Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mam ročního syna.Od 8 měsíců spával celou noc ale od 10 měsíců se zase začal budit.Dostal sunar a spí jenže si na to zvyknul a ted se budí někdy i dvakrát za noc.Já jsem slyšela že v roce už v noci jídlo nepotřebuje.Máte někdo stejné zkušenosti?Poradte
Ahoj,
v roce už opravdu nepotřebuje v noci jíst.Tohle jsem neřešila, ale zkusila bych ho „oblbnout“ dudulíkem popřípadě dát napít vody nebo čaje,ale s tím taky opatrně,pak by se nemusel budit na mlíko,ale na čaj ![]()
Ahoj, já s nočním mlíkem bojovala do roku a půl a vyřešila to až babička, když u ní holka spala a babička prostě nedala. Sice jsem taky zkoušela nedat, ale jsem asi měkká nebo co, zkrátka babička to utnula ze dne na den a já se konečně vyspala. Takže neporadím, leda použít babičku:) Holky mi tenkrát radily dávat mlíko víc a víc ředěné až to postupně bude skoro voda a prcek nebude chtít, no neprošlo mi ani to, neb holka vodu miluje a nevadilo jí ji pít, takže jinou radu nemám ![]()
Ahojky,dcera má 18m a mléko má pořád.Znovu jsme najeli na Um i před spaním (vyžaduje ho svou řečí,čaj nechce) .Někdy má mléko až kolem 5.30 a spí dál do 8,někdy kolem 4,ale dřív se jí ho snažím nedat.UM má teda mezi 4-5.30.Pokud ho nedostane,je schopná stát v postýlce a vřískat a vřískat…Jakmile ho vypije,usne a spí do rána.Takže proč jí ho nedat?Mě to nohy neurve a ona spí do 8h,někdy dýl.
Dokonce
pokud nevstane do 6h,tak ji budím
,protože se třeba vzbudí za půl h a už nespí.Prostě je vyspaná a hotovo.Takže co bych pro spánek neudělala.Třeba je to špatně,ale nám to vyhovuje a to je podle mě hlavní
Ahoj,
v roce už opravdu nepotřebuje v noci jíst.Tohle jsem neřešila, ale zkusila bych ho „oblbnout“ dudulíkem popřípadě dát napít vody nebo čaje,ale s tím taky opatrně,pak by se nemusel budit na mlíko,ale na čaj ![]()
Ahoj,
u nás zabralo prostě nedat, řešila jsem to v 8 měsících. Dvě noci jsem to vydržela, utěšovala jí, ale prostě nedala jsem jí nic ani čaj. Třetí noc spala už celou noc a od té doby spí krásně.
Tak pevné nervíky ![]()
Anik píše:
Ahoj, já s nočním mlíkem bojovala do roku a půl a vyřešila to až babička, když u ní holka spala a babička prostě nedala. Sice jsem taky zkoušela nedat, ale jsem asi měkká nebo co, zkrátka babička to utnula ze dne na den a já se konečně vyspala. Takže neporadím, leda použít babičku:) Holky mi tenkrát radily dávat mlíko víc a víc ředěné až to postupně bude skoro voda a prcek nebude chtít, no neprošlo mi ani to, neb holka vodu miluje a nevadilo jí ji pít, takže jinou radu nemám
Ahoj Aníku s babičkou to je super nepůjčila by jsi mi jí
moje mamka je měkká stéjně jako já, tchýně ta nehrozí a manža ten má pořád plno výmluv proč počkat
takže v noci se budí stále na kojení respektive né kojení ale na dudlík který si z mého prsu udělala
samo, že si za to mohu sama.Odstavit už jsme zkoušeli ale UM si prostě nevezme, vyzkoušeno 5druhů. Jinak z flašky pije v pohodě ale když tam je Um nebo mé mléko tak to zahodí a šmytec
Takže vypadá to, že trhnu rekord a budu kojit do 10let
![]()
Ahoj, když byl Vítkovi rok a já jsem pořád čekala kdy TO přijde a já se konečně vyspím - došlo mi, že se v životě nedočkám, když pro to něco neudělám. Takže jsem prckovi řekla, že už je velkej kluk a takoví kluci spí celou noc, manželovi jsem oznámila že přijdou těžké noci a pro jistotu jsem si ani nenachystala mlíko do lednice - abych náhodou nevyměkla ![]()
První noc řval hodinu, druhou noc 10min a od té doby spí celou noc. Je pravda, že se vzbudí v 6 ráno na mlíko - on to možná chápe jako snídani - ale protože pak ještě usne, spíme ještě spolu dál do 7mi někdy do 8mi.
Jo a ty chytrolíni co píšou v knížkách, že děti spí celou noc od 6ti měsíců - tak ty zdravím.
Ivusho strašně jsi mě pobavila, poslední větou přidávám se také já je zdravím.
A jak jsi psala také čekám na zázrak ovšem moc dobře vím,že nepříjde, že by Teri z ničeho nic začla spinkat celou noc
Jak píšeš musím proto něco udělat ovšem ty nervy nevím nevím
![]()
Spíše mě zajímá jak to mám řešit když na večer před spaním nehcce UM ani když byla vyhladověla ráno.
Hmm, tak to ti neporadím, třeba napíšou holky co jim taky děti nepijou UM. Ale už ste veliký - nezkoušelas ty ochucený mlíka od SUNARU?? Taky se na ně chystám aspoň k snídani.
já zkoušela Nestle Bifidus,Nutrilon,Sunar,Hami,Hipp ochucene vanilkou a houbičky prostě si nevezme. Asi 2× vypila trochu NUtrilonu ale tím to skončilo
![]()
Tak kup čaj na dobrou noc......když nechce tak nechce. Fakt nevím ![]()
My tohle taky vyřešili někdy kolem 10. měsíce … prostě jsem k němu přestala vstávat a bylo. Po 3 nocích se přestal budit a spal krásně od 8 do 7 hodin.
V současné době to u nás vypadá podobně, Ivance byl v pondělí 1. rok, už asi od 7. měsíce se začala budit i v noci, někdy 2×, v současné době jen 1× , tak okolo 5 hodiny ( plus minus), vypije 210 Nutrilonu a spí tak do 8-8,30. ( asi od 2 měsíců jsme na UM, a narodila se o měsíc dřív ).
Zajímalo by mě z čistě teoretického hlediska, když se zruší toto noční mlíko, tak kdy jindy jej dítěti dáváte??? U nás je totiž pouze v tuto dobu, po večeři jej již nedáváme, protože,se nám několikrát stalo, že se pak Ivanka pozvracela.....díky.