Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebovala bych zase technickou radu
Nějka se mi podařilo vysadit balkonové dveře, že jsou otevřené na ventilku i celkově zároveň.
a nevím, jak to nasadit. Mě už se tohle povedlo jednou u okna, to byla zima, tak jsme to museli rychle vyřešit(a navíc byt v přízemí), tak přijel chlapík, a měl to hned hotový, a ukazoval mi, jak se to dělá, že tam mám cosi zmáčknout, nebo co. za minutku to měl nahozený. a já si zaboha nemůžu vzpomenout, co s tím udělal, a nechci platit několik stovek za opraváře, jenom cesta by stála několik set
nevíte někdo, jak ne to? chlap je v práci, a do rána bude, navíc si nejsem jistá, že by to zvládl ![]()
Myslíš jako otevřený tak, že drží jen na jednom pantu dole…? Že je otevřený celý okno + ventilka…?
Jo tohle se mi stává často když když rychle otevřít okno. Takže na rámu je taková kovová páčka tu dám dole přidržím a zavřu.
@Seizdra jojo, přesně tak, drží to na pantu dole na jednom @-Sára @lyrica zkusím, jdu se na to mrknout
@-Sára ma pravdu, presne takhle vracim okna, kdyz se to stane detem.
@slavuska1 píše:
@Seizdra jojo, přesně tak, drží to na pantu dole na jednom @-Sára @lyrica zkusím, jdu se na to mrknout
Tak to přitlač a kliku dej nahoru, aby byla „zaplá“ jen ventilka, drž a dej dolů.
Holky, díky, už jsem to nějak vrátila
ale na rámu žádná páčka není, na tom okně ve starým bytě asi byla, ale tady na těch dveřích ne..ale nějak jsem to tam zatlačila..uf, jsme ráda. díky všem ![]()
Hrubou silou - natlačit do rámu, co to jde, a buď doklapnout ten spodní pant, který dveře dole drží při otevřené ventilačce, nebo zavřít tu páku na straně.
Minimálně jednou týdně se mi tohle povede s oknem v ložnici. ![]()
Holky potrebuju taky radu, nevim jak se mi to povedlo, ale okno jde otevrit jen na ventilacku a kdyz ho chci zavrit, tak nejde dat packa uplne dolu, nevite nekdo co s tim?
@MarťankaP Nechat seřídit. Mě tohle okna dělají na začátku/konci topné sezóny. Já si je už seřizuju sama, stačí k tomu imbus, myslím 4 nebo 6. Ale napoprvé doporučuji pozvat si někoho, kdo to umí.
Povolte a vyndejte spodní zápatku(4 šrouby), zavřete okno a znova ho otevřete. Nasaďte západku a zpět našroubujte( zase 4 šrouby
)
Občas se stane, že okno vypadne (u nás poprvé po 5 letech)
Aleš
Za mě rada která pomohla:
Najít pružnou páčku, která se „vrací“.
Páčku dát zpět ZÁROVEŇ zavřít okno a ZÁROVEŇ vrátit kliku okna do požadované polohy.