jak podávat kaše v láhvi?

573
5.6.06 10:02

jak podávat kaše v láhvi?

chtěla jsem ze zeptat jak podávat kaše v láhvi? a v jakém poměru dát kaši do láhve,když na obalu to není uvedeno a jestli je lepší po kaši dávané lžičkou(nebo po příkrmu) dát mm nebo vodu popř.čaj díky J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
5.6.06 10:13

Jani, dle tvého dotazu soudím, že kojíš? tak v tom případě si myslím, že je zbytečné začít už dávat kaše. Jestli si od toho slibuješ lepší spaní, tak bohužel většina z nás má negativní zkušenost-děti často kaše hůře snášejí, jsou docela těžké. Hlavně kojené děti a mléčné kaše.
Takže pokud ji chceš začít dávat, začala bych nemléčnými. Do flašky jsem to dělala odhadem-nevím, kolik ti malý vypije-zkusila bych tak 2-3 lžíce a chvíli počkala, ono to na začátku vypadá řídké, ale po pár minutách zhoustne. K tomu samozřejmě savičku s větší dírkou.
Na lžičku do misky samozřejmě hustší. Ale fakt to chce vyzkoušet, já jsem to nikdy neměřila, vše odhadem.
Jinak bych osobně kaši tedy vyzkoušela poprvé ne na noc, ale třeba po ránu a řídkou z flašky. Kdyby ho bolelo bříško, ať nezažiješ probrečenou noc:(
Jinak na zapití stačí u takto malého mimča MM, jiné tekutiny jsou zbytečné. Čajík až později, až budeš zavádět po 6.měsíci příkrmy a postupně odebírat dávky kojení.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
5.6.06 10:16

Ahojky,
dáváme kaši od Nutrilonu a ředím podle sebe. Kaše tám dám tolik, aby tekla, ale zároveň aby byla hustší /na to přijdeš sama/. Na 150ml dám dvě plné lžíce a pak pomalounku přidávám, když se mi to zdá moc husté, tak naředím vodou. Papáme nejvíc 200ml. Kaši dávám navečer, cca mezi 19-20 hod. Po kaši nedávám žádné pití - má tam nejmíň 150ml vody, takže myslím, že by mu to mělo stačit Když chceš ale něco dávat, tak jsem rpo čaj a nebo udělat slabé UM /tzn. do 120ml místo 4 odměrek dát jen 2 odměrky/, protože normální dávka by vlastně znamenala další jídlo.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
5.6.06 11:03

My jsme začínali stejně jako Skotík, akorát s kaší Milupa „První kaše“. Do dudlíku jsem udělala nůžtičkama o trošku větší dírky, aby to lépe šlo ven.
Teď už papáme víc lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
5.6.06 11:20

Ahoj,
dávám malé různé druhy kaší (samo pro věk od 4.měsíce) falškou a opravdu to zálěží, zjistila jsem, že každá je trošku jiná. Malá pije před 20,00 té kaše cca 120ml a tam dávám tak 5-7 kávových lžiček.
Pak už taky nic.

Na lepší spaní to ale u nás stejně není :lol: :(

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.6.06 11:21

Ahoj,
podle mě na 150 ml vody budou stačit dvě plné lžíce kaše, aby to ještě protékalo láhví. Ale každá kaše je trochu jiná, já kupuji nejvíc sunarky. Lepší spaní si od toho opravdu neslibuj… Dávala jsem zapít převařenou koj. vodou - malá měla po kaši vždycky žízeň. Ale začala jsem s kašemi až v 8 měsících, takže to je taky trochu rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KataS
5.6.06 12:23

Ahoj, tak u nás dávám kaši od Hamé s příchutí, nebo probiotickou. Dělám jí: 200ml vody a do toho tak 3 lžíce kaše, promíchám a dám ještě tak 2 lžíce. Je hustší a v noci spí líp, do 4 hod do rána od 20,00 hod. Ale je pravda, že kaše od Sunarky je hustší, tak toho stačí dát míň. Pak už nic. Ani kojení, ani čaj. Dávám kaši z láhve, dudlík jsem koupila přímo „na kaši“, ale když ho neseženeš, udělej si větší dírku… Myslím si že není rozdíl jestli dáváš kaši ve flašce, nebo lžičkou, ale spíš v tom, kolik jí dáváš. Tak jestli ti jí sní málo, tak bych asi dokojila.
 Káťa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí