Jak pijete kávu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17995
17.8.21 09:32

@Alriga od Bialeti mame cestovni elektrickou mokka konvicku, akorat je bohuzel desne mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
17.8.21 09:34
@Russet píše:
Na dobrou kávu si ráda dojdu, k snídani mám rozpustný Velvet. Kapslový kávovar máme, ale moc ho nepoužíváme.

Přesně. Starej koupil Dolce gusto, ale používáme ho minimálně.

• Citovat
  • Upravit
6669
17.8.21 09:34

Doma máme automat na zrnka, bereme z jedné skvělé pražírny a bohužel důsledkem toho mi chutná kafe venku už i jen v málokteré kavárně… :zed:

Dřív jsme používali mocca konvičku - z té považuju výsledek za úplný top, ale nechce se mi s tím moc často crcat, holt zmáčknout čudlík na kávovaru je mnohem jednodušší. V práci používáme french-press, na cestování (na hory atd.) malý, skladný aeropress, nebo v nejkrajnějším případě na takových akcích dám i to rozpustné, ale to se nejedná o chuť, ale jen o ten „terapeutický“ účinek, pomáhá mi na migrény.

Dávám si do kafe mléko, nesladím. Ale tedy teď kojím, takže nepiju kafe žádné. Abych si aspoň zachovala ten rituál pití čehosi teplého hnědého s mlékem, tak piju čekankové „kafe“, což samozřejmě nejde vůbec srovnávat (no, možná s tím rozpustným :lol: ).

Kapsle ani turka nezvládám, to už raději to rozpustné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
17.8.21 09:35
@klamonožka píše:
Doma máme automat na zrnka, bereme z jedné skvělé pražírny a bohužel důsledkem toho mi chutná kafe venku už i jen v málokteré kavárně… :zed:

Dřív jsme používali mocca konvičku - z té považuju výsledek za úplný top, ale nechce se mi s tím moc často crcat, holt zmáčknout čudlík na kávovaru je mnohem jednodušší. V práci používáme french-press, na cestování (na hory atd.) malý, skladný aeropress, nebo v nejkrajnějším případě na takových akcích dám i to rozpustné, ale to se nejedná o chuť, ale jen o ten „terapeutický“ účinek, pomáhá mi na migrény.

Dávám si do kafe mléko, nesladím. Ale tedy teď kojím, takže nepiju kafe žádné. Abych si aspoň zachovala ten rituál pití čehosi teplého hnědého s mlékem, tak piju čekankové „kafe“, což samozřejmě nejde vůbec srovnávat (no, možná s tím rozpustným :lol: ).

Kapsle ani turka nezvládám, to už raději to rozpustné.

Káva bez kofeinu je též řešení.

• Citovat
  • Upravit
53518
17.8.21 09:38
@Klopotkova píše:
Přesně. Starej koupil Dolce gusto, ale používáme ho minimálně.

My ho dostali. U kamarádky jsem pila jiné kapslové a přišlo mi lepší. Jestli to nebylo změnou prostředí. Každopádně v klidu a teplé se v kavárně pije nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6669
17.8.21 09:38
@Klopotkova píše:
Káva bez kofeinu je též řešení.

Pravda, to jsem ještě nezkusila. :think: Uvidím, jestli seženu nějakou dobrou (ne rozpustnou :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.8.21 09:44

Piju kávu jednou za dlouhý čas. Ale zase chci, aby mi chutnala, takže mám doma Nespresso, koupila jsem si nerezové kapsle a melu si výběrovou z pražírny. Nemám ráda extra silnou, takže mi ten malý prostor kapsle stačí.
Nejradši mám capuccino, pěnu z mléka umí suprově.

Ano, pákový by byl lepší, ale na můj provoz by to byly zbytečné prachy. To co používám často kupuji v nejvyšší možné kvalitě, třeba kuchyňského robota :))

• Citovat
  • Upravit
35911
17.8.21 09:46

Měli jsme Nespresso, ale co je muž na home Office hrozně to lezlo do peněz s jeho 10 kafíčky denně, tak jsme koupili Juru. Teď na většině návštěv a hlavně u rodičů trpím :mrgreen: i na dovolený nebylo kafe žádná sláva. Piju s mlíkem bez cukru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
17.8.21 09:49

Rozpustny kafe, pul na pul s mlikem a lzickou cukru.
Jinak na kafe u nasic, kde maj turka jsem si zvykla delat z frenspresu. Proste dam lzicku dve kafe, zaleju vrouci vodou, zamicham a prakticky hned stlacim dolu a slivam. Pak to jde a je to i dobry :) jen se to nesmi prelouhovat. A opet mliko a cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8835
17.8.21 09:54

Já jsem barbar, píšu mliko s cukrem, ochucené lžičkou rozspustnyho kafe :mrgreen: ale mamka má kapslovej kávovar, kupuje tam různý druhý kávy a je to fakt super, mnohem lepší, než ta moje hnusota. Letos si s manželem chceme nechat k vánocům dát kávovar, tak musíme vymyslet, jaký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106743
17.8.21 09:54

Klasicky kavovar prekapavac, cukrik a susena smetana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
17.8.21 09:56
@Venetia píše:
Klasicky kavovar prekapavac, cukrik a susena smetana

Kávu s cukrem pijí barbaři a sušená smetana je hnus.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
17.8.21 09:58
@Klopotkova píše:
Kávu s cukrem pijí barbaři a sušená smetana je hnus.

Ale jdi. Italové jistě nejsou v oblasti kávy barbaři. A pijí kávu s cukrem. Jak praví jejich přísloví : Káva má být černá jako noc, horká jako peklo a sladká jako láska.

• Citovat
  • Upravit
106743
17.8.21 09:59
@Parninas píše:
Jooo! :hug: Já zjemňuju mlíkem, slazený kafe fakt nedávám.
Plus teda jsem ještě exot, ale nemám ráda kafe teplý (ale to obecně nápoje, i čaj). :oops: Takže buď s ledem nebo alespoň zalít studeným mlíkem.

Ja mam velmi spatny pitny rezim, kdyz uz pit, tak teple

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
17.8.21 10:00

Normálně 3 x denně rozpustnou kávu s cukrem a ředěnou půl na půl s mlíkem :lol:, nebo-li kakajíčko ;). Zkousnu ještě Latté, ale turka a podobný zabíjárny vůbec :poblion:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak