Jak ovládat šicí stroj Minerva?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak ovladat sici stroj Minerva
Poradi mi nekdo ochotny, jak ovladat tento sjci stroj? Zatim jsem prisla na klasicky steh a entl, ale nevim, jak ovlivnit delku stehu a co to vsechno umi, moc dekuji, sit zacinam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Délka stehu bych tipla se ovládá tou velkou páčkou vpravo. Dává se s ní i zpětný chod? A šířka, to je světlé kolečko, ne? A na co je ta menší páčka pod tím kolečkem?
To je hodně stará hračička, že? Ale je krásnej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtělo by to asi víc kvalitnějších fotek. Koukám pořádně na tu páčku pod tím kolečkem a tam je zakreslený cik-cak, tak jestli tím se ovládá šíře? Pak nevím, na co je ale to kolečko. Škoda, že nejsi blíž, hned bych se stavila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
Chtělo by to asi víc kvalitnějších fotek. Koukám pořádně na tu páčku pod tím kolečkem a tam je zakreslený cik-cak, tak jestli tím se ovládá šíře? Pak nevím, na co je ale to kolečko. Škoda, že nejsi blíž, hned bych se stavila
Jééé, to jsem ráda, že někdo reaguje. Je to šicí stroj po manželové babičce, nechala jsem si ho zrevidovat, promazat, takže funkční je, ale neumím s ním moc zacházet ![]()
To pod tím kolečkem je (podle mě
) uprostřed normální steh, rovný, doprava a doleva je entlovací, zkusím to doma vyfotit blíž. A ta kovová páčka vpravo se dá dát nahoru a to je zpětný chod, uprostřed je nula a to nevím, co to znamená
a navíc to, za co se to drží ta páčka je ještě utahovat, jakoby šroubovat.
Ale třeba, když chci rovný delší steh, tak nechám to pod kolečkem uoprostřed a logicky bych dala třeba na 2 na kolečku, ale steh se neprodlouží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ewule0712 A když necháš tu páčku na zpětný chod na jiné pozici, ne úplně dole, ale třeba o 2 čárky výše, drží tam? Já mám starší šlapací a tam se takhle regulovala délka stehu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tento byl puvodne taky slapaci, tak zitra zkusim. Dnes jsem koupila tenci jehlu, a vubec mi to nesilo, uz jsem byla zoufala…asi to bylo v utazeni nite, zitra snad bude vic casu… pokud by to slo tou packou, tak pak nevim, na co by bylo to kolecko s cisly? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já podle prvního pohledu myslela, že šlapací je, ale pak jsem si všimla vzadu pedálu. Zkus ještě lepší fotky a uvidíme
No a šít a zkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit