Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@natyber s tim odkopavanim souhlasim. Resim to spacim pytlem a ten, si nemuzu vynachvalit, doporucuju
i kdyz teda prp tak velke deti se asi nedelaji - zatim mame doma mrne ![]()
@kaca68 píše:
@Fjodorka poznám, ale až když je pozdě a je v kočáru, kde se má oddávat vzácnému dennímu spánku…pak ho musím slíkat, dooblíkat, přikrývat apod. a on nezaspí v klidu…nevím, zatím si nikdy nestěžoval a to byl obléčen různě a po vytažení měl různou teplotujedinkrát jsem ho přehřála v autě, když jsem mu blbka oblékla overálek s nějakou umělinou
Prostě to vždycky řeším, kouknu na teploměr, vylezu ven a stejně si pak nejsem jistá
Pak ho obleču na cestu do města, velmi lehce, protože jede autem a pak je ve fusaku a on řve vzteky připoután v autosedačce a přijede tchýně a začne málem plakat, že to dítě umrzne, že pláče zimou a že je venku hrozná zima, snad pod nulou (bylo 16st)… a pak má člověk získat nějakou jistotuOverálky jsem měla ráda první týdny po porodu, ale teď už je taky považuju za pyžamo…
kromě toho přes látkovku nejdou zapnout, v noci má syn jednorázovku…
Normálně ho ustroj jako sebe plus mu dej navíc nějakou bundičku nebo svetřík, spodní část má většinou v dece, nebo fusaku. Vždycky měj v kočáru fusak a pod kočárem deku(až bude fakt teplo, tak ti stačí jen slabší deka).Když bude teplo, rozepneš fusak, když bude zima dáš do fusaku, nebo přes, ještě deku, nic složitého
Já vozím deku pořád. Mám tuhle, aha nesmím sem dát ten odkaz
![]()
Je výborná, flaušová, skladná. Mám jí do narození syna až do teď. V zimně jsem dávala přes fusak, když bylo fakt zima.Na jaře parádní, když bylo teplo a najednou se ochladilo. V létě taky parádní, přes den vedro a večer zima
(v létě teda vozím ještě slaboučkou bavlněnou) Prostě deka je základ
Navíc do té korby fakt skoro nefouká a praží do toho slunce.
@natyber Tak na spaní určitě, to také dávám overal (tedy od doby, co ji převlékám na noc), jinak přes den je v body a dupačkách. Poslední dobou ale praktikuji BKM, takže je po většinu dne v body, v ponožkách a s návleky na kolenou (+ plena a svrchňáky). Co je tepleji, tak jen v body a ponožkách.
Dcera má teda už 15měsíců, ale overaly jsem nenáviděla vždycky, stejně tak jako dupačky! na spaní má normálně dvoudílné pyžamko, když byla úplné mimino, tak jeden overal měla a já se u toho vždy tak vztekala, že jsem nebyla líná a ve 3ráno letěl milý overal do koše a malé jsem dala na spaní body a punčošky!!!
@my_nickname píše:
Ahoj, trochu se vetřu s dotazem..
malému jsou 3,5měs. teď jsme byli venku, měl body s krátkým, tepláky, ponožky a mikinu, čepičku jsem vzala pro případ, že by foukalo, ale nepoužili jsme. v kočárku už nic víc..pak malý začal ale brečet a byl červený, tak jsem mu sundala mikinu. měl teda jenom krátký rukáv a tepláky a byl klid.
koukám ale, že všechny maminky kolem ještě používají fusak i na větší děti.. je krátký rukáv ještě málo?
pozn. venku je asi píše: Více
Je fakt, že je teplo, ale tak malému bych asi nejspíš dala body s krátkým, na to slabší triko s dlouhým a dále jen tepláky a ponožky
samozřejmě mít sebou deku nebo klidně fusak, ten se dá rozepnout. Jinak pokud ti třeba chvíli stojí kočár, nejlépe černý
chvíli na slunci, kde bylo mimochodem předevčírem asi 30°C
Tak to do něj pěkně pere a zafáčované dítě ještě s nánožníkem se podle mě musí vařit
Prostě podle počasí, je ve stínu, je chladno přiobleču. Je slunce, je teplo/vedro, vysvleču.
@marrlinka píše:
@natyber s tim odkopavanim souhlasim. Resim to spacim pytlem a ten, si nemuzu vynachvalit, doporucujui kdyz teda prp tak velke deti se asi nedelaji - zatim mame doma mrne
Taky mám spací pytel
je mu rok a ještě mám v záloze jeden o trochu větší
pak už ho asi nechám normálka pod peřinou ![]()
@Fjodorka píše:
@natyber Tak na spaní určitě, to také dávám overal (tedy od doby, co ji převlékám na noc), jinak přes den je v body a dupačkách. Poslední dobou ale praktikuji BKM, takže je po většinu dne v body, v ponožkách a s návleky na kolenou (+ plena a svrchňáky). Co je tepleji, tak jen v body a ponožkách.
@natyber Tady máme lino, tak to není až tak ledové. Má svůj úžasně měkký koberec, který docela dobře izoluje. Ale tak ona se zatím jen přetáčí na břicho a pak dokola.
Bezlenkovou metodu ![]()
@Fjodorka Jo bezplenkovou metodu
tak tu bych měla asi taky začít trénovat ![]()