Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy,
Občas tápu jak malou obléct do auta, kor dneska, když má být dvanáct stupňů.. říkala jsem si, že bych jí na bodýno s dupačkama dala kalhoty a nějakou mikču či svetřík. Samozřejmě i čapku. V sedačce má ten fusak do vajíčka od emitexu, tak nevim, aby nebyla moc, nabalená, budu s ní chodit i venku - přenášet do obchodu, a tak.. ![]()
Já to dělám tak, že do auta oblékám méně než běžně ven- přece jen tam trochu zatopíme. V obchodech pak dítko zbavuji horní vrstvy- rozepínám fusak, sundávám čepičky, rukavičky, rozepínám případnou kombinézu
Ahoj, moje rada je, že bych ji oblékla, jak píšeš výše a jen bych ji dala ještě bundu a v autě bych ji bundu i čapku sundala a jak bych šla s ní zase ven, tak bych ji to zase nasadila a v obchodě zase sundala. Tak to dělám se 14 ti měsíční, když nakupuji, tak ji bundu a čepici v obchodě sundám.
Jak moc si v autě topíš, jak si v něm oblečená ty?
Jinak já bych dala to, cos napsala i s tím fusakem, venku fusak zapnout, v autě otevřít u krku, v obchodě rozepnout úplně…
no asi tak nějak ![]()
@Monyszek jééé promiň, až teď jsem si uvědomila, že máš 4 měsíční mimi, tak to bych taky jen ten fusák rozepla a pak zase zapla a pokud by měla ještě nějaký svetřík, tak ho u krku rozepnout atak no…dej na svou intuici…
Pokud dáš teplejší mikču tak už bych bundu nedávala a prostě mimčo zachumlala do toho fusaku. V obchodě bych fusak rozepla a sundala čepici a rukavičky.
Já bych dala body, puncochace, teplý overal, kabatek a cepicku. V obchodě bych ji rozepnula.
On ten fusak je právě na to, abys s ním mohla takhle přecházet. Vzhledem k tomu, že v autě určitě topíš, tak ho tam otevři a dítě bude jenom v tom oblečení a až půjdeš ven, tak mu nasaď čepici, zapni fusak a běž. Předpokládám teda, že se s ním takhle nechystáš chodit na procházce, ale prostě přecházet na parkovišti apod. Kdybys nechala ten fusak v autě zapnutý, tak mu venku bude zima v čemkoliv, protože by byl z toho auta strašně rozhycovaný a nedostal by žádnou vrstvu navíc, jenom by „přešel“ do zimy.
Teď jsem si uvědomila, že máš holčičku, tak jako bych to psala v ženským rodě ![]()
@scentini píše:
Já bych dala body, puncochace, teplý overal, kabatek a cepicku. V obchodě bych ji rozepnula.
To by mi můj kluk řval vedrem, tolika vrstev
Vynechala bych aspoň ten teplý overal - však bude ve fusaku
Souhlasim s holkama - když někam jedem, dávám malý (17m) punčochy, kalhoty, body a mikču. V autě, než se zatopí, přes ní hodim deku. Když ho dáš takhle do fusaku a fusak zapneš a rozepneš podle teploty, je to ideál
Zbytečně nenavlíkat. Učíš teď dítko nějak se aklimatizovat okolní teplotě. Jak ho zvykneš na to, že je nabalený, bude pořád vyžadovat o vrstvu navíc než ostatní otužilejší děti
12°C nejsou mrazy. ![]()
@Icestar píše:
To by mi můj kluk řval vedrem, tolika vrstevVynechala bych aspoň ten teplý overal - však bude ve fusaku
Já měla na mysli takovy chlupatý overal. To jsem dávala malé já a nikdy ji horko nebylo. Podle mě lepší jak na dupacky dávat kalhoty a kabatek
. Ale je fakt, že já fusak do vajíčka neměla.