Jsem divná, když moje dítě kaká do nočníku od 6 měsíců

75
2.9.08 21:00

Jsem divná, když moje dítě kaká do nočníku od 6 měsíců

Ahoj,
Rozárka kaká do nočníku od 6 měsíců. Když jsem jí začala dávat příkrmy a začala mít normální bobek, tak jsem poznala, že kaká a zkusila jsem jí dát na nočník. A podařilo se. Už je to 2,5 měsíce a daří se to každý den, nikdy jsem jí tam nenutila sedět, když nechtěla. Prostě si sedne, udělá bobek - teď už se i vyčůrá, uděláme pár opiček a hotovo.
Teď jsem začala číst příspěvky, ve kterých si maminky stěžují, že se jejich dítěti nechce na nočník a hodně jich tam píše, že nesouhlasí,aby se s tím takhle brzo začínalo. Když jsem to napsala do nějaké diskuse, tak na to nikdo nereagoval.
Doteď jsem na ní byla pyšná a všude jí chválila, ale teď začínám být na vážkách jestli nejsem divná, jestli jí snad nemám učit kadit zase do plenek. :(
Jinak je to celkově moc šikovná holčička.
Díky za vaše reakce. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7928
2.9.08 21:03

LU jak jsem pochopila dcerku na nočníku sedět nenutíš prostě pochopila co po ní chceš a v kídku se vykaká a vyčůrá není stresovaná :-) Já za sebe ti Garatuluji holky zvládly jste to dobře :wink: :wink: :wink: :wink:
My nočníkování trénujeme krůček po krůčku žádné lámání přes koleno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
2.9.08 21:04

Rozárka je moc šikovná, ale nevím, co čekáš za odpovědi, asi ti nikdo nenapíše, že jí máš znovu učit na plínky :wink: :lol:
Každé dítě je individuální a když se odsuzovalo brzké vysazování na nočník, bylo nejspíš myšleno „násilné“ nucení, aby děti seděli na nočníku, přestože se jim to třeba nelíbilo…
Náš Matýsek začíná až teď, mě by nenapadlo dávat ho už v šesti měsících, protože jsem usoudila, že si v té době ( a ostatně ani moc ne teď) neuvědomoval, že čůrá nebo kaká, ale tím tě nijak neodsuzuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
2.9.08 21:06

a ještě k tomu měj z toho radost a nepřemýšlej o tom, že by jsi jí učila ZPĚT na plenky. To by bylo divné :-) :-) :-) a hlavně každé dítě je jiné. Nezapomínej na to :-) :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.9.08 21:14

Já docela pochybuju, že ti dítě v šesti měsících samo sedělo (samo se po:,–(ilo), to bych viděla asi jako zá:,–(ní problém. Pokud to na ní poznáš a ona se bez problémů do nočníku vykadí, tak je to paráda, ale já prostě vidím to malé půroční miminko kroutící se v sedě na nočníku. :( Možná proto na tvoje příspěvky nikdo nereaguje.

Nicméně buď ráda, že to malá dokáže a teď už s tím nedělej nic, přece jí nechceš motat hlavu zase plínkama. :roll:

Prostě to tak děláš a je to jen tvoje rozhodnutí, nikdo nemá právo ti do toho mluvit. Na druhou stranu od nikoho nečekej plácání po ramenou, každej to prostě cítí jinak.

Sunnyside

• Citovat
  • Upravit
9262
2.9.08 21:18

Proč by jsi měla být divná. Naše maminky to taky tak dělaly. :wink: A když si pohledáš info o bezplenkové komunikační metodě tak v podstatě to děláte podobně. Jen nevím zda vám úspěšné nočníkování vydrží, dítka jak se rozpohybují tak někdy zase zapomenou.
Jinak je to určitě fajn nemuset otírat ten celý spatlaný zadek . :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
2.9.08 21:20

SUNNYSIDE jen k tomu samo posazení se dítěte. TErinka si sama sedla v 5ti měs a to jsem jí nikdy neposazovala a to opravdu nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
2.9.08 21:21

Já bych řekla že je to určitá forma komunikační metody tzn. maminka pozná kdy bude dítě čůrat nebo kakat a po:,–(í ho na nočník. Takové děti plenky vůbec nenosí a maminka to z náznaků „odchytává“. Rozárka si těžko dojde sama a předpokládám že si ani neřekne. Buď ráda že to takhle poznáš ale určitě ještě nemáš vyhráno, je na to fakt malá a to uvědomělé kakání a čůrání jí ještě čeká a klidně se Ti může ještě šprajcnout. Jasně že Ti to nepřeju, naopak, držím palce aby vám to vydrželo :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
2.9.08 21:23

Jéé, vidím že IvaV byla rychlejší, mám radost že jsme se shodly :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
2.9.08 21:28

Rozárka už tak v pohodě seděla. Když vám řeknu, že teď už chodí kolem nábytku a už se pouští jednou rukou, tak budu vypadat jako matka olympionička :)
Jasně, že už jí nebudu učit kakat do plenek, to jsem jen tak plácla. Spíš řešim to, že místo toho, abych na nás obě byla pyšná, jak si dobře rozumíme, tak se skoro začínám stydět, že mě vůbec napadlo ji na ten nočník tak brzo po:,–(it.
O té bezplenkové metodě jsem se tu dočetla až nedávno - já bych novorozeně taky na nočník nedávala, to už příjde ujetý i mě :)
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
2.9.08 21:33

Matýsek v 6. měsícíh seděl, v 7. si stoupl a v 9. chodil kolem nábytku, každé dítě je opravdu jiné, jen jak psaly holky, otázkou je, nakolik si to kakání uvědomuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
2.9.08 21:38

Myslím, že si to ještě neuvědomuje, nedělá to vědomě, jen ty poznáš, že to bude dělat a dáš jí na nočník - místo aby to udělala do pleny. Taky bych viděla jako zá:,–(ní problém to sezení. Pokud sama sedí, tak ok, ale taky s emůže stát, že se ti na to za prá měsíců vyprdne a z nočníku bude zdrhat…
Kamarádka taky dávala od půl roka, ale malý zdaleka neseděl a to mi přijde teda hrozný :roll: Pak se teda chlubila, jak to tam dělá pokaždý..no teď je mu rok a čtvrt a nedělá tam pro změnu nic… :lol: :lol:

No, náš začal sedět pomalu až v roce, jako už lezl a stoupal si a chodil, ale prostě si nesedl…teď mu 21 měsíců, nočníku dělá - čííí, papa! případně - čííí pyč! a kopne ho pod stůl :lol: :lol:
takže možná závidím :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3152
2.9.08 21:40

Souhlas s holkama.
Sousedce chodila holčička na nočník od deseti měsíců, potom se to kolem roku a půl zvrtlo a ona z toho byla nešťastná, že se najednou malá počůrává. Během měsíce se to zase upravilo a pak už byla bez plen i na noc. Každé dítko je jiné. Vidím rozdíl i na vlastních synech. Jeden byl na roce a půl bez plíny i v noci, druhému jsou tři a bojujeme doteď, občas se „povede“ počůraná postýlka. Musíme být trpělivé :), těm, co mají to štěstí, že jeich děti zvládají nočník bez problémů, můžeme jen gratulovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.9.08 21:54

V tom případě máte velice šikovné děti. 8) Já jsem prostě NIKDY ve svém okolí neviděla mimino, které by si v půl roce SAMO sedlo. Vídám spíš aktivní matky, které děti posazují a pak se chlubí, jak jim krásně sedí, to bych vraždila. :twisted: Neříkám, že je to váš případ.

O bezplenkové metodě jsem taky četla, ale myslím, že si to mimino neuvědomuje, takže je to spíš bič na rodiče. Nicméně každý ať koná, jak uzná za vhodné, o tom žádná. :)

Dcera začala chodit na nočník kolem 18. měsíce, před druhýma narozeninama byla bez plen.

Sunnyside

• Citovat
  • Upravit
1293
2.9.08 22:08

Prosimtě lu - nejsi divná.
Ségra dávala oba kluky od 6 měsíců na nočník, a to bylo rozhodně už v době, kdy se to už „nenosilo“.
Oni se v té době udrželi pevně v sedu, když jsi je po:,–(ila, a netrůnili tam celý den. Za tu chvilku se jim teda vůbec nic nestalo. Jsou to už pořádní klacani, rozhodně se teda nepočůrávaj :lol: :lol: (jsou na střední, haha) a nemaj ani skoliózu, oba sportujou, kluci jak buci.

Když jí to nevadí, tak ji tam nech a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí