Jak oblékat v teple 5 týdenního

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1416
4.4.14 14:13
@LuPaPe píše:
@my_nickname ahojky, malej ma rok a sama nevim jak ho nekdy obleknout. :) Ruce ma ledove a zada spocene… :nevim:

no nas maly se taky prave hrozne poti, ale krk ma studeny.. tak nevim jestli od potu nebo od zimy.. :zed: chudak dite.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.4.14 14:16

@my_nickname

Řiď se dítětem. Pokud mu tak bylo dobře… ;)
Příště bych mu dala akorát dlouhý rukáv a bez mikiny, když mu bylo teplo.

Fusak? 8o To fakt ne…

Stačí bavlněná deka, kdyby se ochladilo nebo začalo foukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
4.4.14 14:21
@Zizalka píše:
@my_nickname

Řiď se dítětem. Pokud mu tak bylo dobře… ;)
Příště bych mu dala akorát dlouhý rukáv a bez mikiny, když mu bylo teplo.

Fusak? 8o To fakt ne…

Stačí bavlněná deka, kdyby se ochladilo nebo začalo foukat.

no fakt.. byli jsme v obchodaku a tam miminko ve sportaku, asi 2roky, protoze uz volalo „mamííí“ s teplým fusakem, dítě mělo mikinu..
vyjeli jsme ven a tam zas kočárek a dítě ve fusaku tak jsem si nebyla jistá.. :nevim:

jinak doma má malý jenom body s krátkým rukávem a slabé ponožky..

Příspěvek upraven 04.04.14 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.4.14 14:22
@my_nickname píše:
no fakt.. byli jsme v obchodaku a tam miminko ve sportaku, asi 2roky, protoze uz volalo „mamííí“ s teplým fusakem, dítě mělo mikinu..
vyjeli jsme ven a tam zas kočárek a dítě ve fusaku tak jsem si nebyla jistá.. :nevim:jinak doma má jenom body s krátkým rukávem a slabé ponožky..

Zřejmě čekali ještě sníh a byli líní ho z kočáru vytáhnout. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
4.4.14 14:27

@my_nickname @Zizalka Taky koukám, jak nabalený některý děti jsou 8o Je mi jich líto, pak jednou foukne vítr a oni to odnesou :roll: Včera jsme byli na hřišti, malá měla tričko s krátkým rukávem a plátěné kalhoty a byla asi za exota, skoro všichni ostatní měli mikinu, někteří i bundu 8o
@my_nickname Podle mě bylo tvoje dítě oblečené úplně v pohodě - ostatně samo si „řeklo“ :) Podle mě je zaprvé blbost dávat dítěti o vrstvu víc než sobě, a za druhé, on ten hluboký kočár vytváří sám o sobě další „vrstvu“ - je tam závětří, stačí tam strčit hlavu a uvidíš, že je tam ještě tepleji než venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
4.4.14 14:46

Tak to jsem ráda. děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.4.14 14:48
@poppaea píše:
Podle mě je zaprvé blbost dávat dítěti o vrstvu víc než sobě, a za druhé, on ten hluboký kočár vytváří sám o sobě další „vrstvu“ - je tam závětří, stačí tam strčit hlavu a uvidíš, že je tam ještě tepleji než venku.

Úplná blbost to není, protože dítě se v kočárku nehýbe, narozdíl od nás.
Ale záleží vždycky na počasí. Pokud je fakt hic, tak nebudu dítě nabalovat ještě do mikiny, zvlášť pokud vidím, že je mu evidentně horko.

A v tom hlubokém kočárku je větší teplo, než ve sporťáku, který je víc otevřený.

Nejhorší počasí je to, když je na sluníčku hic, ale jakmile člověk zaleze do stínu, tak je zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
4.4.14 14:50
@my_nickname Podle mě bylo tvoje dítě oblečené úplně v pohodě - ostatně samo si „řeklo“ :) Podle mě je zaprvé blbost dávat dítěti o vrstvu víc než sobě, a za druhé, on ten hluboký kočár vytváří sám o sobě další „vrstvu“ - je tam závětří, stačí tam strčit hlavu a uvidíš, že je tam ještě tepleji než venku.

chápu tu vrstvu navíc u novorozence do 6ti neděl.. větší děti ale už mají lepší termoregulaci, nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
4.4.14 14:59

@my_nickname nepleteš, samozřejmě ji mají. Ono i v době, kdy ji mají nevyvinutou, tak samozřejmě nějak funguje, ale bohužel si to některé maminky vykládají tak, že ve 30 stupních dají dítěti čepici a mikinu :roll:
@Zizalka no sice se nehýbe, ale na druhou stranu, hluboký kočár opravdu tu vrstvu vytváří, a zadruhé, ve spánku je člověku obecně tepleji - všeobecně platí, že v ložnici by měla být spíš „zima“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.4.14 15:08

@poppaea

Proto píšu, že záleží na počasí. A že je rozdíl, jestli je dítě ve sporťáku nebo hlubokém kočáru.

Ano, na spaní má být chladněji, ale ne zima. Určitě se víc přikryješ. Já teda ano a když ležím nebo sedím, je mi větší chladno, než když se hýbu.

V zimě dítě oblečeš možná stejně jako sebe, ale dáš mu do kočáru aspoň deku nebo fusak. Nenecháš ho jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
4.4.14 16:59

@my_nickname Jo mame to podobne. Hlavne ty jeho studene ruce me matou. Ale kdyz je mu opravdu teplo, tak ma rucicky vlhke i kdyz je ma chladne… Tak podle toho se ridim jestli ho svlict nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
4.4.14 17:09

@Zizalka tak já počítala, že když se bavíme o 5týdenním, potažmo 3,5 měsíčním mimču, tak hluboký kočár je automatický :)
Pokud jde o sportovní, na zimu jsem sice dávala fusak (ale je od 5 stupňů níž), ale do něj zas nedávám tolik oblečení, a když bylo víc jak pět, stačil šusťákový nánožník :nevim: Když je tak 12 stupňů a není moc vítr, jde se jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.4.14 23:39

Děkuji..dneska jsem vyndala deku a sundala punčochy a bylo mu podle mě lepé..ten fusak radši ještě nechám..uvidím no. máme takový podzimní fusak i jarní..spíš mu ten fusak rozepnu.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
5.4.14 20:03

@marrlinka Tak overaly jsou na spaní podle mě to nejlepší a klidně bych je brala pro děti tak do pěti let, věčně jsou odkopané tak jsou alespoň v overalu :nevim: No a rifle bych třeba měsíčnímu dítěti nedala, i když jsou slabé tak mě to přijde pro toho novorozence děsně nepohodlné :nevim:Zrovna tak jako boty (na parádu) prostě má být v dupačkách, kde ho nic nemůže tlačit ani šev, je to malé miminko a má být v pohodlném oblečku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
5.4.14 20:05
@Fjodorka píše:
@marrlinka Mně přijdou overaly také o ničem, nemám je ráda :)
A největší gól jsou overaly z Tesca - navlékají se celé přes hlavu, mají jen patentky v rozkroku 8o Overaly z C&A zase nutí zlámat dítěti nohy, protože naopak na jedné noze není jediná patentka a na druhé je jedna (zvlášť s látkovou plenou je to lahůdka). A běžný overal je zase na půl hodiny kvůli zapínání.Prostě pýžo, přes den bych v tom dítě nechtěla mít…

Já kupuji větší velikosti a pak se do toho parádně nasoukaj :palec: jinak patenty jsou teda horor :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková