Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj, dneska budou zapečené těstoviny, prostě kuřecí, zelenina a zalít vejcem, jenže nevím, jak to dochutit, aby to nebylo mdlé??? poradíte?? jo a česnek neeeee, mám na něj extra alergii
Majoránkou dosáhneš „české chuti“. Oregánem a bazalkou dosáhneš mírného „exotična“
Já volím většinou čerstvé bylinky (právě oregáno a bazalku mám pořád v truhlíku) nebo posypu provensálským kořením - těstoviny mají pak takovou tu středomořskou chuť. Ale pokud to budou zapačené tradiční šunkofleky, dala bych majoránku ![]()
Já přidávám podravku. Trochu soli a mletý pepř a bohatě stačí .
Markita píše:
co rajcatovou omacku a syr???
ani jedno doma nemam ![]()
pepřím, někdy dávám majoránku… pokud dělám s masem a ne s párkem, tak někdy dávám oregano… a případně i do toho zamíchám trochu sýra ![]()
Holky už dost poradily, já bych přidala houbové koření. Kupuju to z opravdických hub bez glutamátu. Je fakt dost výrazné, stačí málo a chuť je bezvadná! ![]()
No až to budeš dělat příště, je na to speciální koření od vitany. A je to opravdu mnamka ![]()
berry4 píše:
Já přidávám podravku. Trochu soli a mletý pepř a bohatě stačí .
Myslela jsem, že Jizvíková bude vařit i pro děti. Pokud ne, tak sůl a pepř určitě stačí. Předpokládám ale, že vaří hlavně pro kluky ![]()
(Podravka a podobné srajdy šly u nás z domu, když přišlo první dítě
)
Ale je fakt, že zakladatelka neuvedla, zda vaří jen pro chlapa, nebo jen pro děti, nebo pro všechny. Tak co jsi, Jizvi, nakonec přidala, čím jsi ochutila a jaký byl výsledek? ![]()
Já dělám zapejkačky s nějakým měkkým salámem,cibulka a jen sůl a pepř.Pak jen zalít vejci
oregano, bazalku nebo provenskalske koreni do testovin taky sypu po hrstech:) a taky obcas pridam nadrobno nasekana susena rajcata a/nebo olivy. a nejaky dobry syr, co zrovna mame, super je treba mozarella nebo parmezan.
vařím pro všechny, ale s tím, že deti doma varene vetsinou plivou
smes rozdeluju na dospelou a detskou variantu ![]()
děkuju, vyzkouším časem všechno, lednice je momentalne fakt prazdna, takze hledam, co kde najdu
Děti ti domácí stravu plivou?? U nás je to právě naopak. Nemůžu malého naučit, aby pozřel koupenou skleničku. Nevím, co bude, až někam vyrazíme, a nic jiného mu nezbyde ![]()
Jinak - já těstoviny nezapékám - u nás mají největší úspěch jen tak vařené s nějakou smetanovou majdou (a v ní houby, šunka, brokolice, špenát…prostě jak kdy a jak co je v lednici).
A když jsme u té bazalky - mám jí tady nadúrodu a nevím, kam jinam, než do těstovin ji vrazit. Nemáte někdo tip? V kuchařkách píší, že do špenátu, ale tam mi nechutná
![]()