Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Budu za barbara, ale dělám si „milicano“. Do čtvrtlitráku lžičku rozpustné a půl lžičky mleté kávy, zalít do 3/4 vodou a zbytek mléko.
Jo no. To je mor dobré kávy a kávovarů doma. Fakt ten turek z Jihlavanky nebo jakýkoliv rozpustný je neuvěřitelný humus ![]()
Já naopak piju rozpustný. A trpím, když se někdo chce vyšvihnout a dát mi kafe z kávovaru, turka nezvládnu vůbec. V práci máme taky pákový, měly jsme se na něj skládat a všichni hromadně se podílet i na provozu. Což teda půlka lidí odmítla, a nakonec si kávovar koupily ty tři, který ho opravdu chtěly. Tak u toho vždy stojí a vyvařují. Ochutnala jsem několikrát /zaplatila do kasičky/, ale nějak fakt ne. Třeba do toho dorostu.
Tema k ranni kave ![]()
Meli jsme mokka konvicku, kafe super, ale jednoho dne explodovala
![]()
Uz jsme si netroufli ji poridit znovu, takze ted mame pakovy a spokojenost taky velka.
Kapslove kafe mam obcas na dovolene, ale chybi mi tam ten obrad - namlit, upechovat… ![]()
Rozpustne bohuzel v praci, ale uvazuju tam koupit taky pakovy, pro me a kolegyni. Turka nedam.
Já si dělám doma překapávaný kafe. To miluju!
Trochu mlíka, lžičku cukru a led ![]()
V práci nemáme kávovar, takže jsem zkoušela rozpustný i ty sáčky 3v1 a letělo to do záchodu
Protože jak jednou ochutnáš kafe z kávovaru, tak už nechceš jiné
![]()
@Ju21na píše:
Budu za barbara, ale dělám si „milicano“. Do čtvrtlitráku lžičku rozpustné a půl lžičky mleté kávy, zalít do 3/4 vodou a zbytek mléko.
Turek na půl s rozpustným. To je… ![]()
Ale jestli ti to chutná, tak užívej.
Jen teda pro mě asi osobní peklo.
@Parninas Ahojky, doma máme automat, pákový, chemex, french press.. Ale kvůli zdechlosti nejraději používáme automat
Piju americano a teď v těhu i často latte/cappuccino. Ale nevadí mi na návštěvě ani rozpustná. Jediné co fakt nevypiju je oslazená káva ![]()
Piju rozpustný Jacobs Velvet a když je mi echt na usnutí, tak si klidně turka dám. Akorát teda musí být s mlékem. Jo a milovala jsem bílou kávu, tak teď si dělám aspoň Caro s mlékem ![]()
Nejraději mám studenou kávu s jogurtem nebo s kokosem.
Doma si kafe vůbec nedělám a nesnáším kafe z kapslí.
@wendelina30 píše:
@Parninas Ahojky, doma máme automat, pákový, chemex, french press.. Ale kvůli zdechlosti nejraději používáme automatPiju americano a teď v těhu i často latte/cappuccino. Ale nevadí mi na návštěvě ani rozpustná. Jediné co fakt nevypiju je oslazená káva
Jooo!
Já zjemňuju mlíkem, slazený kafe fakt nedávám.
Plus teda jsem ještě exot, ale nemám ráda kafe teplý (ale to obecně nápoje, i čaj).
Takže buď s ledem nebo alespoň zalít studeným mlíkem.
Pakovy, přesně 15 vteřin, mléko, bez cukru a kafe jedine z prazirny. Na dovolené bereme namlete a frenchpress nebo mokka konvicku. V práci máme kavovar, ale není to ono. Moje strana rodiny kavovary a lepší kafe. Manželova Turek nebo prekapavana a nejlépe jihlavanka
no na Vánoce jim asi dáme mlýnek na kafe a budeme zásobovat něčím lepším, to se proste nedá pit. Já kvalitní vypiju i jako Turka, ale požitek z toho nemám.
Doma mam automat, v praci kapslovy, na dovoleny vozime moka konvicku, nejradsi piju flatwhite a klasicke mini preso. Rozpustny kafe neni kafe a turka jsem asi nikdy nemela.
Strasne rada chodim do malych kavaren.
Ahoj, mám tu jednu diskuzi na odlehčení.
Jaký typ kávy máte nejraději?
Dvojitá dávka a dolít mlíkem, to je moje každodenní rutina. Na nějaký konkrétní druh vysazená nejsem, spíš na ten typ přípravy.
Když jsme se s manželem sestěhovali, tak jeden z prvních spotřebičů byl pákový kávovar a já ho naprosto miluju.
Pak docela trpím když jezdíme na návštěvy. Jediné, co celkem zvládám jsou kapslové kávovary, ale tam mám pocit, že to vůbec nemívá chuť toho kafe. A turka a rozpustné už fakt nedám.