Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosim te zitra se sbal, odjed do Prahy nejlepe vlakem a v Praze projed z jedne konecne metra na druhou libovolnou trasu a na zaver to posichruj jeste nejakou dlouhou tramvajovou linkou, treba c. 9 a 22. V devitce jezdi bezdomaci a ve 22 cizinci
Dovcu si pak uzijes, ver tomu…
![]()
Ano, omezili jsme se tak, ze jsme jeli do ceskeho krumlova, turisti z koronavirovych tretich zemi zustali doma a bylo tam moc hezky a klidno ![]()
V CR je uz mnohem vice pripadu, nez je potvrzeno, lidi blazni, vykupuji na co prijdou, vari doma dezinfekci apod.
Urcite zustante doma, bude tam volneji pro druhe.
@Jogrr píše:
Ano, omezili jsme se tak, ze jsme jeli do ceskeho krumlova, turisti z koronavirovych tretich zemi zustali doma a bylo tam moc hezky a klidno![]()
V CR je uz mnohem vice pripadu, nez je potvrzeno, lidi blazni, vykupuji na co prijdou, vari doma dezinfekci apod.
Urcite zustante doma, bude tam volneji pro druhe.
K cemu te vede to takhle zlehcovat? Pokud obavami netrpis nebo lidmi, kteri o tom diskutuji pohrdas, diskutuj jinde.
@jannina1 píše:
K cemu te vede to takhle zlehcovat? Pokud obavami netrpis nebo lidmi, kteri o tom diskutuji pohrdas, diskutuj jinde.
Precti si puvodni prispevek a zjistis, ze jeho autorka se ptala, jestli se omezujeme ve vyletech. Sdelila jsem poznatek, ze nikoliv, ala Krumlov
Pak si prala vynadat, nebo uklidnit, toho se take dockala a na zaver doporuceni, at je doma.
Tak a ted ukaz Ty, jak Tvuj prispevek souvisi a puvodnim zakladatelcinym ![]()
Uklidňuju tě a vynadávám ti
Je tolik horších záležitostí než tenhle virus, které můžete chytit…
A do obchodu s nebojíš chodit? Nebo tam ho chytit nemůžeš? Na dovolenou se budeš teleportovat a nepoužiješ auto?
@Anonymní píše:
Dobrý večer, možná mnohým přijdu hysterická, ale v sobotu odjíždíme do penzionu do Krkonoš a já se vůbec netěším, vím, že chytit koronavirus můžeme asi všude, pokud se rozjede více po čr, ale já mám strach o děti, taky mne napadají věci typu, že na dovolené může být i spousta němců na dovolené, tak si říkám, jestli si tu dovolenou vůbec užiju. Vím, že mnozí napíšete, že je to jen horší chřipka, ale přece jenom chřipku už jsme párkrát v životě prodělali, tělo je na ní už zvyklé, ale tento typ viru tělo nezná, já se o děti teda fakt bojím… chtěla jsem se zeptat, omezujete se teď nějak ve výletech a lyžování v ČR, kde je více lidí, které neznáte a nemáte tušení, kde byli a s kým byli? Asi potřebuju trochu uklidnit nebo vynadat, že stejně s tím nic neudělám? díky
V tomhle případě bych to neřešila…
Děti se spíš nakazí ve škole, když k tomu dojde a Ty někde na poště, v obchodě, v bance, u doktora, ve výtahu doma atd., kam člověk prostě musí…
Ja myslim ze uz je to jedno. Moje kolegyne se vrati z It pristi tyden, u kluka ve tride tam byla pulka deti, v JC sice ubyli turiste z Asie a v Krumlove to ted bude asi konecne k zivotu, ale zase sem najela cast nasi republiky a tranzity do Alp a Dolomit. Nejaka cesta do Krkonos tu situaci nezmeni. Nestresovat se, to snizuje imunitu.
Nevím, jaký je rozdíl, jestli tam potkáš Čechy, Němce a nebo Poláky. Je to rozšířené po celém světě a nikdy nemůžeš vědět, kde se předtím člověk nacházel, kolik lidí ten vir nevědomky přenáší a považuje za běžné nachlazení. Navíc u dětí jsou potvrzené nejmírnější projevy. Já žiju v Německu, už se objevil případ ve vedlejším městě. Taky přemýšlím, že si trochu zásob udělám, nechci se dostat do situace, kdy přijdu do krámu a neseženu pro naši malou UM a příkrmy. Lidé tu začínají šílet také a navíc bydlíme u hranic s ČR a Češi pořádají nájezdy i sem.
Ses hysterka
Ven na ulici chodite? Do prace, skol a obchodu taky? Nejspis jo, ze jo. Tak se dej do klidu a odjed na hory.
Buď se zabarikáduj doma úplně, nebo se naopak neomezuj. Nic mezi tím tě před virem neochrání ![]()
@Anonymní píše:Řikam to furt, pokud si to neužiješ, tak nejed, nebude to dovolená. Nemá smysl jezdit kvuli pár lidem z emimina, co ti budou tlouct do hlavy, že to je v cajku a ty jsi hysterka.
Dobrý večer, možná mnohým přijdu hysterická, ale v sobotu odjíždíme do penzionu do Krkonoš a já se vůbec netěším, vím, že chytit koronavirus můžeme asi všude, pokud se rozjede více po čr, ale já mám strach o děti, taky mne napadají věci typu, že na dovolené může být i spousta němců na dovolené, tak si říkám, jestli si tu dovolenou vůbec užiju. Vím, že mnozí napíšete, že je to jen horší chřipka, ale přece jenom chřipku už jsme párkrát v životě prodělali, tělo je na ní už zvyklé, ale tento typ viru tělo nezná, já se o děti teda fakt bojím… chtěla jsem se zeptat, omezujete se teď nějak ve výletech a lyžování v ČR, kde je více lidí, které neznáte a nemáte tušení, kde byli a s kým byli? Asi potřebuju trochu uklidnit nebo vynadat, že stejně s tím nic neudělám? díky
O děti se opravdu bát nemusíš, ty mají nejhladší průběh a žádná úmrtí. Ale jestli máš takový podle mě dost iracionální strach, asi by ses měla přidat k půlce republiky, která si udělala zásoby, koupila nefunkční roušky, jestli je nemáš, tak si je usij z prostěradla, a na další minimálně půlrok se zabarikáduj doma, pro sichr ![]()