Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte.
Je to asi neobvykle tema, ale chtela bych se zeptat, zda tu neni treba nekdo, kdo by mel zkustenost nebo o tom neco vedel.
Mam otce ve vezeni. (Ridil opily a srazil cloveka…)
Ja se s nim uz par let nevidela, protoze me opustil a zil si svuj zivot, ja s tim chodila k psychologovi, a stejne se s tim porad nemuzu smirit. A tak bych mu chtela tam poslat dopis a pozdeji zavolat, jestli mu ten dopis prisel, abych vedela..
Dekuji moc za jakekoliv rady. ![]()
@Gigi4040 jestli víš v které věznici je, můžeš mu napsat. S tím voláním si to asi maluješ moc růžově, že by jim tam asi vyvolávali příbuzný a chtěli vězně k telefonu nefunguje.
Pošli dopis, dej tam dalsi obalku se znamkou a cekej odpoved. Nebo se zmin, ze bys rada prijela na navstevu a cekej pozvani na navstevni den.
Ahoj,
listovní zásilky můžeš posílat bez omezení.
Příklad adresy:
Jméno a příjmení, datum narození
Věznice NOVÉ SEDLO
P. O. Box 64
438 01 Žatec
Z logiky věci mu tam můžeš přiložit obálky, známky a prázdné papíry, aby ti mohl odpovědět. Na ostatním se ním domluvíš poštou, pokud ti odepíše.
Příspěvek upraven 01.03.20 v 19:18
Napsat mu můžeš, pokud víš, v jaké je věznici. zavolat nemůžeš, ale můžeš mu napsat, ať zavolá on tobě, oni mají nárok občas na nějaký telefonát ven.. A taky ti může samozřejmě odepsat, nebo tě pozvat na osobní návštěvu
Píše se tam jméno, adresa, a oddělení na kterém je. Jak to je s tel nevím. To jsem nezkoušela. Může volat on tobě, mají pevné linky na kartu telefonní
@Gigi4040 píše:ahoj, musíš napsat dopis a do dopisu prihod známku a obálku
Ahojte.
Je to asi neobvykle tema, ale chtela bych se zeptat, zda tu neni treba nekdo, kdo by mel zkustenost nebo o tom neco vedel.
Mam otce ve vezeni. (Ridil opily a srazil cloveka…)
Ja se s nim uz par let nevidela, protoze me opustil a zil si svuj zivot, ja s tim chodila k psychologovi, a stejne se s tim porad nemuzu smirit. A tak bych mu chtela tam poslat dopis a pozdeji zavolat, jestli mu ten dopis prisel, abych vedela..
Dekuji moc za jakekoliv rady.
@Beckyttine5 píše:
Napsat mu můžeš, pokud víš, v jaké je věznici. zavolat nemůžeš, ale můžeš mu napsat, ať zavolá on tobě, oni mají nárok občas na nějaký telefonát ven.. A taky ti může samozřejmě odepsat, nebo tě pozvat na osobní návštěvu [/citace
Treba matka ve vezeni muze volat diteti 3-4× tydne. Aby zustal kontakt.
Ahoj, urcite napis dopis, volat tam ty nemuzes. Jak tu bylo receno, pokud vis, ve ktere je veznici, tak na obalku: jmeno, prijmeni, adresu veznice. Urcite pridej k dopisu znamky a obalku aby ti mohl odepsat, pokud tam nema na ucte veznice financni prostredky, aby si to mohl koupit tam.
Klidne pripis i sve telefonni cislo, on pak musi pozadat, zda ti muze zavolat jako blizke pribuzne. Ale musi mit na svem konte veznice nejake penize, hovory plati vezen, cca 5kc/min, ale mozna se to v kazde veznici lisi.
Kazda veznice ma sve cislo uctu a jako variabilni symbol se uvadi rodne cislo vezne a do poznamky napises jmeno a prijmeni. Cca za tyden mu penize prijdou a on bud penize prijme nebo ne. A potom bude moct telefonovat, nebo si neco zakoupit v mistni kantyne atd..Klidne do dopisu napis i svoji adresu, kdybys stala o navstevu, aby ti mohl poslat navstivenku.
Jestli budes mit jeste nejake otazky, klidne mi napis zpravu. Jinak vice informaci urcite najdes na webovkach konkretni veznice.
Zdravím, chtěla bych napsat příteli do vězení, stačí napsat na obálku jeho jméno, příjmení a adresu věznice, předají mu to? Nebo tam musí být i jeho datum narození? Kdyby někdo věděl… budu ráda za odpověď ![]()
Našla jsem tohle:
https://www.vscr.cz/…respondence/
Podle mě to bude všude stejné, zkuste kouknout na stránky věznice.
@Murka píše:
Našla jsem tohle:
https://www.vscr.cz/…respondence/
Podle mě to bude všude stejné, zkuste kouknout na stránky věznice.
Děkuji, na jejich stránkách jsem nic nenašla, takže to napíšu tak, jak to mají ve Valdicich
Taky si myslím, že to bude všude stejné 🙂
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych napsat příteli do vězení, stačí napsat na obálku jeho jméno, příjmení a adresu věznice, předají mu to? Nebo tam musí být i jeho datum narození? Kdyby někdo věděl… budu ráda za odpověď
Psala jsem do stejné věznice. Stačí jméno a příjmení. ![]()