Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, diskuzí na toto téma je dost, nicméně vše se točí kolem stravy. Jenže…
Syn téměř 3 roky kadí jen do plíny, zkoušíme nočník, jenže má tak tuhé bobky, že na nočníku prostě nevydrží. Potřebovala bych radu, jak mu ty bobky změkčit, zda můžu dát něco z lékárny. On totiž odmítá veškeré jogurty, activie, jakékoliv ovoce ani zeleninu do nej nedostanu ani kdybych se na hlavu stavěla, takže změna jídelníčku je prostě nemožná. Věřím, že kdyby se mu kadilo líp, tak by i ten nočník nakonec klapnul. Děkuji za typy ![]()
@JancaS84 a jak davkovat? Abych mu tim naopak nezpusobila zase prujem, ale jen malinko zmekcila… ![]()
@Jediti píše:
@JancaS84 a jak davkovat? Abych mu tim naopak nezpusobila zase prujem, ale jen malinko zmekcila…
Nejlíp se zeptat v lékárně. Ale myslím, že můžeš zkusit pro začátek 5ml a kdyžtak navýšit.
Teď bude léto, tak bych mu zkusila místo kupovaných zmrzlin to ovoce a jogurty mrazit jako nanuky. Moje dítě má dokonce domácí zmrzku radši.
A co jí? Tříleté dítě, které odmítá veškeré ovoce a zeleninu, to je problém. Lactulosa apod. je dočasné řešení, s tím ho nemůžeš ládovat nonstop
takže bych začala řišit i tu stravu - teď začíná sezona všeho možného, takže ideální začít do rodinného jídelníčku postupně zařazovat i ovoce a zeleninu.
@vedma007 ovoce a zeleninu neji odjakziva, nevim proc, obcas do sebe dostane jablko, ale to je vse, nevim jak mu to vysvetlit, samozrejme nabizim a nic. Dnes mi i plival vyborny merunkovy knedliky ![]()
Taky bych dala lactulosu, teď jsem jí musela dát i 7 měsíčnímu. V letáku je tabulka s dávkováním.
@vedma007 jinak ji da se rict vsechno co mu dam, jen ty jogurty a to ovoce a zeleninu proste ne a ne a ne
Lactulosu, nebo moje dcerka teď dostala v nemocnici Forlax na šílenou zácpu. Základ je i hodně pít.
Syn měl naprosto stejný problém mezi 2,5 až 3.rokem věku. Byla jsem zoufalá, takže chápu. Moc nepil, z ovoce jen jablko a zeleninu téměř vůbec… Nechtěl na záchod, líp se mu kakalo s plínou v leže na břichu… Nebo se bloknul a víc dnů netento, aby ho to zase nebolelo…Ale pak to bylo ještě horší…Bylo to náročné období…Pomohly glycerinové čípky od Dr. Müller vhodné od 1 roku, také jsem víc používala máslo, aby ho to pomohlo projet… Postupem času začal víc pít a už jí víc zeleninu a ovoce…
@Jediti píše:
„@vedma007“ ovoce a zeleninu neji odjakziva, nevim proc, obcas do sebe dostane jablko, ale to je vse, nevim jak mu to vysvetlit, samozrejme nabizim a nic. Dnes mi i plival vyborny merunkovy knedliky
Jí buchtu, pečivo? Tak mu upeč domácí a rozemel do toho lněné semínko. Zvýší to obsah vlákniny ve stravě a pomáhá to na zácpu, když se k tomu dost pije.