Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Alriga od Bialeti mame cestovni elektrickou mokka konvicku, akorat je bohuzel desne mala.
@Russet píše:
Na dobrou kávu si ráda dojdu, k snídani mám rozpustný Velvet. Kapslový kávovar máme, ale moc ho nepoužíváme.
Přesně. Starej koupil Dolce gusto, ale používáme ho minimálně.
Doma máme automat na zrnka, bereme z jedné skvělé pražírny a bohužel důsledkem toho mi chutná kafe venku už i jen v málokteré kavárně… ![]()
Dřív jsme používali mocca konvičku - z té považuju výsledek za úplný top, ale nechce se mi s tím moc často crcat, holt zmáčknout čudlík na kávovaru je mnohem jednodušší. V práci používáme french-press, na cestování (na hory atd.) malý, skladný aeropress, nebo v nejkrajnějším případě na takových akcích dám i to rozpustné, ale to se nejedná o chuť, ale jen o ten „terapeutický“ účinek, pomáhá mi na migrény.
Dávám si do kafe mléko, nesladím. Ale tedy teď kojím, takže nepiju kafe žádné. Abych si aspoň zachovala ten rituál pití čehosi teplého hnědého s mlékem, tak piju čekankové „kafe“, což samozřejmě nejde vůbec srovnávat (no, možná s tím rozpustným
).
Kapsle ani turka nezvládám, to už raději to rozpustné.
@klamonožka píše:
Doma máme automat na zrnka, bereme z jedné skvělé pražírny a bohužel důsledkem toho mi chutná kafe venku už i jen v málokteré kavárně…![]()
Dřív jsme používali mocca konvičku - z té považuju výsledek za úplný top, ale nechce se mi s tím moc často crcat, holt zmáčknout čudlík na kávovaru je mnohem jednodušší. V práci používáme french-press, na cestování (na hory atd.) malý, skladný aeropress, nebo v nejkrajnějším případě na takových akcích dám i to rozpustné, ale to se nejedná o chuť, ale jen o ten „terapeutický“ účinek, pomáhá mi na migrény.
Dávám si do kafe mléko, nesladím. Ale tedy teď kojím, takže nepiju kafe žádné. Abych si aspoň zachovala ten rituál pití čehosi teplého hnědého s mlékem, tak piju čekankové „kafe“, což samozřejmě nejde vůbec srovnávat (no, možná s tím rozpustným
Kapsle ani turka nezvládám, to už raději to rozpustné.).
Káva bez kofeinu je též řešení.
@Klopotkova píše:
Přesně. Starej koupil Dolce gusto, ale používáme ho minimálně.
My ho dostali. U kamarádky jsem pila jiné kapslové a přišlo mi lepší. Jestli to nebylo změnou prostředí. Každopádně v klidu a teplé se v kavárně pije nejlépe.
@Klopotkova píše:
Káva bez kofeinu je též řešení.
Pravda, to jsem ještě nezkusila.
Uvidím, jestli seženu nějakou dobrou (ne rozpustnou
).
Piju kávu jednou za dlouhý čas. Ale zase chci, aby mi chutnala, takže mám doma Nespresso, koupila jsem si nerezové kapsle a melu si výběrovou z pražírny. Nemám ráda extra silnou, takže mi ten malý prostor kapsle stačí.
Nejradši mám capuccino, pěnu z mléka umí suprově.
Ano, pákový by byl lepší, ale na můj provoz by to byly zbytečné prachy. To co používám často kupuji v nejvyšší možné kvalitě, třeba kuchyňského robota ![]()
Měli jsme Nespresso, ale co je muž na home Office hrozně to lezlo do peněz s jeho 10 kafíčky denně, tak jsme koupili Juru. Teď na většině návštěv a hlavně u rodičů trpím
i na dovolený nebylo kafe žádná sláva. Piju s mlíkem bez cukru
Rozpustny kafe, pul na pul s mlikem a lzickou cukru.
Jinak na kafe u nasic, kde maj turka jsem si zvykla delat z frenspresu. Proste dam lzicku dve kafe, zaleju vrouci vodou, zamicham a prakticky hned stlacim dolu a slivam. Pak to jde a je to i dobry
jen se to nesmi prelouhovat. A opet mliko a cukr.
Já jsem barbar, píšu mliko s cukrem, ochucené lžičkou rozspustnyho kafe
ale mamka má kapslovej kávovar, kupuje tam různý druhý kávy a je to fakt super, mnohem lepší, než ta moje hnusota. Letos si s manželem chceme nechat k vánocům dát kávovar, tak musíme vymyslet, jaký.
@Venetia píše:
Klasicky kavovar prekapavac, cukrik a susena smetana
Kávu s cukrem pijí barbaři a sušená smetana je hnus.
@Klopotkova píše:
Kávu s cukrem pijí barbaři a sušená smetana je hnus.
Ale jdi. Italové jistě nejsou v oblasti kávy barbaři. A pijí kávu s cukrem. Jak praví jejich přísloví : Káva má být černá jako noc, horká jako peklo a sladká jako láska.
@Parninas píše:
Jooo!Já zjemňuju mlíkem, slazený kafe fakt nedávám.
Plus teda jsem ještě exot, ale nemám ráda kafe teplý (ale to obecně nápoje, i čaj).Takže buď s ledem nebo alespoň zalít studeným mlíkem.
Ja mam velmi spatny pitny rezim, kdyz uz pit, tak teple
Normálně 3 x denně rozpustnou kávu s cukrem a ředěnou půl na půl s mlíkem
, nebo-li kakajíčko
. Zkousnu ještě Latté, ale turka a podobný zabíjárny vůbec
…