhé je jedna (zvlášť s látkovou plenou je to lahůdka). A běžný overal je zase na půl hodiny kvůli zapínání.
Prostě pýžo, přes den bych v tom dítě nechtěla mít…
@Fjodorka píše:
@marrlinka Mně přijdou overaly také o ničem, nemám je ráda
A největší gól jsou overaly z Tesca - navlékají se celé přes hlavu, mají jen patentky v rozkrokuOveraly z C&A zase nutí zlámat dítěti nohy, protože naopak na jedné noze není jediná patentka a na druhé je jedna (zvlášť s látkovou plenou je to lahůdka). A běžný overal je zase na půl hodiny kvůli zapínání.Prostě pýžo, přes den bych v tom dítě nechtěla mít…
joo, moje rec…tescacky jsem jeden dostala a kvetla jsem z nej, v ca overalu jsem mu opra du malem zlomila nohy
navic byl dpst blici dite (ted zase slintaci), takze stale prevlekame. Smrt overalum ![]()
@Fjodorka poznám, ale až když je pozdě a je v kočáru, kde se má oddávat vzácnému dennímu spánku…pak ho musím slíkat, dooblíkat, přikrývat apod. a on nezaspí v klidu…nevím, zatím si nikdy nestěžoval a to byl obléčen různě a po vytažení měl různou teplotu
jedinkrát jsem ho přehřála v autě, když jsem mu blbka oblékla overálek s nějakou umělinou ![]()
Prostě to vždycky řeším, kouknu na teploměr, vylezu ven a stejně si pak nejsem jistá ![]()
Pak ho obleču na cestu do města, velmi lehce, protože jede autem a pak je ve fusaku a on řve vzteky připoután v autosedačce a přijede tchýně a začne málem plakat, že to dítě umrzne, že pláče zimou a že je venku hrozná zima, snad pod nulou (bylo 16st)… a pak má člověk získat nějakou jistotu ![]()
Overálky jsem měla ráda první týdny po porodu, ale teď už je taky považuju za pyžamo…
kromě toho přes látkovku nejdou zapnout, v noci má syn jednorázovku…
Ahoj, trochu se vetřu s dotazem..
malému jsou 3,5měs. teď jsme byli venku, měl body s krátkým, tepláky, ponožky a mikinu, čepičku jsem vzala pro případ, že by foukalo, ale nepoužili jsme. v kočárku už nic víc..
pak malý začal ale brečet a byl červený, tak jsem mu sundala mikinu. měl teda jenom krátký rukáv a tepláky a byl klid.
koukám ale, že všechny maminky kolem ještě používají fusak i na větší děti.. je krátký rukáv ještě málo?
pozn. venku je asi 22
@my_nickname ahojky, malej ma rok a sama nevim jak ho nekdy obleknout.
Ruce ma ledove a zada spocene… ![]()