Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S tim si musíš projit a když si to uvědomujes zkoušet se ovládat co to jde.
Pripadne si dvakrát rozmyslet, napocitat do 20ti nez neco řekneš/udělás.
A začít sportovat, beh nic nestojí a emoce alespoň z nějaké části vybehas.
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, ženy a dívky.
Je mi 13 let a 4 měsíce.
Jsem už asi v pubertě, ale ja nechci mít pubertu, ale jak kdyby mě někdo ovládal a chci, abych tu pubertu neměla.
Jak se ji zbavit?
Jak se mám ovládat?
Jak te měli/mají Vaše dívky?
Děkuji Vam za rady a zkušenosti.
Pubertu musíš přežít. Třeba opakováním shody podmětu a přísudku.
@Russet píše:
Co ona, cela rodina to musi prezit
. A jen co z ni vyleze jedna, miri do ni druha.
@Russet píše:
tý jo…to mě rozsekalo
(v dobrém)
@ontarova.stara píše:
Co ona, cela rodina to musi prezit. A jen co z ni vyleze jedna, miri do ni druha.
Děti jsou radost! ![]()
Tím si musí projít každý. V životě tě čeká ještě spousta výzev. Záleží jak se k tomu postavís a co si z toho odneses za zkušenosti. Co konkrétního ti na pubertě vadí?
@Russet píše:
Děti jsou radost!
Ty si blba
!
Decka jsou jako lijak nebo snehova vanice, zpoza okna to vypada velmi romanticky.
Puberta je důležitá součást vývoje. Musí si tím projít každý. Kdybys ji nějak násilně potlačila, v budoucnu se to může někde negativně projevit.
@Anonymní píše:
Puberta je důležitá součást vývoje. Musí si tím projít každý. Kdybys ji nějak násilně potlačila, v budoucnu se to může někde negativně projevit.
Mohu se prosím zeptat jak?
Děkuji.
@ontarova.stara píše:
Ty si blba![]()
!
Decka jsou jako lijak nebo snehova vanice, zpoza okna to vypada velmi romanticky.
Ježiš to je ale krásný a pravdivý
Puberta je normální období života, úplně stejně jako třeba dětství nebo dospělost
Nemůžeš se jí zbavit a každý si jí musí prožít. Není to pomsta tvého těla
Je to prostě proces, kdy se z dítěte stáváš ženou, fyzicky i psychicky. Co tě nejspíš štve jsou výkyvy nálad a změny na těle. Ale věř, že je to přirozené a žádoucí. Nebo bys chtěla být nadosmrti malá holka? ![]()
@ontarova.stara píše:
Ty si blba![]()
!
Proto mám jen jedno a k tomi miloučkého chlapečka, co mě zbožňuje, a jeho puberta bude jako procházka rájem. A pak si najde fantastickou holku a mou super snachu a vše bude chumláčkově růžové.
Dobrý den maminky, ženy a dívky.
Je mi 13 let a 4 měsíce.
Jsem už asi v pubertě, ale ja nechci mít pubertu, ale jak kdyby mě někdo ovládal a chci, abych tu pubertu neměla.
Jak se ji zbavit?
Jak se mám ovládat?
Jak te měly/mají Vaše dívky?
Děkuji Vam za rady a zkušenosti.
Příspěvek upraven 19.03.21 v 14:25