Dopis nebo telefonát do vězení

26
1.3.20 19:00

Dopis nebo telefonát do vězení

Ahojte.
Je to asi neobvykle tema, ale chtela bych se zeptat, zda tu neni treba nekdo, kdo by mel zkustenost nebo o tom neco vedel.
Mam otce ve vezeni. (Ridil opily a srazil cloveka…)
Ja se s nim uz par let nevidela, protoze me opustil a zil si svuj zivot, ja s tim chodila k psychologovi, a stejne se s tim porad nemuzu smirit. A tak bych mu chtela tam poslat dopis a pozdeji zavolat, jestli mu ten dopis prisel, abych vedela..
Dekuji moc za jakekoliv rady. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
M-A
689
1.3.20 19:13

@Gigi4040 jestli víš v které věznici je, můžeš mu napsat. S tím voláním si to asi maluješ moc růžově, že by jim tam asi vyvolávali příbuzný a chtěli vězně k telefonu nefunguje.
Pošli dopis, dej tam dalsi obalku se znamkou a cekej odpoved. Nebo se zmin, ze bys rada prijela na navstevu a cekej pozvani na navstevni den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.20 19:13

Ahoj,
listovní zásilky můžeš posílat bez omezení.

Příklad adresy:

Jméno a příjmení, datum narození
Věznice NOVÉ SEDLO
P. O. Box 64
438 01 Žatec

Z logiky věci mu tam můžeš přiložit obálky, známky a prázdné papíry, aby ti mohl odpovědět. Na ostatním se ním domluvíš poštou, pokud ti odepíše.

Příspěvek upraven 01.03.20 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
1.3.20 19:15

@Jan Exekuovaný jo jo Nové Sedlo za kravínem doprava :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
1.3.20 19:34

Napsat mu můžeš, pokud víš, v jaké je věznici. zavolat nemůžeš, ale můžeš mu napsat, ať zavolá on tobě, oni mají nárok občas na nějaký telefonát ven.. A taky ti může samozřejmě odepsat, nebo tě pozvat na osobní návštěvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
1.3.20 19:39

Píše se tam jméno, adresa, a oddělení na kterém je. Jak to je s tel nevím. To jsem nezkoušela. Může volat on tobě, mají pevné linky na kartu telefonní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.3.20 19:56
@Gigi4040 píše:ahoj, musíš napsat dopis a do dopisu prihod známku a obálku :wink:
Ahojte.
Je to asi neobvykle tema, ale chtela bych se zeptat, zda tu neni treba nekdo, kdo by mel zkustenost nebo o tom neco vedel.
Mam otce ve vezeni. (Ridil opily a srazil cloveka…)
Ja se s nim uz par let nevidela, protoze me opustil a zil si svuj zivot, ja s tim chodila k psychologovi, a stejne se s tim porad nemuzu smirit. A tak bych mu chtela tam poslat dopis a pozdeji zavolat, jestli mu ten dopis prisel, abych vedela..
Dekuji moc za jakekoliv rady. 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.20 19:58
@Beckyttine5 píše:
Napsat mu můžeš, pokud víš, v jaké je věznici. zavolat nemůžeš, ale můžeš mu napsat, ať zavolá on tobě, oni mají nárok občas na nějaký telefonát ven.. A taky ti může samozřejmě odepsat, nebo tě pozvat na osobní návštěvu [/citace
Treba matka ve vezeni muze volat diteti 3-4× tydne. Aby zustal kontakt.
  • Citovat
  • Upravit
119
1.3.20 20:41

Ahoj, urcite napis dopis, volat tam ty nemuzes. Jak tu bylo receno, pokud vis, ve ktere je veznici, tak na obalku: jmeno, prijmeni, adresu veznice. Urcite pridej k dopisu znamky a obalku aby ti mohl odepsat, pokud tam nema na ucte veznice financni prostredky, aby si to mohl koupit tam.
Klidne pripis i sve telefonni cislo, on pak musi pozadat, zda ti muze zavolat jako blizke pribuzne. Ale musi mit na svem konte veznice nejake penize, hovory plati vezen, cca 5kc/min, ale mozna se to v kazde veznici lisi.
Kazda veznice ma sve cislo uctu a jako variabilni symbol se uvadi rodne cislo vezne a do poznamky napises jmeno a prijmeni. Cca za tyden mu penize prijdou a on bud penize prijme nebo ne. A potom bude moct telefonovat, nebo si neco zakoupit v mistni kantyne atd..Klidne do dopisu napis i svoji adresu, kdybys stala o navstevu, aby ti mohl poslat navstivenku.

Jestli budes mit jeste nejake otazky, klidne mi napis zpravu. Jinak vice informaci urcite najdes na webovkach konkretni veznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.20 19:39

Dopis do vězení

Zdravím, chtěla bych napsat příteli do vězení, stačí napsat na obálku jeho jméno, příjmení a adresu věznice, předají mu to? Nebo tam musí být i jeho datum narození? Kdyby někdo věděl… budu ráda za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
4155
14.6.20 19:47

Našla jsem tohle:
https://www.vscr.cz/…respondence/
Podle mě to bude všude stejné, zkuste kouknout na stránky věznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.20 20:51
@Murka
@Murka píše:
Našla jsem tohle:
https://www.vscr.cz/…respondence/
Podle mě to bude všude stejné, zkuste kouknout na stránky věznice.

Děkuji, na jejich stránkách jsem nic nenašla, takže to napíšu tak, jak to mají ve Valdicich :) Taky si myslím, že to bude všude stejné 🙂

• Citovat
  • Upravit
alena1995
14.6.20 20:56
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych napsat příteli do vězení, stačí napsat na obálku jeho jméno, příjmení a adresu věznice, předají mu to? Nebo tam musí být i jeho datum narození? Kdyby někdo věděl… budu ráda za odpověď :)

Psala jsem do stejné věznice. Stačí jméno a příjmení. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová