Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@MonaM1 píše:
uff, já myslela, že fio má vše zdarma…
Na poště lze vyplnit formulář k SIPO, kde se vyplní emailová adresa. Lísteček SIPO pak chodí emailem zadarmo.
@blecha72 píše:
Na poště lze vyplnit formulář k SIPO, kde se vyplní emailová adresa. Lísteček SIPO pak chodí emailem zadarmo.
to ale pouze v pripade, ze je to nechas samotny strhavat z uctu, kdyz jsem to chtela dal platit prevodem tak nelze ![]()
@quinny píše:
to ale pouze v pripade, ze je to nechas samotny strhavat z uctu, kdyz jsem to chtela dal platit prevodem tak nelze
Ano.
@MonaM1 píše:
Holky, je mi trochem trapná otázka, že to nevím…ale jak platit SIPO přes účet? Máme poštu 2km dalekou a už se mi nějak nechce furt kvůli SIPU cestovatMám FIO banku a tam je napsané placení sipem (chcou spoj. číslo)… Jak tedy docílit toho aby mi to šlo z účtu? Děkuji. Stačí zadat u FIO to číslo spojovací? A hned tento měsíc si automaticky vezmou peníze z účtu? Děkuji!!!
@vin píše:
můžeš, na druhé straně SIPO je to napsáno, ale zaplatíš myslím 25 Kč za příkaz, nevím přesně, je to tam uvedeno…
5 Kč.
Na druhé straně dokladu SIPO je napsáno, jak je možno jej platit.
1. Hotovostě to děláš teď a to se ti nechce (musela bys na poštu).
2. Bezhotovostně
a) trvalým svolen9m k inkasu - SIPO
b) jednorázovým příkazem k úhradě „JPÚ“.
Já používám 2b), předpis příkazu tam je, výhoda je v tom, že to máte plně pod kontrolou, stejně jako platbu v hotovosti. Neoprávněné poplatky můžete vyhodit, když využijete službu „Částečný doklad SIPO“ (ta stojí dalších 5 Kč).
@MonaM1 píše:
uff, já myslela, že fio má vše zdarma…
Nevím jak fio, ale pošta vše zdarma nemá.
Všechny informace jsou z druhé strany výpisu ze SIPO co ti chodí poštou nebo na email. Je tam číslo účtu české pošty včetně kódu banky, jako VS a SS zadáš své spojovací číslo a pak částku. To stačí jak pro jednorázovou, tak i pro pravidelnou platbu- při pravidelné platbě si jen v online servisu zadej maximální částku jako strop(kdyby ti chtěli třeba někdy odečíst víc kvůli nedoplatku za nějakou energii atd).
Jo a ještě je tam informace o tom, že když to tak zaplatíš jednorázově, že si strhnou nějaký poplatek, ale to nebude moc (tak 5 až 20,–). Lepší je, když si to založíš jako inkaso.
Lepší je, když si to založíš jako inkaso.
A když někdo něco strhne neoprávněně, tak to vymáhat jako bezdůvodné obohacení.
Ahoj,
každý měsíc se mi strhává z účtu SIPO samo. Bohužel jsem půjčila nedávno otci větší částku, kterou mi zatím nevrátil
, takže mám teď na účtě o 1000 Kč méně, než potřebuji pro stržení SIPA. Počítám, že by se mi každou chvíli mělo strhnout, ale to nepůjde… 15. mi posílá nájemnice platbu za pronájem, takže bych to pak poslala sama příkazem. Mám SIPO v emailu, takže mám všechny údaje, kromě čísla účtu, to by mělo být na druhé straně a tu nemám. Můžu to pak poslat na číslo účtu, ze SIPA třeba od mamky? Platí pro všechna SIPA jedno číslo účtu? Díky ![]()
Já si vyřizovala SIPO v září a na tohle jsem se ptala, jak by to bylo, kdyby na účtě nebyly peníze. A paní mi říkala, že se SIPO strhává 10týho, když tam nejsou peníze tak 15týho a pak ještě 20týho.
@PetraJ 15. už bych tam měla mít platbu od nájemnice, takže by to vyšlo…
Tohle píšou na stránkách pošty:
Pokud neproběhlo inkaso ve Vaší bance v 1. inkasním termínu (do 15. dne v měsíci) ani v 2. inkasním termínu (do 23. dne v měsíci),
Takže pokud tam nebudeš mít peníze, pokusej se ti to strhnout znova. Tak počkej do konce měsíce a hlídej si to na účtu. Kdyby ti to náhodou nestrhli, na poště to můžeš zaplatit i poslední den v měsíci v hotovosti.