Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky, prosím o radu jak oblekat v takovem teple malého mame 5týdnu..davám mu tričko z dlouhym rukávem, punčochy, lehké teplatáky, lehkou mikču, fusak letní ještě je zabalení v dece a čepičku..děkuji za rady:-)
O vrstvu víc, než máš ty, deka se nepočítá… Podle mě musí být v tom, co píšeš uvařenej…
@aninečka Já bych asi nedávala ty punčochy, když má ještě fusak a deku.Ono do kočárku totiž skoro nefouká a tyto dny je opravdu celkem teplo
Většinou, když je jim horko tak pláčou.
Já se řídím pravidlem, že dítě má mít max. jednu vrstvu navíc než já - plus samozřejmě když leží a nehýbe se, tak ještě něc navíc. Odpoledne, kdy je dvacet a na slunci víc, bych deku teda už nedávala: má dvě vrstvy oblečení a fusak, to je až až. Po ránu, když je sedum, samozřejmě jo. Čepičku jo celý den, hlava je choulostivá, tu dávám doteď, a to malé táhne na tři roky ![]()
Kdyby ses bála, jestli mu není zima, sáhni mu pod krk na hrudník, jakoby na klíční kost. Když je teplej, tak mu zima není.
EDIT: Bavíme se o novošovi v šestinedělí. Až mu bude přes půl roku, tak můžeš ještě víc ubrat.
Příspěvek upraven 03.04.14 v 23:14
@kate02 píše:
O vrstvu víc, než máš ty, deka se nepočítá… Podle mě musí být v tom, co píšeš uvařenej…
taky bych rekla…ale jinak neporadim, s oblekanim bojuju taky v tomhle prisernym pocasi, chvili dvacet bezvetri, chvili deset a ficak.
@aninečka jinak moje dite kdyz je uvedrovane, tak ma cervene tvare a jeci. Treba dneska mel slabe puncosky, body s kratkym, lehky kabatek a slabe laclove „neco-jako-rifle“ plus cepicku, ani deku nemel a byl spareny az na zadek, z vedra nepricetny ![]()
@aninečka píše:
Maminky, prosím o radu jak oblekat v takovem teple malého mame 5týdnu..davám mu tričko z dlouhym rukávem, punčochy, lehké teplatáky, lehkou mikču, fusak letní ještě je zabalení v dece a čepičku..děkuji za rady:-)
kromě té deky bych oblékla stejně:)
No je pravda, že je to novorozenec, ale ti se právě hodně přehřívají, jako tolik vrstev, plus fusak a ještě deka to mi přijde moc, strojím vždy stejně jako sebe a deku mám vždy v pod kočárem, já teda vozím i náhradní oblečení jako punčochy a třeba mikinu navíc. Nebo dnes jsem dala jen body s kr. rukávem a na to triko s dlouhým, ale vestu jsem měla sebou, ráno samozřejmě ještě jarní fusak. S čepicí je to horor, stále si jí sundává ![]()
@aninečka píše:
![]()
Obě děti se mi narodily v lednu a v tomto počasí již jezdily pouze v bodýčku (resp. overálku bez nohavic a bez rukávů) a ponožkách. V kočáře jsem měla deku, kyby něco a pod kočárem svetr/bundičku, kdyby něco. Asi budeš mít pečenáče ve vlastní šťávě ![]()
@aninečka píše:
no pokuď ho v tomhle teple takhle nabalíš do fusaku a ještě přidáš deku tak musí být chudá celej zapařenej. odebrala bych punčošky a buď deku nebo fusak
Vždyť když jedeš s kočárkem tak můžeš dát deku pod kočár a přikrýt ho v případě že by byl studený ![]()
Dala bych mu body s dlouhým, dupačky, ponožky, nahoru mikinu a šoupla do fusaku nebo pod deku. A asi lehkou bavlněnou čepičku. U nás je odvčera fakt teplo, kdyby bylo takové střídavé, že občas studeně zafouká, tak bych ještě přidala jednu vrstvu.
@marrlinka píše:
@aninečka jinak moje dite kdyz je uvedrovane, tak ma cervene tvare a jeci. Treba dneska mel slabe puncosky, body s kratkym, lehky kabatek a slabe laclove „neco-jako-rifle“ plus cepicku, ani deku nemel a byl spareny az na zadek, z vedra nepricetny
U nás je to stejné, červené tváře a ječí
Jinak v tomto počasí mu dát na plenu ještě punčochy a kalhoty tak to by se uvařil. Dávám jen kalhoty a ponožky, mám teda ještě jarní fusak Lodger a ten se dá krásně rozhalit, nebo rychle zabalit ![]()
Ja bych sundala deku a misto punčoch ponožky, cepicku ano ale slabou. Jinak muj 5m mel dnes na prochazku body s kratkym, dupacky a bavlneny (dvouvrstvý) kabatek, ten jsem mu pak rozepla. Bylo fakt teplo. Deku žádnou
Přijde mi že ho oblékáč hodně ted je fakt hodně teplo.my dnes byly v parku mám 2 letou holčičku měla triko sdl. rukavem a tepláčky a bylo tam dítě, stejně staré a mělo flaušovou mikinu až ke krku a na tom ještě bundičku asi i s podšívkou nevím a teplou čepici, dle mne zimní čepici a fakt zimní teplé boty…mě by se v tom malá upakla navic když ty děti ještě běhají.
kdybych ted měla miminko jako že jedno jarní jsem měla navic předčasně narozené tak bych asi ten fusak vynechala-nebo bych vynechala tu deku.ted je fakt hodně teplo plus peče slunce na kočárek a na kočárku asi máš i takovej ten nanožnik nebo jak se to jmenuje u hluboké korby nevim…takže zkus bez fusaku.tedy ted jak je teplo.
Dcera má ovral, lehkou mikinu a když fouká tak čepku. nohy má pod tenkou dekou. horko ani zima jí není