Jak odpočíváte?

302
21.4.16 13:23

jak odpočíváte?

Ahoj mamky. Mám dva syny (3,5 a 1,5 roku). Vám není třeba popisovat, že je to fakt záhul. K tomu jsem doufala, že v tomhle věku už budou spát celou noc. Prd. Mají společný pokojíček a budí se na střídačku cca tak 6-10 krát za noc. Vstávají mezi 5:30 a 6:00. Jsem hotová, nevyspalá, utahaná. Psychicky i fyzicky nadoraz. Poslední dobou začala pomáhat babička, jednou v týdnu u nás přespí a vstává k nim sama. Já už ale snad neumím odpočívat. Jakmile je zaslechnu, že jsou vzhůru, taky nespím. Jak odpočíváte vy? Jde vám to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
508
21.4.16 13:31

Ahojík, tak já mám syna jednoho - brzy 1,5 roku a i tak jsem hotová. Přes den mezi pečením, vařením, úklidem… na odpočinek ani čas nemám, to až tak po 8.h. večer, kdy malej jde spát, já udělám mužovi sváču do práce, sklidím nádobí, tak pak odpočívám u telky. I když teď, co je hezky, tak trávíme hodně času na zahradě, tak tam si s malým docela odpočinu na pískovišti ;) Ale v noci se taky nevyspím, teda většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
21.4.16 13:31

Dej si spunty do usi :mrgreen: moje oblibena pomucka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
21.4.16 13:32

Ahoj, já mám skoro stejně staré děti, jen holky, takhle často se naštěstí v noci nebudí, pokud nemarodí a spí o něco déle, takže jsem celkem vyspalá. Jinak bych chodila spát zavčasu. V kolik ti usínají? Nám po osmé, někdy to trvá dýl, chci pak mít taky chvilku pro sebe, dvakrát v týdnu koukám večer na telku, jinak si čtu, brouzdám na netu a teď jsem se zase pustila do tvoření, jednou za týden chodím na keramiku a začala jsem zkoušet na šicím stroji, to mě taky baví a odreaguju se u toho. Jednou za měsíc jdu na masáž, jednou za čas na kosmetiku. Kultura jako kino (byla jsem zas jednou po sto letech) nebo divadlo se moc nekoná, ale už hledám, na co bychom vyrazili, balet, co jsem dostala k narozkám, byl zrušený a další představení samo plná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
21.4.16 13:33

A proč se v noci budí? Nebudí se třeba navzájem? Mě stačilo, když se mi v noci vzbudilo každé dítě jednou a byla jsem hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
21.4.16 13:36

@LaternaM
to se zlepsi. Mi teda nikdo v noci nepomahal, takze byvaly dny horsi…kdy jsem se tesila na poobedove spani.
Relax…s hlidanim wellnes, bez hlidani doma film a vino, manzel 8),obcas jsme zvladli i nejakou deskovku ;)… kdyz jsem sama tak knizka nebo epipino :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
21.4.16 13:41

@msonulka Budí se z různých důvodů. Mají žízeň, spadne peřina na zem, spadne medvídek s postele, zlý sen, stýská se po mámě, je moc horko/zima, ráno začíná už brzy světlo, někdy navzájem se vzbudí… atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
21.4.16 13:42

Mám to podobne, strida mě chlap i když je zaměstnaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.4.16 13:52

@LaternaM ahoj, začala jsem běhat a i když s nezdá, že je to spíš záhul než odpočinek, tak mě to neuvěřitelně fyzicky i psychicky dobíjí. Jsem sama, nemluvím (to se mi s dětmi nedaří), vnímám krásu kolem nebo poslouchám oblíbenou hudbu, dělám něco pro sebe a jako bonus jsem i přes den víc nabitá energií. Jinak malé radosti - kafe, pokec s kamarádkou, s dětma být co nejvíc venku, ať se unaví a lépe spí (kromě školky býváme venku třeba do 7, když je hezky, tak i déle)… občas hlídání a s manželem do kina nebo na kafe, jinak hlídá manžel a já chodím s kamarádkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.4.16 13:58

I když to možná vyzní blbě, tak já tady, když si vypisuju.. Jako jsou dny, kdy člověk poslouchá jenom švatlání děti a člověk potřebuje někdy i nějakou rozumnou debatu mít.. Manžel chodí v 5 z práce a pak jde pracovat na zahradě, v obyvaku se sejdem tak o půl 8..
Jinak je to den, kdy si napustím vanu- zamču se :mrgreen: aby mě nikdo neotravoval, dám si masku vezmu si nějakou tatranku :mrgreen: a ležím ve vaně.. Manžel je s dětmi.. večer si už pustím něco v televizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
21.4.16 14:15
@LaternaM píše:
budí se na střídačku cca tak 6-10 krát za noc.

Jako pokud se budí po hodině tak je to nějaký divný. Jako prvně bych se zkusil dopídit kde je problém, proč se budí. Pokud na nic nepřijdu tak se na ně vyprdnu, špunty a spím celou noc. Tadá a jsem ráno odpočinutý.
Moji kluci se budili v tom to věku tak jednou za noc, když ten starší potřeboval na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
21.4.16 14:34

Mám dvouletou, chodím 2 krát týdně cvičit. To mě moc baví. Jinak tepla sprcha, telka a postel :mrgreen:. 2 krát týdne si dceru bere přítel na odpoledne a noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
21.4.16 14:36

Až donedávna jsem paradoxně odpočívala psaním dizertace. teď si čtu, nebo koukám na net. a taky 1× týdně plavání a stěna. už se těším do práce, i když to pak budu proklínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí