Jak podat sirup?

294
28.1.07 22:16

Jak podat sirup?

Ahojky, nás už týden trápí kašel a já se snažím do malé dostat sirup na kašel a je to velmi náročné. Lžičku i odměrku se samotným sirupem mi do pusy nevezme. Zamíchat ho do kaše či přesnídávky mohu, ale pokaždé jí jinak, takže není zaručeno, že sní celou porci. Mléko i jiné nápoje mi z hrníčku taky pije velmi různě, takže tam také nemám zaručeno, že to do ní dostanu. Zatím si sirup naředím ovocnou šťávou, natáhnu to do odměrné trubičky (od Panadolu) a nacpu jí to do pusinky, bohužel stejně to celé nespolkne, u toho šílenej pláč (přitom je to sladké) a tím pádem vůbec nemám odhad, kolik jsem toho do ní dostala. Holky, poraďte, jaké máte zkušenosti nebo fígly, jak to do ní dostat. Kašle jsme se nezbavily a já si lámu hlavu, jestli to není tím, že do ní nedostanu celou dávku. Předem moc díky. Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6973
28.1.07 22:21

Ahojky,
mně se osvědčilo dávat sirup injekční stříkačkou :wink:
Buď celou dávku najednou nebo po částech- měla jsem jistotu, že mrňous dostal celou dávku. Ale občas to byl boj :roll:

pa, pa Efča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.1.07 22:29

Injekcni strikacka, jinak do nich nedostanu nic.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
28.1.07 22:34

Také inj. stříkačka, a nebo přidržet ruce, otevřít pusu a šoupnout mu to tam :lol: Teď nevím, my dlouho nic nedávali, naposledy v červnu Hylak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
29.1.07 00:38

ahoj,
já jsem někdy použila lest, a to takto:
uprostřed krmení jsem prostě nechala malou otevřít pusu jako na lžičku přesnídávky (nebo kaši, cokoli), a levou rukou jsem jí tam stříkla sirup takovou tou „násoskou“ od dětského Nurofenu, přičemž jsem okamžitě z té druhé ruky upustila lžičku přesnídávky (ať to spadlo, kam to spadlo) a touto rukou okamžitě doslova zacvakla papulu - spodní čelist, a pořádně přidržela obouruč (jednou rukou nahoře na hlavičce a druhou za bradu - to jsem okoukala od sestřičky v poradně)
Ona to většinou polkla, ale někdy to i stihla vyplivnout, podle toho,jak sem byla rychlá.
Už taky pak byla dost vychytralá, a předem odhadla, že se k tomu chystám.
Je to hrůza s těma sirupama :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
29.1.07 07:44

Ja poradim drastarnu z detskyho. Polozit zabalit jako housenku do pliny, zafixovat vlastnim telem otevrit pusu, vpravit cast sirupu, zavrit pusu nechat spolknout a takto pokracovat dokud neni odmerka prazdna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
29.1.07 08:29

Doporucuji trenovani

A to stylem, volda v ty nasosce od Nurofenu a davat pit........Malej kdyz vidi strikacku hned ke mne utika a otvira papulku

A to i na hylak :-D

Jinak jak uz bylo psano dite prilehnout otevrit pusu a sirup vstreknout, ale pozor ne do krku ale na stranu.......zabranite zakuskani. pak drzet pokym nepolkne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.1.07 08:47

Teď už dcera spolupracuje a tak dostává lžičkou, ale byla doma, kdy vůbec. Používala jsem stříkačky. Zpočátku fungovalo mezi jídlem, pak mi na ten fígl přišla (místo jídla jsem dala lék), takže nastoupilo mučení - zasednout, násilím otevřít pusinku a vstříknout - ne ovšem najednou, ale na etapy.

Kamarádce holčička stávkovala, když jsme tam byli, tak jsem jen přišla, vzala stříkačku, ona při nějaké příležitosti otevřela pusu, šup, a bylo to tam.

Hlavně se s tim moc nefrcat. Čím rychlejší, tím lepší pro obě strany.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
29.1.07 08:58

přesně jako Ajlili,zabalit do pleny,zalehnout a stříkačkou a vždy po troškách vstříknout nechat spolknout a tak pokračovat až do konce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
30.1.07 22:02

No tak i já jsem z toho jak na to „na prášky“ - už jsem zkusila snad sto a jeden způsob jak do syna dostat sirup (my ale máme antibiotika, po 14 dnech další!!!) a prostě ta svíčka je všude pozná a zá:,–(ně nepozře NIC (čaj, mlíko, kakao, přesnídávku, med..........) kde by ten sirup mohl být, byť zamaskovaný…

Tady je asi každá rada drahá co… prostě to nejde po dobrým ani po zlým…sliby, motivace, vyhrožování, zalehnutí (zakucká se a vykašle popř.vyzvrací) .......nic…

To jsem zvědavá jak se z té angíny dostanem :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
31.1.07 07:50

Sebasty, tak zajdete k mudr a nechte si to predvest. Ona na to ma skoly a zadnej ucenej z nebe nespadl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
1.2.07 09:44

Ajlili on už má skoro 3 roky tak by nás možná přepral :-D nicméně zřejmě se do něj asi něco dostalo, protože v noci polykal a ráno jsem ho namotivovala že když bude pěkně papat sirupek tak koupíme tu pirátskou loď co si tak dlouho přeje… (to mě to bude stát ale pěkný prachy… :lol: :lol: :lol: )
A jde to!
Jsou to ale potvůrky vyčůraný co :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
1.2.07 10:44

No jo co bys taky cekala od chlapa i kdyz mrnavyho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.2.07 20:30

Určitě injekční stříkačkou. Vše ostatní u nás selhalo. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML