Recept: Svařák

Přidat recept
 
  • Čas 25 minut
Hodnotilo 1 lidí

Holky, mám tu pro vás recept na svařáček.

Postup

Do rendlíku vlijeme víno a dáme vařit. Až se víno zahřeje začne jakoby ševelit, nebo šepotat, pak přidáme hřebíček, skořici, a cukr.

Za stálého míchání mícháme ještě tak 5-10 minut, dokud nebude víno horké. Dle chuti popřípadě ještě přidáme cukr.

(Nezapomeňte, že cukr váže alkohol, takže čím sladší si svařák uděláte, tím větší dryják to bude).

Po vypnutí necháme stát a můžeme podávat.

Tip:
Vezmeme-li skleničku a horní část navlhčíme a pak namočíme do cukru, udělá nám to na sklenici sladký rantl, který vylepšíme ještě plátkem citronu a o kousek nám to ještě osladí chuť svařeného vína.

Krásné svátky.

Autor: jejej444

Ingredience

  • Víno 1l (čím lepší víno, tím lepší svařáček)
  • Cukr krystal (200 g a vice)
  • Skořice 1 ks
  • Hřebíček 6 ks
  • Citron pár plátků

Chutnalo vám? Okomentujte recept Svařák

Váš příspěvek