Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Holky, je mi trochem trapná otázka, že to nevím…ale jak platit SIPO přes účet? Máme poštu 2km dalekou a už se mi nějak nechce furt kvůli SIPU cestovat
Mám FIO banku a tam je napsané placení sipem (chcou spoj. číslo)… Jak tedy docílit toho aby mi to šlo z účtu? Děkuji. Stačí zadat u FIO to číslo spojovací? A hned tento měsíc si automaticky vezmou peníze z účtu? Děkuji!!!
@MonaM1 píše:
Holky, je mi trochem trapná otázka, že to nevím…ale jak platit SIPO přes účet? Máme poštu 2km dalekou a už se mi nějak nechce furt kvůli SIPU cestovatMám FIO banku a tam je napsané placení sipem (chcou spoj. číslo)… Jak tedy docílit toho aby mi to šlo z účtu? Děkuji. Stačí zadat u FIO to číslo spojovací? A hned tento měsíc si automaticky vezmou peníze z účtu? Děkuji!!!
Spojovací číslo je uvedeno na SIPU.
@blecha72 píše:
Spojovací číslo je uvedeno na SIPU.
to stačí zadat do fio účtu a oni si tento měsíc už to sami strhnou?
@vin píše:
Tento měsíc určitě ne… trvá to déle…
Takže přibližně další měsíc? Tedy, že si strhnou za měsíc červenec? Děkuji ![]()
Ted jsem se dívala do Fio, v druhé liště / zelené - je Souhlas s inkasem + SIPO / zadat tam. Limit nemusíš dávat, pak se ti to nad limit nestrhne, záleží na tobě. Dej nějaký fiktivní, pokud tedy nechceš omezovat, třeba 9999.
@MonaM1 píše:
to také mohu?
jasne ze muzes platim to tak kazdy mesic, jen se dalsi mesic nelekni, posta si nauctuje pet korun za to ze to takto platis. Jinak staci otocit ten papirek a tam je to pekne popsane
![]()
@MonaM1 píše:
to také mohu?
můžeš, na druhé straně SIPO je to napsáno, ale zaplatíš myslím 25 Kč za příkaz, nevím přesně, je to tam uvedeno…
@quinny píše:
jasne ze muzes platim to tak kazdy mesic, jen se dalsi mesic nelekni, posta si nauctuje pet korun za to ze to takto platis. Jinak staci otocit ten papirek a tam je to pekne popsane![]()
uff, já myslela, že fio má vše zdarma… ![]()
@MonaM1 píše:
uff, já myslela, že fio má vše zdarma…
ano, má, já mluvím o jednorázovém příkazu SIPO, to si účtuje pošta, podívej se na doklad z druhé strany, má to jako sankci
@vin píše:
Ted jsem se dívala do Fio, v druhé liště / zelené - je Souhlas s inkasem + SIPO / zadat tam. Limit nemusíš dávat, pak se ti to nad limit nestrhne, záleží na tobě. Dej nějaký fiktivní, pokud tedy nechceš omezovat, třeba 9999.
když platím 7tis měsíčně, tak tam mám dát tedy 7100kč jako limit?
@MonaM1 píše:
uff, já myslela, že fio má vše zdarma…
jo fio mozna jo, ale postu dere ze jim nezaplatis tech 25 kc nebo kolik kdyz to platis na prepazce, ale pro me teda 5kc mala dan ![]()
@quinny píše:
jo fio mozna jo, ale postu dere ze jim nezaplatis tech 25 kc nebo kolik kdyz to platis na prepazce, ale pro me teda 5kc mala dan
aha, to jsou vydřiduši ![]()