Jsem normální matka?

Anonymní
1.3.20 17:00

Jsem normální matka???

Ahoj. Nejsem na mateřské, už pracuji. Mám dvě děti. Starší se umí zabavit, maluje si,hraje.Ale mladší má 4 roky.Ta je často znuděná, neví do čeho píchnout tak furt chodí za mnou, sleduje co dělám. Mě ta její znuděnost rozčiluje :oops: pokoj plný hraček a ona se nudí. Teď nechodí ven, všude mokro, bláto. Nevím jak to máte vy, jestli třeba dáte děti k babičce a máte i klid pro sebe. Já teda ne. Když jdu do schránky, mladší mě hned hledá a volá. Fakt mi to jde na mozek už :zed: máte taky takové stavy nebo myšlenky. Furt si říkám, ještě tak dva roky a bude líp.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8435
1.3.20 17:09
@Anonymní píše:
Ahoj. Nejsem na mateřské, už pracuji. Mám dvě děti. Starší se umí zabavit, maluje si,hraje.Ale mladší má 4 roky.Ta je často znuděná, neví do čeho píchnout tak furt chodí za mnou, sleduje co dělám. Mě ta její znuděnost rozčiluje :oops: pokoj plný hraček a ona se nudí. Teď nechodí ven, všude mokro, bláto. Nevím jak to máte vy, jestli třeba dáte děti k babičce a máte i klid pro sebe. Já teda ne. Když jdu do schránky, mladší mě hned hledá a volá. Fakt mi to jde na mozek už :zed: máte taky takové stavy nebo myšlenky. Furt si říkám, ještě tak dva roky a bude líp.

Nechci sýčkovat, ale jestli to spíš není o povaze. U nás se zabaví mladší a starší se furt nudí, nechápu :zed:. Naštěstí si hrají i spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35668
1.3.20 17:10

A proč si s ní teda nehrajes, nevymyslis ji nějaký program? Proč by nemohla jít ven, když zrovna hodně neprší, my chodíme téměř za každého počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
1.3.20 17:12

Tak si s ni hrej ne? Pak nebude znudena. A kdyz se ji budes dost věnovat, nebude tě pak nahanet na každým kroku. Z tveho příspěvku mi pripada, že se jí chceš zbavit, abys mela klid. To je ale prave to, co ti ten klid nezajistí. Když bude vědět, že jsou chvíle, kdy se jí venujes, nebude mít pak takový problém v těch chvílích, kdy se jí věnovat nebudeš. Navíc je to pořád malý dítě. Nejspíš je celej den ve školce, tak si tě chce aspoň někdy užít. Doprej ji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
1.3.20 17:15

Mám menší než 4letou, a nejvíc ji zabaví, když s někým „vaří a pomáhá“, a jinak si s ní hraju v dětském pokoji, a pokud nejsme nemocné, chodíme ven skoro pořád - nepořídila jsem si dítě, abych měla klid, ale abych se mu věnovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.3.20 17:38
@chaela píše:
Tak si s ni hrej ne? Pak nebude znudena. A kdyz se ji budes dost věnovat, nebude tě pak nahanet na každým kroku. Z tveho příspěvku mi pripada, že se jí chceš zbavit, abys mela klid. To je ale prave to, co ti ten klid nezajistí. Když bude vědět, že jsou chvíle, kdy se jí venujes, nebude mít pak takový problém v těch chvílích, kdy se jí věnovat nebudeš. Navíc je to pořád malý dítě. Nejspíš je celej den ve školce, tak si tě chce aspoň někdy užít. Doprej ji to.

Taky mam ten pocit teda… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.3.20 17:41
@stinga píše:
Mám menší než 4letou, a nejvíc ji zabaví, když s někým „vaří a pomáhá“, a jinak si s ní hraju v dětském pokoji, a pokud nejsme nemocné, chodíme ven skoro pořád - nepořídila jsem si dítě, abych měla klid, ale abych se mu věnovala

Přesně tak. Mě děsí, že za dva roky už bude ve školce a nebude moct se mnou chodit ke schránce a za deset let nebude chtít :lol: nechápu, vždyť si zakladatelko celý den v práci 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
1.3.20 17:55
@Anonymní píše:
Ahoj. Nejsem na mateřské, už pracuji. Mám dvě děti. Starší se umí zabavit, maluje si,hraje.Ale mladší má 4 roky.Ta je často znuděná, neví do čeho píchnout tak furt chodí za mnou, sleduje co dělám. Mě ta její znuděnost rozčiluje :oops: pokoj plný hraček a ona se nudí. Teď nechodí ven, všude mokro, bláto. Nevím jak to máte vy, jestli třeba dáte děti k babičce a máte i klid pro sebe. Já teda ne. Když jdu do schránky, mladší mě hned hledá a volá. Fakt mi to jde na mozek už :zed: máte taky takové stavy nebo myšlenky. Furt si říkám, ještě tak dva roky a bude líp.

Mě takový to klasický hraní po pravdě taky moc nebaví :lol:. Mám taky 4 letou a řeším to tak, že spolu vaříme, pečeme, nebo třeba teď jsme sázely spolu sazeničky, malujeme, nebo něco vyrábíme, teď jí baví se učit písmena a počítat, takže společnou zábavu řeším spíš takto, než třeba hraní s barbie, to mě fakt nebaví :lol:. Nebo mně třeba dělá představení a já jen sedím a nebo ještě lepší je, hraní na dr, kdy já jen ležím :lol: :lol: tim má pocit, že jsem se jí věnovala a pak si hraje třeba i hodinu sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
1.3.20 18:24

No, dcera si taky moc sama hrát nechtěla, chvilku to vydržela, ale ne nijak často. A já když jsem si s ní hrát nechtěla(nebyl většinou čas) tak jsem ji zabavila a pomáhala mi, v kuchyni, uklízet atd… Ona to brala jako hru a cítila se být důležitá maminčina pomocnice a já si stihla uklidit a udělat co jsem potřebovala ( i když ta její pomoc byla občas o nervy a víc práce než užitku, pořád mě to bylo příjemnější než si hrát s plyšákama a panenkama, spolu jsme dost hrávali hry, karty atd…,klasické hraní, moc ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.20 18:54

Ale já si s ní hraju třeba pexeso má ráda, moc ráda kreslí. Je to tak, že třeba vařím, peru, uklízím, pak umyju nádobí a pak jsem tak vyfluslá, že si chci aspoň chvíli sednout a dát kafe. Hodně unavená jsem teď z práce. Hodně přesčasů…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.20 16:32

Takže jsem fakt jediná? :( asi bych se nad sebou měla zamyslet :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky