Jak perete plyšáky?

2414
3.3.20 04:14

Jak perete plysaky?

Ahoj, perete nektera z vas plysaky? Mam doma asi dva pytle plysaku od ex, a dnes jsem videla sbirku, od detskeho domova, tak me napadlo, ze se toho konecne zbavim a nebude mi to zabirat misto. Jedinna podminka je aby to bylo vyprane, dezinfekci emulzi pouzivam bezne ale nikdy jsem neprala nic z plyse, nejmensi stupen co pracka umi je 20, je to i se susenim, zdimani muzem vypnout, nechci to davat na 40 protoze si myslim, ze to ztrati tu muchlavost, ale preci to obcas zuzlal pes nebo kocour. Na kolik stupnu vyprat tedy plysaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21598
3.3.20 05:41

Peru je na jemné praní na 30 a dávám do sušičky na jemný program a pak nechávám volně doschnout. Ždímání dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
3.3.20 05:59

Ja peru plysaky na 60 stupnu. Na susicce nastavim jemny program “vlna” nebo podobny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.3.20 06:02

Peru na 60 °C, nedávám aviváž a dávám do sušičky na krátký program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.3.20 06:24

Plyšáky peru na 40, ždímám na 1200 otáček a v sušičce dávám na program na peří, který hodně načechrává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14943
3.3.20 06:49

V té sbírce do DD opravdu berou plyšáky? Má zkušenost je, že plyšáky nechtějí nikde a když už, tak rozhodně ne po pytlích. Co by s tím dělali. Jinak já jsem právala na 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39645
3.3.20 07:31

Taky v prčace, tak na 30-40,rychlé praní.
A kdyby je náhodou nechtěli nikde pro děti, tak třeba do psího útulku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122365
3.3.20 07:34

Ahoj. Zkus je dát po vyprání do charity. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14943
3.3.20 07:50
@mrav píše:
Ahoj. Zkus je dát po vyprání do charity. :mavam:

Záleží kam do charity. Charita třeba provozuje někdy azylové domy pro matky s dětmi a tam to zpravidla taky nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
3.3.20 08:00

Já jsem plyšáky dávala do sbírky hasičům pro děti po autonehodě a nebo jsem je teď posílala dětem do do uprchlických táborů.
Peru na 40C a suším volně, sušičku nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
3.3.20 08:33

Poptej se aj u zachrannych slozek ;) jinak peru na 30° a v lete jsem nechavala na balkone uschnout, ted pripadne na suseni do susicky.

• Citovat
  • Upravit
2414
3.3.20 13:15

V popisu sbirky bylo ze plysova zviratka, samozrejme ze jim tam nebudu vnucovat dva pytle, ale je skoda, aby se plyska za 2000 valel doma, kdzy muze udelat radost, s tim psim utulkem je to take dobry napad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.3.20 13:20
@Peggy54 píše:
Ahoj, perete nektera z vas plysaky? Mam doma asi dva pytle plysaku od ex, a dnes jsem videla sbirku, od detskeho domova, tak me napadlo, ze se toho konecne zbavim a nebude mi to zabirat misto. Jedinna podminka je aby to bylo vyprane, dezinfekci emulzi pouzivam bezne ale nikdy jsem neprala nic z plyse, nejmensi stupen co pracka umi je 20, je to i se susenim, zdimani muzem vypnout, nechci to davat na 40 protoze si myslim, ze to ztrati tu muchlavost, ale preci to obcas zuzlal pes nebo kocour. Na kolik stupnu vyprat tedy plysaky?

Ty jsi teda čuně, buď kup nové nebo věnuj zánovní a netahej to kočkám z pelechu :zed: ty děti toho mají až kam, stačí pár kousků a ne se honit karmu darováním krámů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová