Jak pečete dort?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8836
12.6.13 08:24

@Kakika
O máslák se nemusíš bát, já ho teda, jestli má déle vydržet, dělám spíš nastavovaný z moučné kaše a ne pudinku a kupované potahovky budou podobné, ta K2 teda neokorává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
12.6.13 09:41

No tak já dávám korpus do vyhřáté troubky a když je ta boule jak říkáš tak nechám korpus v formě vychladnout pak rozříznu na 2× a namažu krémem a tou boulí to dám dolu a nechám přes noc v lednici a druhý den když je dort ztuhlý tak to otočím a nikde žádná boule není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
12.6.13 09:43

@Kakika proč už dnes když ho máš mít až na sobotu? já jsem vyučená cukrářka a když dort dělám na sobotu tak ve čtvrtek si korpus upečnu udělám si i máslák večer namažu nechám ho přes noc v lednici a v pátek ho dozdobím apod.. pokud je to třeba na sobotu ráno tak dodělávám věčer a když je to na sobotu po obědě tak dodělávám v sobotu ráno a korpus peču v pátek aby to bylo čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.6.13 11:24

@pavla.velova protože zítra odjíždíme k tchánům a já tam na tu kuchyň nejsem zvyklá (i co se týče výšky pracovní plochy, u nich jsem ohnutá jak vrba :lol: ) Ale asi to nechám na ten pátek. Korpus jsem upekla ráno, ten zabalím, potahovku vezmu sebou a krém raději ten pátek. Riskovat to zase nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.6.13 11:27
@Kakika píše:
Mám otázku, když dnes upeču dort s máslovým krémem potažený potahovací hmotou, vydrží do sobotní oslavy? Máte někdo zkušenosti?

Dobře udělaný dort vydrží. Ale beru to tak, že se třeba tak dlouho dojídá. Rozhodně bych nedávala na oslavu čtyři dny starý dort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
12.6.13 11:32

@Kakika no tak pořádně zabalit a korpus vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí