Jak počítat teplotu?

50
27.12.06 16:08

Jak počítat teplotu?

Ahoj maminky.
Chtěla jse se zeptat od kterého věku se už od naměřené teploty neodečítá těch 5 článku.Malé je rok tak nevím jestli ta teplota už je normální. :(
Všem díky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
27.12.06 16:33

Ahoj Apajo, kdyt meris v zadecku, tak se vzdycky odecita 0.5 stpnu. I u dospelych. Protoze je to vlastne uvnitr tela a tam je vzdycky tepleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
27.12.06 16:35

Ahoj Apajo,
je to přesně tak, jak píše Ajlili :)

Pěkný den

Zuza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
27.12.06 18:01

Díky,Teď jsem si jistější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
27.12.06 18:24

Potvrzuju že holky mají pravdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
27.12.06 18:28

Já se jen chci ujistit - při měření teploty v ústech, se taky odečítá 0,5 stupně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
27.12.06 21:19

Ne, v puse je porad chladneji nez v p…i :lol: Protoze tvare jsou tenci a pusou dychas cimz vzduch v ni taky ochlazujes. Odecita se proste jen v zadku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.12.06 22:44

A ja doplňuji, že se odečítá i při měření v uchu - u našeho ušního teploměru to vychází na sedm desetin - takže běžná teplota je kolem 37,0 - což odpovídá 36,3.

Doporučuji u každého teploměru (a zvlášť u ušního) nejprvě měřit jak v uchu (v zadečku) tak normálním teploměrem v podpaží a pak teploty srovnat - dá se to vypozorovat i u zdravého dítěte nebo dospělého - a když přijde nemoc, je už jasné, jak se teploměr chová…

Když nám zapípá 38,0, vím, že je to jen zvýšenka a nepanikařím…

Ušní teploměr mohu jen doporučit, děti měření milují, pohodlně a rychle je při nemoci kontroluji i v noci a nemusím je kvůli tomu budit… Oceňuji to i protože Ada měla jako malá febrilní křeče z horečky, tak jsem opatrnější…

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
28.12.06 11:33

Lesino,
kde jsi koupila ušní teploměr a za kolik? Taky o něm přemýšlím.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.12.06 11:40

Ten muj stal tri stovky, ale je koupeny v akci v Nemecku. Je to znacka OTC - nepouziva se s zadnymi nastavci, da se s nim merit jak teplota v uchu, tak treba na cele, na brisku, na prsickach, na kolinku, na krku… Holky si samy ukazuji, kde mam merit ;)
Ale prukazna je podle me jen teplota v uchu…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.1.07 23:01

Teplota naměřená v ústech je o 0,3 stupně vyšší než v podpaží. Teplota naměřená v konečníku je o 0,5 stupně vyšší než v podpaží. Pokud se měří teplota v ústech, neměl by dotyčný chvíli před měřením pít nebo jíst nic horkého nebo studeného. Teploměr se dává pod jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.6.11 16:58

Tak jsem se dneska ptala naší obvodní dr jak je to s teplotou v pusince (koupili jsme čelní teploměr, který převádí teplotu na teplotu v dutině ústní), a ta mi řekla, že se od teploty v ustech odečítá také 0,5°C jako při teplotě v zadečku…Děláte to někdo taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
6.6.11 17:03

Já znám to, že v konečníku se odečítá 0,5 st. a v ústech 0,3 st. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie