Jak odplenkovat dítě přes noc?

317
1.6.22 15:48

Jak odplenkovat dítě přes noc?

Zdravím, dcera bude mít v červenci 3 roky plinku nemá už dlouho jen na noc ji dáváme pro jistotu a z tohoto vydrží a z tohoto ju má pocuranou. Bývá docela nachlazena a to se nám vždy pokazí. Než jde spát tak ji dáme vždy vyčůrat, ale chce přes noc hodně pít. Nějaká rada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19117
1.6.22 15:52

@RockFous já dávala vycurat pak ještě polospici než jsem šla spát já (max tak dva měsíce). Nehodu měl asi 2× od te doby co jsme vzali plenu. Začali jsme když měl 2r10m a teď má čerstve 4 roky. Ale! Přes den byl bez pleny v roce a trictvrte a ve 2 chodil sám venku ke stromku včetně sundani kalhot. Na kluka byl v tomhle celkem dost napred

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
1.6.22 15:57

Prvnímu dítěti to trvalo 14 dní od denního odplenkování, druhému skoro rok (ale zas se odplenkovalo přes den o hodně dřív než to první). Prostě jsem počkala, dokud nebyla noční plína suchá po většinu večerů, pak jsme se domluvili a nedala jsem. Vyčůrá se těsně před večerním koupáním, v noci už nedávám pít. Zpočátku jsem kolem půlnoci polospící dítě přemístila na nočník, kde něco vyčůralo, a zase odnesla spát. A pak taky dát na nočník hned po probuzení, žádné povalování v posteli. Pořdit nepromokavou podložku (lépe dvě) a vytrvat. Přestože už byla noční plína měsíc suchá, po jejím sebrání bylo během prvního týdne pět nehod. Ale pak se to zlomilo a už nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.6.22 16:01

Počkat. Mně se oba přes noc odplenkovali sami, jeden krátce před třetími narozeninami, druhý krátce po desatych. A nenadelala jsem nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7138
1.6.22 16:02

Nechápu, proč by mělo tříleté dítě přes noc pít, natož hodně.. Začala bych tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.6.22 16:14
@Lojzísek píše:
Nechápu, proč by mělo tříleté dítě přes noc pít, natož hodně.. Začala bych tím..

Třeba proto, že má žízeň..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.22 16:25

Vydržela bych. Jeden syn byl přes den bez plen v 17 měsících. Na noc měl plínu do 5 let. Druhý měl přes den plínu do 2 let a přes noc do 6,5 roku. Neudělala jsem nic. Pok

• Citovat
  • Upravit
34322
1.6.22 16:27

Proste pockej.

Ja davala dceru jeste dlouho curat uprostred noci, hned jak se zacala trochu mrskat (spala jsem s ni).

K tomu musi dozrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
1.6.22 16:29

Edit, vloženo 2×

Příspěvek upraven 01.06.22 v 16:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
1.6.22 16:30

Noční močení nemá se zralostí dítěte nic společného. Ano, můžeš vysledovat a budit, ale jinak prostě počkat, až se mu v mozku začne tvořit hormon, který snižuje produkci moči po usnutí a zároveň ji zahušťuje. Dítě je na noc odplenkováno opravdu, až když celou noc nemočí a nebo se samo opravdu třeba nad ránem vzbudí, ne když se vyčůrá poté, co ho máma posadí spící na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
1.6.22 16:31

@Lojzísek a ty se v noci nenapiješ, když máš žízeň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
1.6.22 16:36

Jak měl syn plenu přes noc, nechala jsem ho pít. Ale když byl odplenkovaný, tak se napil, než šel spát. A kupodivu se pak v noci nebudil, protože si zvykl, že u sebe nemá pití. Když měl plenu, usinal s flaškou od kubíka. Pochopil to v čerstvých dvou letech. Když jsme se vrhli i na noční odplenkování, protože se často už budil se suchou plenou. Nehoda sem tam byla, ale momentálně mu jsou necelé 3 a je dlouho bez nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7138
1.6.22 16:38
@Aduš8 píše:
@Lojzísek a ty se v noci nenapiješ, když máš žízeň?

Napiju, ale tady zakladatelka píše, že dítě pije pravidelně a hodně.. To mi prostě nejde dohromady s odplenkováním. Dala bych trošku cucnout, ale ne vypít rybník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.6.22 16:48

Mohla jsem dělat psíkus stejně ráno plenka durch.. a to bez plinky na den byla už víc jak třičtvrtě roku…

A pak ze dne na den Olinka suchá a malá si ji sundavá ráno že chce na nočník. A už to tak zustalo. Nebyla jediná noční nehoda. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
873
1.6.22 16:48

Já neznám žádné dítě v okolí s plenkou na noc…max do těch 3.

Starší syn byl bez plen komplet ve dvou letech, dostal k narizeninám slipečky s mašinkama co má rád a to si nechtěl počurat.
To stejné s povlečením. Celé to proběhlo během týdne. Nočník měl u postele…
Zkusila bych něco takového?

Bude léto, lepší bez plenky a když se stane nehoda, hned to v létě po vyprání uschne. Dala bych chránič matrace…a měla trpělivost.
Držím palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect